Rhein river in Düsseldorf

Hyra husbil Düsseldorf

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Düsseldorf

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

River and ferris wheel in Dusseldorf

Allt om skåpbilsuthyrning i Düsseldorf

Düsseldorf är tillsammans med Köln den administrativa regionen i storstadsområdet Rheinland. Staden har mer än 5 miljoner invånare, och antalet ökar fortfarande. Den japanska kulturen är särskilt närvarande i Düsseldorf. Det lilla Tokyo, som till och med förklarades som ett immateriellt kulturarv 2013, ligger på Immermannstraße. När du hyr en husbil i Düsseldorf kan du resa till Asien, åtminstone bildligt talat. Förutom restauranger som serverar utsökt asiatisk mat finns det stormarknader, bokhandlar och pittoreska små butiker.

En annan världsberömd plats är Königsallee, Düsseldorfs lyxiga shoppinggata. Inte långt därifrån hittar du ett stort antal butiker och varuhus, men även mer prisvärda och begagnade butiker. Ett besök i Rhenmetropolen är inte komplett utan ett besök på ett av Düsseldorfs bryggerier. Dessutom kan du aldrig spendera för mycket tid på stadens museer eller utforska stadens kultur.

Hur man tar sig dit

Många vägar leder till Rom och nästan lika många motorvägar leder till Düsseldorf. Staden ligger mitt i ett av Europas tätaste motorvägsnät med A3, A44, A46, A52, A57, A59 och A524. Om du hyr en husbil i Düsseldorf kan du nå staden från alla håll.

 Düsseldorfs flygplats ligger bara 10 minuter från stadens centrum och flyg från 203 städer runt om i världen landar här. Flygplatsen trafikeras av 46 flygbolag, däribland Condor, EasyJet, Eurowings, Lufthansa, Air France, British Airways, Austrian Airlines och TUI.

 Du kan också ta dig dit med tåg. Düsseldorfs centralstation är en av Tysklands mest trafikerade stationer och erbjuder därför utmärkta långdistansförbindelser med IC- (Inter City) och ICE-tåg (Inter City Express).

Parkering i Düsseldorf

Enligt trafikreglerna är det fullt möjligt att parkera vid sidan av vägen med din hyrbil i Düsseldorf - i upp till 14 dagar. Det är dock inte lätt att hitta en tillräckligt stor parkeringsplats på en lämplig plats i staden.

 En bättre lösning är att parkera på parkeringen Rheinterrasse/Tonhalle. Därifrån kan du promenera till centrum eller använda kollektivtrafiken. Parkeringen kostar 2,70 dollar per timme och högst 16 dollar per dag. Under Caravan Salon, mässan för mobila resor, kan du också parkera vid Caravan Center för 34 dollar per natt.

Årliga evenemang i Düsseldorf

Årliga aktiviteter som du inte vill missa om du hyr en husbil i Düsseldorf:

  • Japan Day (mai ou juin) : en traditionell festival som varje år uppmärksammar den tysk-japanska vänskapen. Festligheterna äger rum längs Rhenpromenaden och på Burgplatz. Gratis.
  • Carnaval (du 11 novembre au mercredi des Cendres de l'année suivante) : Karnevalen innehåller bland annat shower, baler och en parad på måndagen. Gatufestival mellan Altweiber (kvinnornas karnevalsdag) och askonsdagen. Det är gratis att delta i gatufestivalen.
  • Festival de France (juillet) : Ett stort turistevenemang med traditionell kultur för att stärka de fransk-tyska banden. Entréavgiften ligger mellan 5 och 9 dollar.

Camping i Düsseldorf

  • Camping Lörick, i norra delen av staden, välskött och mycket grönt, med egen ölträdgård. För husbilar som är upp till 9 meter långa 10 dollar, plus 7 dollar per vuxen och 4 dollar per barn.
  • Rheincamping Meerbusch, Mycket idylliskt läge i ett naturreservat vid Rhen. 22-28 för parkeringsplatsen, plus 10 dollar per vuxen och 6 dollar per barn.
  • Wohnmobilstellplatz Niederrhein, nybyggd 2014, med idealisk anslutning till Autobahn. Billiga parkeringsplatser från 13,50 dollar.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn