A lighthouse

Hyra husbil Danmark

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Danmark

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a cliff surrounded by the sea

Allt om att hyra husbil i Danmark

Danmarks geografi är intressant; Landområdet är uppdelat i flera stora öar, ofta förbundna med broar. Totalt bor 5,8 miljoner människor i Danmark, ett ganska platt land grundat som ett kungarike av vikingar på 700-talet. Danmark har varit indraget i många krig, men har ändå arbetat sig upp som en framgångsrik handelsnation i Norden och Västeuropa. Förutom färgglada och fascinerande städer som Odense och Köpenhamn har Danmark några underbara naturområden som Grenzhalvön och sandstensklipporna i Møn. Hyr en husbil i Danmark och utforska alla vackra hörn av landet.

Visste du det?

Havet är aldrig mer än 70 kilometer bort - Du är alltid mycket nära havet i Danmark, eftersom landet är ganska litet och omgivet av vatten.

Den danska flaggan är den äldsta på jorden - 1219 blev Danmark den första nationen att ha en flagga.

Danmark är mycket platt - Den högsta punkten är Ejer Baunehøj, 170 meter över havet.

Campingplats

Med sin ändlösa kustlinje, pittoreska städer och täta skogar verkar Danmark vara ett paradis för campare. Tyvärr är fri camping inte tillåtet i detta skandinaviska land och du måste hitta en utsedd campingplats. Detta kan vara en enkel plats på landsbygden utan faciliteter, eller en lyxig semesterpark med rinnande vatten och el. För historia buffs är det fascinerande Egeskov slottet ett drömmål; hitta en campingplats nära den och utforska de medeltida väggarna själv.

Om du älskar havet och sanddynerna är Thy National Park och det spektakulära området runt Rubjerg Knude fyr perfekta destinationer för en campingtur. Om du är mer av en skogsälskare, hitta en campingplats nära Rold Skov-skogen eller planera en resa genom kuperade Svanninge.

Körning i Danmark

Körning med snökedjor är tillåten i Danmark under vintermånaderna, men inte obligatoriskt.

De tvåsiffriga motorvägarna och de tresiffriga regionala vägarna är ofta i perfekt skick, med asfalt av hög kvalitet. Observera att de lantliga vägarna ofta är obevakade, men nås med en husbil. I städerna är vägarna i perfekt skick.

Det finns inga avgiftsbelagda vägar i Danmark, men att korsa bron mellan Köpenhamn och Malmö är föremål för vägtullar.

Årliga evenemang i Danmark

  • Roskilde Festival, maj - Danmarks mest populära musikfestival äger rum i Roskilde och välkomnar världsberömda artister som Muse, Guns 'n' Roses och Red Hot Chilli Peppers. En dagsbiljett kostar 1100 DKK.
  • Århus Matfestival, september - Denna festival är en hyllning till danska och skandinaviska rätter. Du får chansen att smaka på rätter från stjärnkockar och delta i matlagningsworkshops. Biljettpris från: 75 DKK.
  • Moesgaard Viking Moot, juli - Traditionell festival med rollspel som simulerar strider och vikingarnas liv. Biljettpris: 140 DKK.
  • Copenhagen Jazz Festival, juli - Danmarks största jazzfestival lockar tusentals åskådare och hundratals artister varje år. Vissa föreställningar är gratis, andra kostar mellan 30 och 400 DKK.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn