Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Borås

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Borås

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Höstträd och flod i Borås

Plåtis Borås

Runt Borås finns flera fina vandrings- och cykelleder, varav de mest välkända är Kypegårdens vandringsled och Sjuhäradsrundan. Den sistnämnda är en 15 mil lång cykelrunda som tar dig runt den så kallade Sjuhäradsbygden. Cykelleden tar dig förbi vackra sjöar, djupa skogar, och flera historiska platser, och du kommer även finna mycket god, lokalproducerad mat på vägen.   Sjuhäradsbygden (också kallad ”Boråsregionen) är en informell region som var och förblir känd för sin textilindustri. Borås ses som Sjuhäradsbygdens centrum, och stadens  historia som textilstad lever kvar än idag; trots den ökade importen av kläder och textilier lyckas Borås fortfarande hålla sig kvar i branschen, och har till och med blivit känt för sina postorderföretag. Förutom detta är Borås också numera känt för det nio meter långa konstverket ”Walking to Borås.”  

Att ta sig till Borås

Borås ligger i nära anslutning till väg E4 via väg 40 vilket gör det mycket smidigt att ta sig till och från staden. E4:an sträcker sig längs med landet och går genom flera stora städer, och erbjuder även många möjligheter att ansluta till andra stora vägar som E6 och E18. Vill du ta tåget så är även det enkelt; tåget mellan Göteborg och Borås tar drygt en timme, och från Malmö eller Stockholm tar du dig till Borås på cirka 4 timmar. Det går även att ta bussen till Borås, till exempel med Flixbuss, Västrafik, eller Nettbuss. Närmaste flygplats är Göteborg Landvetter Airport, och dit tar du dig på cirka 30 minuter med bil eller husbil. Det går även buss och tåg direkt till Landvetter från Borås, och även detta tar cirka 30 minuter. LandvetterExpressen avgår dagligen, med jämna mellanrum, och till fast pris. Från Landvetter kan du fortsätta din resa inom landet, eller bege dig ut till resten av världen. Du kan till exempel flyga med SWISS till Zürich på cirka två timmar. 

Parkering i Borås

Borås är indelat i tre parkeringszoner: röd, gul, och grön. I citykärnan (röd zon), kostar det 15 kr/timmen, i gul zon kostar det 8-12 kr/timmen, och i grön zon kostar det 5 kr/timmen. Då det finns flera parkeringar inom grön zon med gångavstånd till centrum (till exempel Parkeringsplatsen Gjutaren) är det både budgetvänligt och behändigt att hålla sig i den gröna zonen. Borås erbjuder även centrala ställplatser med el, till exempel på parkeringsplatsen Astern, som ligger mindre än tio minuters promenad från centrum. Ställplatserna kostar 150 kr/natten att nyttja. 

Årliga evenemang i Borås

  • Sommartorsdagar (Juni-Juli): Varje torsdag under vecka 26-36 uppträder välkända artister på Stora Torget. Gratis.  
  • Restaurangveckan: En vecka fylld med god mat där flera av Borås restauranger slår sig samman och erbjuder utsökta förrätter och varmrätter till reducerat pris.
  • Höst- och vårmarknad (September/Maj): Varje vår och höst drar Borås ihop en sprudlande och välbesökt marknad som lockar till sig både besökare och försäljare från Sveriges alla hörn, och som bjuder på spännande varor, tivoli, och en fantastisk stämning.

Camping i Borås

  • Borås Camping: Supercentral camping som ligger knappt 400 meter från Borås Djurpark. Husbilscamping från 310 kr/natten.  
  • Skotteksgården Camping och Stugby: Mysig familjecamping vid badvänliga Åsundensjön.  Husbilscamping från 320 kr/natten.
  • Prångens Camping: Året-runt-camping med närhet till en alpin skidbacke och längdskidåkningscentral (!), ett kallbadhus, en gourmetrestaurang, och en badstrand. Husbilscamping från 260 kr/natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Borås

Bästa tiden att hyra husbil i Borås

Medeltemperaturer per månad för Borås
Genomsnittliga temperaturer i Borås per månad

Borås ligger i Västergötland och har till största del ett inlandsklimat, men har även vissa inslag av kustklimat. Borås är Sveriges regnigaste stad, och ett typiskt år faller det mer än 900 mm regn. Man bör därför räkna med en hel del nederbörd oavsett när man besöker staden. Temperaturmässigt har Borås relativt milda somrar med en medeltemp på 10 grader under juni-augusti, då det en solig dag brukar kunna bli runt 20 grader. Om vintrarna faller medeltemperaturen till 0-5 grader dagtid. Kallast - och mörkast - blir det i Januari. Då faller medeltempen dagtid till -1, och man får i snitt en soltimme per dag. Detta, plus den extra rikliga nederbörden, gör Januari till en ogynnsam månad att besöka staden för den som vill hyra en husbil och se sig omkring. Då är det mycket bättre att försöka pricka in april eller maj, då nederbörden är relativt låg och medeltempen ligger runt 0 till 5 grader. I maj får man dessutom hela 8 soltimmar, vilket bör ses i relation till att den soligaste månaden (juli) uppnår cirka 9 soltimmar om dagen. Märk väl att även om man vinner en soltimme i juli så bör man väga det mot att juli har cirka 72 mm nederbörd, jämfört med maj månads 59 mm. Många städer runtom Sverige, framförallt vid kusten, tenderar att ha extra regnigt eller oförutsägbart väder i April (så kallat ”aprilväder”), så vill man vänta med att styra husbilen mot, till exempel, Göteborg, så är det ju helt perfekt att besöka fina, historiska Borås under den här tiden. I början av april öppnar dessutom Borås Djurpark för säsongen, så passa på att besöka alla häftiga djur i lugn och ro innan sommaren – och därmed högsäsongen – hinner komma igång!

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev