Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Belgien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Belgien

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a bridge crossing a country side forest

Allt om att hyra husbil i Belgien

Belgien, som tillhörde "Nederländerna" fram till 1830 och därmed blev självständigt, har varit en del av många stammar och samfund under de senaste årtusendena. Belgien är känt för olika delikatesser, inklusive choklad, våfflor, flamländska pommes frites och många typer av öl. Det nu världsberömda ordet "spa" är ett belgiskt koncept och kommer från staden Spa, som är känd för sina historiska bad. 

Förutom fotogena städer och kulinariska läckerheter har Belgien flera enastående naturreservat, såsom Nationalparken Hoge Kempen och Hoge Venen.

Belgien är ett ganska tätbefolkat land med över 11 miljoner invånare i ett område på 30 000 kvadratkilometer.

Visste du det?

Belgisk öl är legendarisk - Belgiens brygder har till och med förklarats vara "immateriellt kulturarv" av UNESCO.

Belgien är känt för sina serier - Tintin, Suske en Wiske och till och med den berömda Lucky Luke är alla serier av belgiskt ursprung.

Belgien har inget officiellt språk - Tre språk talas i Belgien, nämligen nederländska, franska och tyska. Det finns inget officiellt språk som gäller för alla belgare.

Campingplats

Det låter frestande att slå upp ditt tält överallt, att parkera din husbil slumpmässigt i de trädbevuxna Ardennerna eller längs den långsträckta kusten, men tyvärr är detta en utopi i Belgien. Fri camping är förbjuden och du måste hitta en officiell campingplats lämplig för husbilar. Du kan göra vad som helst i Belgien, beroende på dina intressen. För stadsresor är det bäst att resa till de medeltida Brygge och Gent, där det underbara slottet Gravensteen och gamla fasader kräver din uppmärksamhet. Strandälskare kommer att njuta av badorter som Knokke-Heist och Oostende, medan östra Belgien är det bästa stället att gå för fantastisk natur. Parkera din husbil i Hoge Kempens nationalpark och utforska detta naturreservat till fots eller på cykel.

Körning i Belgien

I allmänhet hittar du både asfalterade och icke-asfalterade vägar till och från campingplatser, som är bra att köra på med en husbil.

I allmänhet är skicket på vägarna i Belgien medel till bra. Du måste se upp för hål i vägytan, även på de livligare motorvägarna. Även på landsbygden är många vägar asfalterade, men även här bör man se upp för ojämnheter.

Husbilar betalar inte vägtullar på belgiska vägar.

Årliga evenemang i Belgien

  • Brugs Bierfestival, februari - Se till att du kan nå din campingplats till fots eller med kollektivtrafik, för på denna legendariska festival kan du smaka på 600 olika öl. Du betalar per "ölpaket".
  • Bryssel Food Truck Festival, juni - Mer än 80 food trucks från Belgien och grannländerna går ner på Bryssel för en kulinarisk fest. Inträde är gratis och du betalar endast för mat och dryck.
  • Rock Werchter, juni/juli - Ikonisk pop- och rockfestival i Werchter, alltid med stora internationella namn i laguppställningen. En dagsbiljett kostar cirka 110 €.
  • Tomorrowland, augusti/september - Detta är en av de största elektroniska musikfestivalerna i Europa, med kända artister som Martin Garrix och Armin van Buuren. Dagsbiljetter börjar från €105.00

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Belgien?

Graph of average temperature in Belgium
Medeltemperaturer i Belgien

Belgien gränsar till fyra grannländer och i väst Nordsjön, vilket medför ett tempererat havsklimat på grund av luftströmmar. Milda somrar och relativt svala vintrar är ett resultat av denna havspåverkan, även om det finns skillnader mellan kustregionen och de kuperade inlandsområdena. I Belgiens kustregion är vintrarna vanligtvis något varmare och det finns större risk för stormar än i sydöstra delen, där det vanligtvis är lugnare och kallare.

 På vintern är medeltemperaturen i väst ca 5 grader, medan det i öster är ca 0 grader. Snö faller vanligtvis i öster, så du kan åka skidor eller ta en vinterpromenad i de förtrollande Ardennerna. Det finns också några underhållande festivaler att besöka på vintern, inklusive Brygges ölfestival och Anima Animation Film Festival i Bryssel.

På våren kan vädret gå i alla riktningar; En medvind av vinterväder kan fortfarande passera, men solen kan också ge mycket värme. Speciellt för naturälskare är detta en bra tid att hyra en husbil i Belgien. Besök till exempel den enorma japanska trädgården i Hasselt eller upptäck de blommande trädgårdarna runt det hemsökta klostret Villers.

Sommaren, då maxtemperaturerna svävar mellan 20 och 25 grader, domineras av musikfestivaler som Tomorrowland och Extrema Outdoor Belgium. Den belgiska hösten kännetecknas ofta av vind, regn och maximala temperaturer på 5 till 8 grader. Även om det är mycket tystare när det gäller händelser under den här tiden på året, är naturen fortfarande vacker. Du kan ta fantastiska vandringar genom skogen i Ardennerna och efteråt njuta av en drink och ett mellanmål inuti ett av de gamla bryggerierna.

På grund av det relativt låga priset, gynnsamt väder och naturens skönhet är perioden från april till juni gynnsam för husbilsuthyrning i Belgien.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev