🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Borås landskap med träd vid floden

Hyra husbil nära Borås

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Borås

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Höstträd och flod i Borås

Plåtis Borås

Runt Borås finns flera fina vandrings- och cykelleder, varav de mest välkända är Kypegårdens vandringsled och Sjuhäradsrundan. Den sistnämnda är en 15 mil lång cykelrunda som tar dig runt den så kallade Sjuhäradsbygden. Cykelleden tar dig förbi vackra sjöar, djupa skogar, och flera historiska platser, och du kommer även finna mycket god, lokalproducerad mat på vägen.   Sjuhäradsbygden (också kallad ”Boråsregionen) är en informell region som var och förblir känd för sin textilindustri. Borås ses som Sjuhäradsbygdens centrum, och stadens  historia som textilstad lever kvar än idag; trots den ökade importen av kläder och textilier lyckas Borås fortfarande hålla sig kvar i branschen, och har till och med blivit känt för sina postorderföretag. Förutom detta är Borås också numera känt för det nio meter långa konstverket ”Walking to Borås.”  

Att ta sig till Borås

Borås ligger i nära anslutning till väg E4 via väg 40 vilket gör det mycket smidigt att ta sig till och från staden. E4:an sträcker sig längs med landet och går genom flera stora städer, och erbjuder även många möjligheter att ansluta till andra stora vägar som E6 och E18. Vill du ta tåget så är även det enkelt; tåget mellan Göteborg och Borås tar drygt en timme, och från Malmö eller Stockholm tar du dig till Borås på cirka 4 timmar. Det går även att ta bussen till Borås, till exempel med Flixbuss, Västrafik, eller Nettbuss. Närmaste flygplats är Göteborg Landvetter Airport, och dit tar du dig på cirka 30 minuter med bil eller husbil. Det går även buss och tåg direkt till Landvetter från Borås, och även detta tar cirka 30 minuter. LandvetterExpressen avgår dagligen, med jämna mellanrum, och till fast pris. Från Landvetter kan du fortsätta din resa inom landet, eller bege dig ut till resten av världen. Du kan till exempel flyga med SWISS till Zürich på cirka två timmar. 

Parkering i Borås

Borås är indelat i tre parkeringszoner: röd, gul, och grön. I citykärnan (röd zon), kostar det 15 kr/timmen, i gul zon kostar det 8-12 kr/timmen, och i grön zon kostar det 5 kr/timmen. Då det finns flera parkeringar inom grön zon med gångavstånd till centrum (till exempel Parkeringsplatsen Gjutaren) är det både budgetvänligt och behändigt att hålla sig i den gröna zonen. Borås erbjuder även centrala ställplatser med el, till exempel på parkeringsplatsen Astern, som ligger mindre än tio minuters promenad från centrum. Ställplatserna kostar 150 kr/natten att nyttja. 

Årliga evenemang i Borås

  • Sommartorsdagar (Juni-Juli): Varje torsdag under vecka 26-36 uppträder välkända artister på Stora Torget. Gratis.  
  • Restaurangveckan: En vecka fylld med god mat där flera av Borås restauranger slår sig samman och erbjuder utsökta förrätter och varmrätter till reducerat pris.
  • Höst- och vårmarknad (September/Maj): Varje vår och höst drar Borås ihop en sprudlande och välbesökt marknad som lockar till sig både besökare och försäljare från Sveriges alla hörn, och som bjuder på spännande varor, tivoli, och en fantastisk stämning.

Camping i Borås

  • Borås Camping: Supercentral camping som ligger knappt 400 meter från Borås Djurpark. Husbilscamping från 310 kr/natten.  
  • Skotteksgården Camping och Stugby: Mysig familjecamping vid badvänliga Åsundensjön.  Husbilscamping från 320 kr/natten.
  • Prångens Camping: Året-runt-camping med närhet till en alpin skidbacke och längdskidåkningscentral (!), ett kallbadhus, en gourmetrestaurang, och en badstrand. Husbilscamping från 260 kr/natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn