Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Bilbao

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Bilbao

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Beach lagoon and a small beach town

Plåtis Bilbao

Bilbao var under många år en knutpunkt för den spanska industrin, vilket gjorde den till en sämre stad för turister. Men allt detta förändrades, och den stadsombyggnad som ägde rum blåste nytt liv i den baskiska staden, med stora attraktioner för turister som Guggenheim eller Muelle de Marzana, känd som den coolaste stadsdelen i Bilbao. Flodmynningarna som korsar Bilbao är också en mycket viktig del av dess historia och på dess banker kan man idag hitta lika viktiga shoppingdistrikt som El Arenal, som symboliserar stadens paradigmskifte.

 I utkanten av Bilbao hittar du speciella platser som San Juan de Gaztelugatxe, där Game of Thrones spelades in.

Att ta sig till Bilbao

Bilbao ligger i norra Spanien, några kilometer från Kantabriska havet och bara 123 kilometer från den franska gränsen. Det finns tre olika rutter till Bilbao via bilväg. Från Cantabria på motorväg A-8, från San Sebastian på AP-8 och AP-68 om du kommer från söder, runt Madrid. Bilbaos flygplats ligger bara 15 minuter från stadens centrum, där Vueling och Iberia är de största bolagen som flyger från hela Spanien. Men du också kan hitta internationella flyg om du vill.

 Bilbao-Abando Indalecio Prieto tågstation är den viktigaste, dit tåg anländer från Frankrike och från hela Spanien. Renfe Aldiriak Bilbao-linjen, Bilbaos pendeltåg, har också denna station som nav.

 Som du kan se kan hyra husbilar i Bilbao vara spännande och du har möjlighet att besöka mer än bara denna stad.

Parkering i Bilbao

Bilbaos centrum är känt för sina smala gator, så det kan vara mycket svårt att hitta en parkeringsplats. Det mest populära alternativet om man vill parkera nära centrum är parkeringsplatser, till exempel Guggenheim eller El Arenal, som kostar cirka 1,50 EUR per timme. Om du vill hyra en husbil i Bilbao och parkera gratis är det bäst att göra det i närliggande städer som Getxo, Portugalete eller Baracaldo.

Årliga evenemang i Bilbao

  • Semana Grande de Bilbao: Dessa festligheter firas i Bilbao från den andra veckan i augusti och är en av de viktigaste händelserna i Bilbao. Den varar i 9 dagar, under vilka du kan ta del av alla former av kulturella aktiviteter runt om i staden.
  • BBK Live: Hålls under den första veckan i juli och lockar nationella och internationella pop och rockstjärnor.
  • Santo Tomás Market: Detta evenemang är en av de viktigaste gastronomiska mässorna i Spanien, eftersom Bilbao är känt för sina pintxos. Den hålls den 21 februari.
  • Heliga veckan: En annan av de religiösa högtiderna som äger rum i Bilbao. Varje år varierar den mellan månaderna mars och april, och är ett utmärkt tillfälle att lära sig om Bilbaos traditioner.

Camping i Bilbao

  • Camping Sopelana: Camping vid havet ca 18 minuter från Bilbaos centrum. Priserna varierar mellan 30,00 EUR och 39,00 EUR.
  • Camping Arrien Gorliz: Ligger 25 minuter från Bilbao, en campingplats vid Biscayabuktens strand. Priserna varierar mellan 15,00 EUR och 25,00 EUR.
  • Bilbao husbilplats: 10 minuter från Bilbaos centrum, nästan mitt i staden och kostar 15,00 EUR per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Bilbao

Bästa tiden att hyra husbil i Bilbao

Weather graph for average temperatures in Bilbao
Genomsnittliga temperaturer i Bilbao per månad

Beläget mycket nära den kantabriska kusten, är detta en plats där vi alltid måste tänka på väderförhållandena. Med moln nästan året runt har Bilbao en hög genomsnittlig årlig nederbörd, så husbilsuthyrning i Bilbao är alltid ett mycket bra alternativ eftersom du alltid vill ha tak över huvudet. Dessutom får du inte glömma din regnrock och paraply för utflykter.

 Temperaturen varierar beroende på vilken tid på året du besöker Bilbao. Den kalla årstiden börjar i november och varar fram till mars, då temperaturen sjunker till 5° C (41° F) i genomsnitt. Till dessa temperaturer måste vi tillägga att med den höga luftfuktigheten som alltid finns i Bilbao är den upplevda kylan ganska intensiv. Från juni till september ses som den varma årstiden, med en medeltemperatur på 22° C (72° F), vilket gör detta till den perfekta tiden att besöka Bilbao och utöva vattensporter som surfing och bodyboarding. Under sommarmånaderna juli och augusti kan du förvänta dig varmare vatten, då temperaturen i Kantabriska havet når upp till 22° C (72° F).

 Den bästa tiden att hyra husbilar i Bilbao är på sommaren. Det är när vädret är som bäst och staden är full av liv. Men du bör komma ihåg att från den andra veckan i augusti och framåt äger Semana Grande rum, vilket är en mycket hektisk högtid i Bilbao, så priserna kommer att vara högre och gatorna kommer att vara fulla. En annan mycket bra tid att besöka Bilbao är månaderna september och oktober, då temperaturen inte har sjunkit så mycket, turismen är lägre och priserna lägre.

Indie Campers i Bilbao

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev