Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Dublin

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Dublin

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Light house on a cliff next to the ocean

Plåtis Dublin

Dublin är en gammal vikingaby som senare blivit älskad som ett stort kulturellt nav för musik (U2, manuset), litteratur (Oscar Wilde, James Joyce) och öl. Namnet härstammar från det keltiska ordet "dubh Linn", vilket betyder svart pool, med hänvisning till den smutsiga poolen i Dublin slott. Staden delas i två av floden Liffey, med de huvudsakliga gatorna är O'Connell gata i norr och Grafton gata på södra sidan.

 Temple Bar District, strax söder om Liffey är känt för sina irländska pubar och gatumusiker, liksom stadens mest kända pub (och turistfälla) "The Temple Bar". Om du vill hyra en husbil i Dublin bör du utforska mer än bara stadens centrum, eftersom det finns många anmärkningsvärda områden inom 30 minuters bilresa. Vi rekommenderar den mysiga stadsdelen Rathmines, fiskebyn Howth, kustområdena Killiney, Bray och Malahide samt Wicklow Mountains.

Att ta sig till Dublin

Dublin stad ligger på östra sidan av Irland längs Irländska sjön, 100 km väster om Holyhead i Wales. Dublin flygplats ligger 7 km norr om staden, som fungerar som landets viktigaste internationella nav med de viktigaste lokala flygbolagen Aer Lingus och Ryanair. Dublin Port förbinder staden med färjan till Isle of Man, Holyhead och Liverpool, med de två sista som fungerar som vägförbindelse till kontinentala Europa via engelska kanalen. Motorvägen M50 cirklar runt staden och ansluter till de flesta av öns huvudvägar. Norr på M1 till Belfast i Nordirland, nordväst till Donegal genom M3, M6 till Galway och söderut på M7 respektive M8 till Limerick respektive Cork. Luas (spårvagn) och Dart (pendeltåg) är de viktigaste medlen för kollektivtrafik, tillsammans med bussar (men stadsbussarna kan vara ganska opålitliga).

Parkering i Dublin

De flesta parkeringar i Dublin är "betala och visa" vägparkering, där man betalar via en parkometer (vanligtvis € 2-4 / h). Var uppmärksam på riskområden för inbrott, till exempel sidovägar norr om Liffey. En tumregel: parkerar alltid i synligt och upptaget utrymme. Markuskyrkan på Pearse Street erbjuder halvdagspriser till cirka 8 € (förbokning tillgänglig). Q-Park Dawson Street erbjuder bra erbjudanden varje dag och natt. På parkeringsplatser, var extra uppmärksam på höjden, eftersom vissa husbilar kan vara högre än standarden. Utanför staden kan du parkera på Clontarf Road och hoppa på ett tåg till Connolly Station eller parkera vid Luas parkering vid Red Cow-hållplatsen.

Årliga evenemang i Dublin

  •  National Hunt Finale Weekend: Leopardstown, 7 mars & 8 mars 2021: Stor hästkapplöpningstävling i södra Dublin, som engagerar stora folkmassor i alla åldrar.
  • St. Patrick's Day - 17 mars: Inofficiellt Irlands nationaldag, som firar irländsk kultur över hela världen, med det största firandet i Dublin.
  • Punchestown Festival - vecka 30 april: Irlands största hästkapplöpningsevenemang, i staden Naas, 35 km utanför Dublin,
  • Pride - Förra lördagen: I juni - en hyllning till HBTQ-communityt, Dublins teknikföretag och andra bygger enorma paradvagnar och firanden sker över hela staden.
  • Electric Picnic - Första helgen i September: En av de största musikfestivalerna i Irland, 80km utanför Dublin.
  • GAA Gaelic Football finaler - Vanligtvis slutet av september / början av oktober: Gaelisk fotboll är ett största sportevenemang tillsammans med hurling, rugby och fotboll. Finalen spelas i Croke Park i Dublin.

Camping i Dublin

För de flesta campingplatser runt Dublin måste du boka minst 24 timmar i förväg.

  • Camac Valley Caravan & Camping Park: Nära centrum men fortfarande i naturliga omgivningar, här varierar priserna från € 26-€ 40 per natt.
  • Hidden Valley Resort: Camping resort i Wicklow Mountains, 60 km söder om Dublin, erbjuder en rad aktiviteter på plats, perfekt för ett familjeäventyr.
  • Lunders Mobile Home: Stor campingplats vid stranden, 25 km norr om staden, intill den pittoreska Stranden Portane.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Dublin

Bästa tiden att hyra husbil i Dublin

Weather graph for average temperatures in Dublin
Genomsnittliga temperaturer i Dublin per månad

Dublins väder är kallt, fuktigt och vått på grund av dess läge i Atlanten. Väderförhållandena kommer och går snabbt, och det är inte ovanligt att en solig dag har flera regnspill. Ett lokalt tips är att alltid bära en regnrock i ryggsäcken hela tiden, eftersom paraplyer sällan varar i de höga vindarna.

 På vintern är temperaturerna inte extrema (vanligtvis 2-10 °C), men hög luftfuktighet och vindar skapar en stark känsla av kyla. Under sommaren kan dagarna vara så långa som 17 timmar, men sällan gå över 15-20°C.  De varmaste månaderna är juni och juli, medan den regnigaste perioden är mellan oktober och december. Det hårda vädret skapar dock bra förutsättningar för vattensport med idealiska kite/ vindsurfingplatser på Bull Island och Poolbeg, minuter utanför Dublins centrum.

 Dublins största årliga evenemang är St. Patrick's day, 17 mars. Den officiella irländska helgdagen tar turister från när och fjärran, för att njuta av Guinness och stor craic på Gatorna i Dublin. St.Patricks helg tillsammans med sommarmånaderna (juni-augusti), är de mest trafikerade och dyraste perioderna att resa till Dublin. April och maj kan vara det bästa månadsbesöket eftersom den gröna staden blomstrar, vädret mer torrt och varmt, medan priserna är relativt låga.

Indie Campers i Dublin

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev