Small street in belgium by a canal, reflection of the building in the canal

Hyra husbil Belgien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Belgien

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a bridge crossing a country side forest

Allt om att hyra husbil i Belgien

Belgien, som tillhörde "Nederländerna" fram till 1830 och därmed blev självständigt, har varit en del av många stammar och samfund under de senaste årtusendena. Belgien är känt för olika delikatesser, inklusive choklad, våfflor, flamländska pommes frites och många typer av öl. Det nu världsberömda ordet "spa" är ett belgiskt koncept och kommer från staden Spa, som är känd för sina historiska bad. 

Förutom fotogena städer och kulinariska läckerheter har Belgien flera enastående naturreservat, såsom Nationalparken Hoge Kempen och Hoge Venen.

Belgien är ett ganska tätbefolkat land med över 11 miljoner invånare i ett område på 30 000 kvadratkilometer.

Visste du det?

Belgisk öl är legendarisk - Belgiens brygder har till och med förklarats vara "immateriellt kulturarv" av UNESCO.

Belgien är känt för sina serier - Tintin, Suske en Wiske och till och med den berömda Lucky Luke är alla serier av belgiskt ursprung.

Belgien har inget officiellt språk - Tre språk talas i Belgien, nämligen nederländska, franska och tyska. Det finns inget officiellt språk som gäller för alla belgare.

Campingplats

Det låter frestande att slå upp ditt tält överallt, att parkera din husbil slumpmässigt i de trädbevuxna Ardennerna eller längs den långsträckta kusten, men tyvärr är detta en utopi i Belgien. Fri camping är förbjuden och du måste hitta en officiell campingplats lämplig för husbilar. Du kan göra vad som helst i Belgien, beroende på dina intressen. För stadsresor är det bäst att resa till de medeltida Brygge och Gent, där det underbara slottet Gravensteen och gamla fasader kräver din uppmärksamhet. Strandälskare kommer att njuta av badorter som Knokke-Heist och Oostende, medan östra Belgien är det bästa stället att gå för fantastisk natur. Parkera din husbil i Hoge Kempens nationalpark och utforska detta naturreservat till fots eller på cykel.

Körning i Belgien

I allmänhet hittar du både asfalterade och icke-asfalterade vägar till och från campingplatser, som är bra att köra på med en husbil.

I allmänhet är skicket på vägarna i Belgien medel till bra. Du måste se upp för hål i vägytan, även på de livligare motorvägarna. Även på landsbygden är många vägar asfalterade, men även här bör man se upp för ojämnheter.

Husbilar betalar inte vägtullar på belgiska vägar.

Årliga evenemang i Belgien

  • Brugs Bierfestival, februari - Se till att du kan nå din campingplats till fots eller med kollektivtrafik, för på denna legendariska festival kan du smaka på 600 olika öl. Du betalar per "ölpaket".
  • Bryssel Food Truck Festival, juni - Mer än 80 food trucks från Belgien och grannländerna går ner på Bryssel för en kulinarisk fest. Inträde är gratis och du betalar endast för mat och dryck.
  • Rock Werchter, juni/juli - Ikonisk pop- och rockfestival i Werchter, alltid med stora internationella namn i laguppställningen. En dagsbiljett kostar cirka 110 €.
  • Tomorrowland, augusti/september - Detta är en av de största elektroniska musikfestivalerna i Europa, med kända artister som Martin Garrix och Armin van Buuren. Dagsbiljetter börjar från €105.00

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn