Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Edinburgh

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Edinburgh

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Castle on the top of the forest hill in a cloudy weather

Plåtis Edinburgh

Den näst största staden i Skottland efter Glasgow, Edinburgh består av en Old Town och New Town från 1800-talet. Tillsammans har de utsetts till UNESCO: s världsarvslista och har några av de mest spännande historiska och kulturella attraktionerna i Storbritannien. Dessa inkluderar Edinburgh Castle och Palace of Holyrood House (drottningens officiella bostad i Skottland). Men den skotska huvudstaden är också välkänd för sin närhet till regionens vilda landskap, vilket gör det till det perfekta stället att hyra en husbil i Edinburgh.

Cramonds strand kanske inte har det internationella namnet Arthurs seat och utsikt över Calton Hill. Men det erbjuder några av de bästa promenaderna i området. Kanske en av de mest överraskande platserna att ta din husbil i Edinburgh är Portobello Beach, som är nästan som Medelhavet på de soligaste dagarna. På samma sätt är Pentland Hills perfekta för en picknick.

Att ta sig till Edinburgh

Som en av Storbritanniens största städer är Edinburgh mycket väl anslutet. Motorvägar förenar den med alla större sevärdheter, vilket innebär att det bara ligger 100 kilometer från Glasgow tillsammans med M8 och 180 kilometer från Inverness och Aberdeen.

Staden är också hem till Skottlands största internationella flygplats, med förbindelser till mer än 100 destinationer i Europa, Mellanöstern och USA. De flesta stora europeiska nationella flygbolag har flyg till Edinburgh. Det är också ett viktigt nav för budgetflygbolag inklusive Ryanair och easyJet. Flygtiderna till kontinentala Europa är så lite som två timmar.

Stadens centralstation är Edinburgh Waverley. Där ses tåg anlända och avgå från hela Skottland. Det är också anslutet till Londons King's Cross Station på östkustens fastland. Restiderna till London är i genomsnitt bara fyra timmar.

Parkering i Edinburgh

Det kan vara ganska svårt att hitta parkeringsplatser för husbilsuthyrning i Edinburgh, med stadsfullmäktige som uppmuntrar besökare att använda park and ride-tjänster istället, alltså parkering på dedikerade platser i utkanten av staden innan du använder det omfattande buss-, spårvagns- och tågnätet. Platser inkluderar Straiton Road på södra sidan av staden och Hermiston Park and Ride på Riccarton Mains Road i väster. Parkeringsavgifter i stadens centrum, till exempel på George Street eller Queen Street, kostar nära £ 5 per timme. Däremot är det möjligt att parkera på London Road, cirka tio minuter bort, för £ 5 hela dagen.

Årliga evenemang i Edinburgh

  • Hogmanay: Princes Street, nyårsafton: En gatufest som ingen annan, komplett med ett imponerande fyrverkeri och omfattande återgivningar av Auld Lang Syne. Från 31,50 pund.
  • Edinburgh Festival: Stadsomfattande, augusti: Innehåller Fringe och Military Tattoo, 300 arenor är värd för 3500 shower som sträcker sig från allvarligt drama till komedi skits. Från £ 10 beroende på showen.
  • Navaratri: Calton Hill, oktober: Stadens hinduiska samhälle samlas under tio dagar för att fira det godas seger över ondskan. Gratis.

Camping i Edinburgh

  • Linwater Caravan Park: Denna lugna plats bredvid en landspark och Union Canal ligger 8 kilometer från Edinburgh Airport. Priserna börjar på £ 24 per natt.
  • Drummohr Caravan Park: Cirka 20 minuter från centrala Edinburgh har Drummohr välskötta bekvämligheter, inklusive en lekplats och bubbelpooler. Priser från £ 28 per natt.
  • Edinburgh Festival Camping: Öppnar speciellt för festivalpubliken varje år, denna plats är enkel men ren och säker. Priserna börjar på £ 38 per natt. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Edinburgh

Bästa tiden att hyra husbil i Köln

Weather graph for average temperatures in Edinburgh
Genomsnittliga temperaturer i Edinburgh per månad

Edinburgh har varit Skottlands obestridda huvudstad sedan 1400-talet. Staden ligger en kort bilresa från den fantastiska Firth of Forth och har ett milt, maritimt klimat. Det innebär att nederbörden är ganska jämn under hela året. Temperaturmässigt kan besökare förvänta sig kyliga vintrar och milda somrar.

För sin nordliga latitud, i nivå med Norge och Kanada, är Edinburghs vinterklimat milt. Dagstemperaturen från november till februari svävar mellan 1-3°C.  Sällan faller under noll, de sätter verkligen inte en dämpare på Hogmanay nyårsfirande, som är en av de största händelserna i stadens år.

Temperaturerna börjar stiga i mars och kulminerar i juli och augusti. Dagliga medelvärden i dessa två månader varierar mellan 11 och 19°C.  Ett par dagar med temperaturer så höga som 31°C är dock inte ovanligt. Invånare och besökare solar sig under den korta sommaren, som kombineras med Augustis Edinburgh Festival för att skapa en oöverträffad atmosfär av kul. Förutom en tröja bör besökare därför också packa en flaska solskyddsmedel.

Vädret både höst och vår kan vara ombytligt. Vindar sveper ibland över staden, vilket innebär att temperaturen sällan stiger över 10°C.  Men våren antyder också värmen som kommer, och Edinburghs mångfald av grönområden är snart täckt med en av Storbritanniens finaste blomsterutställningar.

Våren är därför den perfekta tiden för att hyra en husbil i Edinburgh. Vädret förbättras stadigt och dagarnas längd växer vecka för vecka. Hyrespriserna är också betydligt lägre än under toppmånaderna juli och augusti, med undantag för veckorna omedelbart runt påskdagen.

Indie Campers i Edinburgh

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev