Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Barcelona

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Barcelona

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Landscape of Mont Serrat in Barcelona

Plåtis Barcelona

Över hela världen är ordet Barcelona förknippat med det goda livet, konsten, modernitet, bra väder och mat. Så är det och har varit i många år, ända sedan Barcelona blev ett av världens turistcenter. Om du anser dig vara en hedonist har du tusentals terrasser och dolda barer för att njuta av en god tapa och ett glas vin och lite sol. Om du gillar konst, vad sägs om Gaudís, Picassos eller Mirós spår genom gatorna. Eller om du är fotbollsfantast, här finner du stadion Camp Nou och Barça. Och om naturen är din grej, kommer Pyrenéerna och Costa Brava att få dig att känna dig i ditt rätta element. Vad mer kan du begära?

Att ta sig till Barcelona

Med ett privilegierat geografiskt läge är Barcelona ett vägskäl: vid Medelhavets stränder, ett stenkast från Frankrike och perfekt anslutet till resten av den iberiska halvön. Som ett resultat är staden lättillgänglig på land, till sjöss och i luften. Om din idé är att anlända på väg från norra Iberiska halvön eller från Madrid, är det bästa sättet att nå staden via AP-2. Annars kan du använda kustmotorvägarna, antingen från Valencia eller från Montpellier (Frankrike). Och om ditt favoritalternativ är tåget, har Sants Station linjer till olika delar av Iberiska halvön och Europa. Att flyga in i Barcelonas storstadsområde är också mycket enkelt, med flyg från vilken europeisk huvudstad som helst till El Prat Airport (huvudflygplatsen) eller till mindre flygplatser, som Reus, via de största flygbolagen. Och du kan till och med flyga in i hamnen i Barcelona från en annan Medelhavshamn!

Parkering i Barcelona

Barcelona och dess storstadsområde bildar en enorm stadszon, hem för mer än 5,5 miljoner människor. Det är därför att försöka parkera i utkanten av staden kan vara ett äventyr du inte vill utsätta dig för. Låt oss göra livet enkelt! Vi föreslår fyra platser att parkera din husbil: två inne i Barcelona och två i utkanten. I staden finns freser trinxant parkering och Garcia-Faria busspark. Men om du letar efter lugnare utomhusplatser, finns det två i utkanten: Caravaning Park, i L'Hospitalet, och Caravaning Park Vallés, i hjärtat av Vallés, det bergiga området närmast Barcelona. Men du kan också notera några extra tips: Zona Universitaria och Montjuic är två av de bästa platserna i staden för att parkera din husbil gratis och på vilken dag som helst i veckan. Slutligen, om du föredrar att parkera i stadens centrum, antingen i den gröna eller blå zonen, är det bäst att göra det mellan 20:00 och 8:00 på morgonen. Annars måste du betala mellan 1 och 4 euro per timme, beroende på typ av bil och parkeringszon.

Årliga evenemang i Barcelona

  • Sant Jordi: Den viktigaste festivalen i Katalonien, firandet av boken och rosen. Om du gillar litteratur är den 23 april dagen att besöka BCN.
  • Primavera Sound: Evenemanget som öppnar sommarfestivalsäsongen i Spanien är en av symbolerna för Barcelona. Indie, electronica och trap utspritt över många dagars festande.
  • Ekolod: Elektronisk musik, kreativitet och teknik är de tre pelarna i Barcelonas andra stora festival, som vanligtvis hålls i mitten av juni.
  • Fiesta de la Mercé: Det mest traditionella, gammaldags evenemanget i Barcelonas festivalkalender. Under den sista veckan i september vänder Festa de la Mercé staden mot sitt folk, något som inte händer större delen av året.

Camping i Barcelona

  • Area Camper Barcelona Beach: Bara 25 kilometer från centrala Barcelona erbjuder denna campingplats vid stranden 40 husbilsplatser för 15 euro om dagen (25 euro i juli och augusti).
  • Camping 3 Estrellas: I likhet med den tidigare, men ännu närmare och på väg söderut, erbjuder Camping 3 Estrellas också möjlighet att övernatta vid havet. Också ett sätt att hyra din husbil, åka till Barcelona och sova i lugn och ro bara ett stenkast från staden. En bra plan.
  • El Vedado: Om du föredrar bergen framför stranden och betalar lite mindre är El Vedado Camping platsen för dig. En halvtimme från Barcelona med bil erbjuder El Vedado överkomliga priser: 18 euro per natt under högsäsong (juni, juli och september) och endast 11 euro under resten av året.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Barcelona

Bästa tiden att hyra husbil i Barcelona

Weather graph for average temperatures in Barcelona
Genomsnittliga temperaturer i Barcelona per månad

Om det är något som kännetecknar Barcelona är det dess trevliga klimat. Vintrarna är mycket milda, och den genomsnittliga maximala temperaturen i december, den kallaste månaden i staden, är 14°C. Även om somrarna kan vara ganska varma på flera dagar, eftersom genomsnittliga toppar i Barcelona överstiger 30 °C i juni, juli och augusti. Men om det finns ett val är vår- och höstmånaderna närmast sommaren när Barcelona är som bäst: bra väder, festivaler som Primavera Sound och Sonar, och lokala festivaler som Sant Joan night. Barcelona är en utmärkt destination när som helst på året.

De centrala månaderna av Barcelonas sommar, från slutet av juni till början av september, en tid då 2 miljoner turister anlände till BCN 2019, är också de mest populära månaderna för husbilsuthyrning i Barcelona, således också den dyraste. Efterfrågan toppar mellan andra halvan av juli och slutet av augusti, där priserna på en medelstor husbil når sina maximala priser per natt. Å andra sidan, ju längre du flyttar bort från denna och en halv månad, desto billigare blir hyran. Faktum är att det kan minska med upp till 70% för varje natt i december eller januari jämfört med augusti. Staden är ett utmärkt resmål när som helst på året.

Indie Campers i Barcelona

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev