Hyra husbil Edinburgh

Hyra husbil Edinburgh

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Edinburgh

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Castle on the top of the forest hill in a cloudy weather

Plåtis Edinburgh

Den näst största staden i Skottland efter Glasgow, Edinburgh består av en Old Town och New Town från 1800-talet. Tillsammans har de utsetts till UNESCO: s världsarvslista och har några av de mest spännande historiska och kulturella attraktionerna i Storbritannien. Dessa inkluderar Edinburgh Castle och Palace of Holyrood House (drottningens officiella bostad i Skottland). Men den skotska huvudstaden är också välkänd för sin närhet till regionens vilda landskap, vilket gör det till det perfekta stället att hyra en husbil i Edinburgh.

Cramonds strand kanske inte har det internationella namnet Arthurs seat och utsikt över Calton Hill. Men det erbjuder några av de bästa promenaderna i området. Kanske en av de mest överraskande platserna att ta din husbil i Edinburgh är Portobello Beach, som är nästan som Medelhavet på de soligaste dagarna. På samma sätt är Pentland Hills perfekta för en picknick.

Att ta sig till Edinburgh

Som en av Storbritanniens största städer är Edinburgh mycket väl anslutet. Motorvägar förenar den med alla större sevärdheter, vilket innebär att det bara ligger 100 kilometer från Glasgow tillsammans med M8 och 180 kilometer från Inverness och Aberdeen.

Staden är också hem till Skottlands största internationella flygplats, med förbindelser till mer än 100 destinationer i Europa, Mellanöstern och USA. De flesta stora europeiska nationella flygbolag har flyg till Edinburgh. Det är också ett viktigt nav för budgetflygbolag inklusive Ryanair och easyJet. Flygtiderna till kontinentala Europa är så lite som två timmar.

Stadens centralstation är Edinburgh Waverley. Där ses tåg anlända och avgå från hela Skottland. Det är också anslutet till Londons King's Cross Station på östkustens fastland. Restiderna till London är i genomsnitt bara fyra timmar.

Parkering i Edinburgh

Det kan vara ganska svårt att hitta parkeringsplatser för husbilsuthyrning i Edinburgh, med stadsfullmäktige som uppmuntrar besökare att använda park and ride-tjänster istället, alltså parkering på dedikerade platser i utkanten av staden innan du använder det omfattande buss-, spårvagns- och tågnätet. Platser inkluderar Straiton Road på södra sidan av staden och Hermiston Park and Ride på Riccarton Mains Road i väster. Parkeringsavgifter i stadens centrum, till exempel på George Street eller Queen Street, kostar nära £ 5 per timme. Däremot är det möjligt att parkera på London Road, cirka tio minuter bort, för £ 5 hela dagen.

Årliga evenemang i Edinburgh

  • Hogmanay: Princes Street, nyårsafton: En gatufest som ingen annan, komplett med ett imponerande fyrverkeri och omfattande återgivningar av Auld Lang Syne. Från 31,50 pund.
  • Edinburgh Festival: Stadsomfattande, augusti: Innehåller Fringe och Military Tattoo, 300 arenor är värd för 3500 shower som sträcker sig från allvarligt drama till komedi skits. Från £ 10 beroende på showen.
  • Navaratri: Calton Hill, oktober: Stadens hinduiska samhälle samlas under tio dagar för att fira det godas seger över ondskan. Gratis.

Camping i Edinburgh

  • Linwater Caravan Park: Denna lugna plats bredvid en landspark och Union Canal ligger 8 kilometer från Edinburgh Airport. Priserna börjar på £ 24 per natt.
  • Drummohr Caravan Park: Cirka 20 minuter från centrala Edinburgh har Drummohr välskötta bekvämligheter, inklusive en lekplats och bubbelpooler. Priser från £ 28 per natt.
  • Edinburgh Festival Camping: Öppnar speciellt för festivalpubliken varje år, denna plats är enkel men ren och säker. Priserna börjar på £ 38 per natt. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Edinburgh