Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Berlin

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Berlin

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Historic monument in Berlin

Plåtis Berlin

Varje berlinare kommer att berätta en annan historia om vad som utgör Berlin – och exakt det gör denna pulserande stad så unik. En mycket varierad stad där hög kultur möter “skräpkultur”, du upplever historia i första hand, äter utsökt mat, deltar i galna fester, besöker mer än 175 museer och gör otaliga andra saker. Även infödda i Berlin är ibland fortfarande förvånade över mångfalden i sin stad! Men vad alla Berlinare har gemensamt: fri anda! I den här staden kan du vara den du vill vara. Det finns absolut inga gränser för din kreativitet, och ingen tar honom eller sig själv för allvarligt. Den här staden kommer att fascinera och fängsla dig! Vänta bara.

Att ta sig till Berlin

Berlin ligger i nordöstra Tyskland, inbäddat i den federala delstaten Brandenburg, och dess öst-västliga förlängning täcker 45 km; nord-syd förlängning 38 km. Följaktligen finns det flera stora järnvägsstationer i staden: Ostbahnhof (östra stationen), Hauptbahnhof (centralstationen) och stationen Südkreuz (södra korset); De är alla anslutna till det stora allmänna trafiknätet. Den enda flygplatsen i Berlin är nu flygplatsen Berlin Brandenburg (BER) i södra delen av staden, efter att flygplatsen Tegel stängde i november 2020 och BER-flygplatsen integrerade flygplatsen Schönfeld som Terminal 5. Autobahn A10 omger Berlin, Autobahns som leder till Berlin är A24 & A11 (Norr), A12 (Öst), A13 & A9 (Syd) och A2 (Väst).

Parkering i Berlin

 Parkeringsavgifterna i Berlin varierar beroende på plats, tid på dagen och veckodagen. Runt sightseeingplatser (Brandenburger Tor, Fernsehturm, Museumsinsel etc.) betalar du cirka 3 €/h, i distrikt längre ut betalar du cirka 1 - 2 €/h. I de flesta distrikt kan du parkera gratis på natten. Eftersom parkeringsplatser i Berlin ofta kan vara dyra och är i stor efterfrågan, rekommenderar vi att du använder (gratis) Park & Ride-erbjudandet och tar det allmänna transportmedlet till staden. Notera: I många städer i Tyskland behöver du kontanter (mynt) för att parkera ditt fordon! Det finns dock några parkappar att betala kontantlöst, t.ex. ParkNow.

Årliga evenemang i Berlin

  • Kulturkarneval: detta är en gatufest i Kreuzberg som varar i 4 dagar; det händer varje år på pingsthelgen för att fira mångfalden i stadens internationella kulturer.
  • Berlinale: Internationell filmfest i februari för stjärnor, stjärnor och filmälskare.
  • Internationella Berlin Beer Festival: I augusti varje år är denna fest i konkurrens med München Oktoberfest.
  • Jazz Berlin: världsomspännande ryktbar festival med internationella musiker (November).

Camping i Berlin

Campervan oas i Berlin: ligger mycket centralt i stadsdelen Berlin Mitte, stadsdel Gesundbrunnen, erbjuder plats för 95 husbilar, snackservice, grillplats, gasflaska service, färskvatten, kraft, WC, upplyst parkeringsplats, hundar tillåtna. Priserna varierar beroende på säsong, från 23 € för vuxna.

Parkeringsplats vid sjön Plötzen: centralt läge, erbjuder olika verkstäder, ligger direkt vid lido Plötzensee i utkanten av Wedding, reservationer av parkeringsplats, restaurang, avlopp och  WC-kemikalier kan dumpas, hundar är tillåtna, priser per natt inkl. 2 vuxna: ca 25 €.

Campervan parkeringsplats Berlin - "Historisches Fährhaus" (Historiskt färjehus): parkeringsplats vid småbåtshamnen med utsikt över floden Dahme, båtar finns att hyra, dusch, WC & bastu, panoramavattenutsikt, goda förbindelser till staden, från 29 € för 2 vuxna. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Berlin

Bästa tiden att hyra husbil i Berlin

Weather graph for average temperatures in Berlin
Genomsnittliga temperaturer i Berlin per månad

Staden som aldrig sover – vare sig dag eller natt – något händer alltid i huvudstaden, och du kan besöka staden året runt utan att någonsin bli uttråkad. Bästa tiderna är dock vår eller höst för ett besök eftersom staden är ganska full av turister på sommaren så att du bara stöter på turister på vissa platser. Med soligt väder lockar de många grönområden och utomhuskonsten i staden (vårt tips: East Side Gallery, Tiergarten (zoo), Mauerpark (parkområde där den ökända Berlinmuren stod) och palatset Charlottenburg, och på natten det mångsidiga festlandskapet. Om du behöver ta en paus från storstadens liv och rörelse kan du till exempel ta en tur till det gamla flygplatsområdet Tempelhof och njuta av det stora fria området, eller så kan du köra i riktning mot Potsdam som ligger i sydvästra delen av staden. Skulle det regna så erbjuder det historiska Berlin ett av de mest omfattande museerna i Tyskland (t.ex. på museiön), som du kan utforska – eller besöka riksdagens riksdagsbyggnad och ta en närmare titt där landets viktigaste beslut fattas.

Berlin ligger i en måttlig övergångszon mellan maritimt och kontinentalt klimat, och staden är en av de varmaste städerna i Tyskland. Från april till oktober är det i genomsnitt maxtemperaturer i det tvåsiffriga intervallet. Sommaren är varm, och vissa dagar når temperaturer över 30 grader. Höst och vinter är molnigt och regnigt, december är den månad med mest regn. Dessutom, på grund av sitt östra läge är Berlin mottagligt för skarpa östliga vindar som ger kyla.

Med din husbil kan du planera imponerande resor från Berlin till den gröna Brandenburg eller så kör du upp till Östersjökusten – men när du hyr din husbil rekommenderar vi att du bokar och reserverar den redan på våren eftersom Berlin är en av våra mest populära städer.

Indie Campers i Berlin

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev