Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Danmark

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Danmark

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a cliff surrounded by the sea

Allt om att hyra husbil i Danmark

Danmarks geografi är intressant; Landområdet är uppdelat i flera stora öar, ofta förbundna med broar. Totalt bor 5,8 miljoner människor i Danmark, ett ganska platt land grundat som ett kungarike av vikingar på 700-talet. Danmark har varit indraget i många krig, men har ändå arbetat sig upp som en framgångsrik handelsnation i Norden och Västeuropa. Förutom färgglada och fascinerande städer som Odense och Köpenhamn har Danmark några underbara naturområden som Grenzhalvön och sandstensklipporna i Møn. Hyr en husbil i Danmark och utforska alla vackra hörn av landet.

Visste du det?

Havet är aldrig mer än 70 kilometer bort - Du är alltid mycket nära havet i Danmark, eftersom landet är ganska litet och omgivet av vatten.

Den danska flaggan är den äldsta på jorden - 1219 blev Danmark den första nationen att ha en flagga.

Danmark är mycket platt - Den högsta punkten är Ejer Baunehøj, 170 meter över havet.

Campingplats

Med sin ändlösa kustlinje, pittoreska städer och täta skogar verkar Danmark vara ett paradis för campare. Tyvärr är fri camping inte tillåtet i detta skandinaviska land och du måste hitta en utsedd campingplats. Detta kan vara en enkel plats på landsbygden utan faciliteter, eller en lyxig semesterpark med rinnande vatten och el. För historia buffs är det fascinerande Egeskov slottet ett drömmål; hitta en campingplats nära den och utforska de medeltida väggarna själv.

Om du älskar havet och sanddynerna är Thy National Park och det spektakulära området runt Rubjerg Knude fyr perfekta destinationer för en campingtur. Om du är mer av en skogsälskare, hitta en campingplats nära Rold Skov-skogen eller planera en resa genom kuperade Svanninge.

Körning i Danmark

Körning med snökedjor är tillåten i Danmark under vintermånaderna, men inte obligatoriskt.

De tvåsiffriga motorvägarna och de tresiffriga regionala vägarna är ofta i perfekt skick, med asfalt av hög kvalitet. Observera att de lantliga vägarna ofta är obevakade, men nås med en husbil. I städerna är vägarna i perfekt skick.

Det finns inga avgiftsbelagda vägar i Danmark, men att korsa bron mellan Köpenhamn och Malmö är föremål för vägtullar.

Årliga evenemang i Danmark

  • Roskilde Festival, maj - Danmarks mest populära musikfestival äger rum i Roskilde och välkomnar världsberömda artister som Muse, Guns 'n' Roses och Red Hot Chilli Peppers. En dagsbiljett kostar 1100 DKK.
  • Århus Matfestival, september - Denna festival är en hyllning till danska och skandinaviska rätter. Du får chansen att smaka på rätter från stjärnkockar och delta i matlagningsworkshops. Biljettpris från: 75 DKK.
  • Moesgaard Viking Moot, juli - Traditionell festival med rollspel som simulerar strider och vikingarnas liv. Biljettpris: 140 DKK.
  • Copenhagen Jazz Festival, juli - Danmarks största jazzfestival lockar tusentals åskådare och hundratals artister varje år. Vissa föreställningar är gratis, andra kostar mellan 30 och 400 DKK.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Danmark?

Weather graph for average temperatures in Denmark
Medeltemperaturer i Danmark

Danmark är inklämt mellan Tyskland, Sverige och Norge och är ett relativt litet europeiskt land som täcker en yta på 43 000 kvadratkilometer. Danmark har ett svalt havsklimat som kännetecknas av kalla vintrar och svala somrar. Nederbörden är jämnt fördelad över hela Danmark under hela året, även om den västra delen av huvudön Jylland i genomsnitt är blötare och svalare än andra delar av landet.

 

Sommaren är den överlägset mest soligaste och varmaste årstiden, med minst 20 till 25 grader över hela landet. Danskarna älskar att vara ute i naturen på sommaren, och med underverk som Møn Cliffs och Thy National Park är detta ingen överraskning. Städer som Odense och Köpenhamn arrangerar också sublima festivaler som Hans Christian Andersen Festival Plays och Copenhagen Jazz Festival.

 

På hösten sjunker temperaturen under 10 grader och det är betydligt färre soltimmar än på sommaren. Men naturen visar vackra färger, och på platser som Rold Skov-skogen skapar höstlöven och svamparna en underbar atmosfär.

 

Även på vintern är antalet soltimmar minimalt, det finns många grå dagar och de nationella temperaturerna svävar runt fryspunkten. Julmarknaderna blir dock levande, varav den vackraste finns i Århus, Aabenraa och Köpenhamn. Om du har tur kan du till och med se den fantasifulla arkitekturen i huvudstaden Köpenhamn täckt av snö.

 

Våren ger nytt liv, vilket kan ses på Sakura Cherry Blossom Festival i Köpenhamn, vildblommiga fält på landsbygden eller stadsparkerna i Odense och Århus.

 

Maj och juni är utmärkta månader för en husbilsresa i Danmark. Naturen blomstrar, vädret är soligt och det finns flera trevliga festivaler under denna period. Dessutom är priset för att hyra en husbil ganska tilltalande.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev