🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Bilbao

Hyra husbil Bilbao

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Bilbao

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Beach lagoon and a small beach town

Plåtis Bilbao

Bilbao var under många år en knutpunkt för den spanska industrin, vilket gjorde den till en sämre stad för turister. Men allt detta förändrades, och den stadsombyggnad som ägde rum blåste nytt liv i den baskiska staden, med stora attraktioner för turister som Guggenheim eller Muelle de Marzana, känd som den coolaste stadsdelen i Bilbao. Flodmynningarna som korsar Bilbao är också en mycket viktig del av dess historia och på dess banker kan man idag hitta lika viktiga shoppingdistrikt som El Arenal, som symboliserar stadens paradigmskifte.

 I utkanten av Bilbao hittar du speciella platser som San Juan de Gaztelugatxe, där Game of Thrones spelades in.

Att ta sig till Bilbao

Bilbao ligger i norra Spanien, några kilometer från Kantabriska havet och bara 123 kilometer från den franska gränsen. Det finns tre olika rutter till Bilbao via bilväg. Från Cantabria på motorväg A-8, från San Sebastian på AP-8 och AP-68 om du kommer från söder, runt Madrid. Bilbaos flygplats ligger bara 15 minuter från stadens centrum, där Vueling och Iberia är de största bolagen som flyger från hela Spanien. Men du också kan hitta internationella flyg om du vill.

 Bilbao-Abando Indalecio Prieto tågstation är den viktigaste, dit tåg anländer från Frankrike och från hela Spanien. Renfe Aldiriak Bilbao-linjen, Bilbaos pendeltåg, har också denna station som nav.

 Som du kan se kan hyra husbilar i Bilbao vara spännande och du har möjlighet att besöka mer än bara denna stad.

Parkering i Bilbao

Bilbaos centrum är känt för sina smala gator, så det kan vara mycket svårt att hitta en parkeringsplats. Det mest populära alternativet om man vill parkera nära centrum är parkeringsplatser, till exempel Guggenheim eller El Arenal, som kostar cirka 1,50 EUR per timme. Om du vill hyra en husbil i Bilbao och parkera gratis är det bäst att göra det i närliggande städer som Getxo, Portugalete eller Baracaldo.

Årliga evenemang i Bilbao

  • Semana Grande de Bilbao: Dessa festligheter firas i Bilbao från den andra veckan i augusti och är en av de viktigaste händelserna i Bilbao. Den varar i 9 dagar, under vilka du kan ta del av alla former av kulturella aktiviteter runt om i staden.
  • BBK Live: Hålls under den första veckan i juli och lockar nationella och internationella pop och rockstjärnor.
  • Santo Tomás Market: Detta evenemang är en av de viktigaste gastronomiska mässorna i Spanien, eftersom Bilbao är känt för sina pintxos. Den hålls den 21 februari.
  • Heliga veckan: En annan av de religiösa högtiderna som äger rum i Bilbao. Varje år varierar den mellan månaderna mars och april, och är ett utmärkt tillfälle att lära sig om Bilbaos traditioner.

Camping i Bilbao

  • Camping Sopelana: Camping vid havet ca 18 minuter från Bilbaos centrum. Priserna varierar mellan 30,00 EUR och 39,00 EUR.
  • Camping Arrien Gorliz: Ligger 25 minuter från Bilbao, en campingplats vid Biscayabuktens strand. Priserna varierar mellan 15,00 EUR och 25,00 EUR.
  • Bilbao husbilplats: 10 minuter från Bilbaos centrum, nästan mitt i staden och kostar 15,00 EUR per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Bilbao