Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil nära Belfast

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Belfast

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Belfast castle

Hyra husbil i Belfast

Belfast är Nordirlands huvudstad och största stad. Den ligger vid mynningen av floden Lagan och den västra änden av Belfast Lough - detta gav den ett perfekt läge för den skeppsbyggnadsindustri som gjorde staden berömd. Titanic byggdes i Belfast 1911-1912 på vad som vid den tiden var världens största skeppsvarv.

Sedan 2001 har stadsfullmäktige, inspirerat av ett ökat antal turister i området, utsett en handfull kulturkvarter.

Katedralkvarteret är uppkallat efter St Anne's Cathedral och har blivit känt som stadens främsta kulturella område. Gaeltachtkvarteret ligger i västra Belfast och är mest känt som ett område som främjar det irländska språket. Queen's Quarter i södra Belfast är uppkallat efter Queen's University och hyser den största studentpopulationen i staden. Golden Mile är känt för sina restauranger och barer. Och slutligen är Titanic Quarter stadens framväxande kvarter, som lovar att bli en av de största vattenbyggnaderna i Europa.

Belfasts befolkning är uppdelad rakt på mitten mellan de katolska och protestantiska invånarna. De två olika kulturella gemenskaperna bidrar båda i hög grad till områdets kultur.

Att ta sig dit

Belfast International Airport betjänar både staden och dess omgivningar. Den tar emot både inrikes och internationella flygningar och ligger 13,2 mil nordväst om Belfast.

Om du reser på väg är Belfast genomkorsat av större motorvägar. Staden är relativt liten och lätt att navigera med bil.

Belfast-Dublin Main Line är den viktigaste järnvägslinjen på ön. Den förbinder Dublin Connolly station och Belfast Lanyon Place station.

Platser att besöka i Belfast

Victoria Square Dome: Om du vill ha en 360-graders utsikt över staden är Victoria Square Dome ett måste. Denna imponerande attraktion är gratis att besöka och är lätt tillgänglig via trappor eller hiss.

Cathedral Quarter: Det här är stadens centrala nav och är ett utmärkt ställe för dem som vill uppleva stadens fantastiska restauranger och barer. Den har fått sitt namn efter den massiva katedralen som ligger i området och har sedan dess blivit en kulturell ikon som står värd för några av de bästa evenemangen i staden.

Belfast Castle: Detta historiska landmärke ligger på sluttningarna av Cavehill Country Park i norra delen av staden, 400 fot över havet och ger besökarna en fantastisk utsikt över staden och Belfast Lough. På området finns också blandade skogar och vackert anlagda trädgårdar.

Parking i Belfast

Det finns gott om parkeringsplatser på gatan i Belfast, de flesta med parkeringsavgift. Avgifter för parkering på gatan gäller måndag till lördag, från 8.00 till 18.00. Det är ett av de mest förlåtande ställena att parkera på med många lediga platser som debiteras så lite som 3 pund per dag.

Det finns också ett antal bilverkstäder i hela staden. Vissa är gratis medan andra är avgiftsbelagda. Priserna varierar beroende på garage med billigare institutioner som ofta ligger en bit utanför centrum.

Årliga evenemang i Belfast

  • St Patrick’s Day: Hela staden samlas för att fira St Patrick's Day den 17 mars varje år. Restauranger och barer blir gröna och folk klär ut sig för att gå ut på stan snabbt och hårt. Om du är i Belfast under firandet kommer du inte att sakna något att göra (och dricka).
  • Cathedral Quarter Arts Festival: Den här alternativa festivalen hålls i början och mitten av maj och är särskilt populär bland den yngre publiken. Den är värd för konst, musik och teater. Evenemangen är biljettförsäljning och priset beror på vilken akt du vill se.
  • Belfast Festival: Belfastfestivalen lockar omkring 50 000 personer varje år, som alla vill uppleva teater, dans, musik, bildkonst och komedi. Evenemanget äger rum under två veckor från slutet av oktober till början av november. Den innehåller mängder av gratis och biljettbelagda programpunkter.

Camping i Belfast

  • Dundonald Touring Caravan Park: Dundonald Touring Park ligger i de lummiga förorterna till Castlereagh och är en fridfull plats för husbilsförare. Den ligger bara fem mil från Belfast och ger besökarna ett idealiskt läge för att utforska staden. Priserna beror på dina resdagar och deras webbplats har en enkel bokningsapp.
  • Six Mile Water Caravan Park: Parkens centrala läge och närheten till hamnarna i Larne och Belfast gör den till en idealisk bas för att besöka hela Nordirland, inklusive Belfast. Priserna beror på ditt resedatum och på deras webbplats finns en enkel bokningsapp.
  • Dunroamin Caravan Park: Denna husbilspark ligger en bit utanför Belfast på Nordirlands magnifika Ardshalvö, intill Irländska havet, och är ett utmärkt sätt att utforska Nordirland och staden Belfast. Du måste ringa till platsen för att få aktuella priser.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu