Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil England

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i England

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a picture showing Stonehenge in England

Allt om att hyra husbil i England

England är den centrala nationen i de fyra brittiska länderna och har en mängd unika landskap och platser för campervan-resenärer att se, stanna och besöka platser som antika Stonehenge, de romerska städerna Bath och Colchester, besöka hundratals kuststäder eller köra genom de fantastiska naturliga bergslandskapen i Peak och Lake distrikt.

Med bra sommarväder och året runt-evenemang oavsett vart du väljer att åka i England hittar du en mängd olika landskap och platser som säkert kommer att imponera.

Visste du det?

  • Det finns nästan 1200 campingplatser spridda över hela England och på grund av Populariteten med motorhoming i Storbritannien är nästan alla husbilsvänliga!
  • A1 förbinder Englands huvudstad London med Edinburgh, Skottlands huvudstad och är den längsta vägen i Storbritannien på 700 miles eller 660 km lång.
  • Det finns inte en enda punkt i Storbritannien som ligger mer än 12 mil från en kustlinje så du är aldrig långt från havet i England.

Campingplats

Tekniskt fri camping är olagligt i England men många bönder kommer att tillåta campare på sin mark med tillstånd eller mot en liten avgift och du bör alltid hålla dig till mentaliteten "lämna bara fotspår, ta bara bilder" när du gör det.

Du kan också lagligt sova på en mötesplats längst vägen i ditt fordon och det finns gott om dessa som ligger runt fantastiska landskap i England.

Camping- och husbilsattraktioner är omfattande i England och det finns alltid flera campingplatser som är campervänliga i områden med enastående naturskönhet som Lake och Peak-distrikten.

Körning i England

Motorvägsnäten i England är omfattande och når varje ände av landet med motorvägar som är fyra körfält breda medan sidovägar vanligtvis är 2 körfält breda. Vägarna är väl underhållna och är alla asfalterade vilket innebär att en bra körupplevelse garanteras.

Avgiftsbelagda vägar är ovanliga i England med endast 22 i hela landet och ligger vanligtvis på broar eller tunnlar och kostar husbilar inte mer än £ 5 per passerande.

Det är viktigt att komma ihåg att England och resten av Storbritannien kör på vänster sida av vägen och att de körfälten allra längst till höger på motorvägen endast är till för omkörning. Det finns inget "fast lane"-system i England.

Årliga evenemang i England

  • Sommarmånaderna ser det största antalet evenemang i England med festivaler som den 4-dagars Reading Rock-festivalen som äger rum och firar musikkultur i England.
  • Årliga helgdagar som jul firas också över hela England och ser vintermarknader som inrättas i de flesta större städer.
  • Ett populärt årligt evenemang den 5 november i England är Bonfire night som innebär fyrverkerier och massiva brasor tända över hela landet.
  • Den 23 april firas St George's Day med aktiviteter som sträcker sig från medeltida festivaler till drakjakter som vanligtvis äger rum över hela England.
  • Musikfestivalbiljetter kostar cirka £ 250 i genomsnitt och årliga evenemang som jul, St George's Day och Bonfire night ger normalt en mängd gratis evenemang och aktiviteter.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i England?

Weather graph for average temperatures in England
Medeltemperaturer i England

England har ett tempererat maritimt klimat med alla fyra årstiderna ganska måttliga när det gäller temperaturer och väderförhållanden.

England har en mild vinter som löper från december till februari med genomsnittliga toppar på 5 grader Celsius och låga 2ºC och vintermånaderna ser början på julmarknader och mässor över hela England samt framväxten av skridskorinkar utomhus.

Sommarmånaderna löper från juni till augusti och ser de varmaste och soligaste dagarna i landet med genomsnittliga toppar på 22ºC och låga på 14ºC och kallas ofta festivalsäsongen eftersom det finns ett stort utbud av musik, konst och nationella festivaler som London Proms Festival vid denna tidpunkt. 

 Säsongerna på våren och hösten ser genomsnittliga toppar på cirka 16ºC och låga 8ºC och är en bra tid att resa för milt väder i England.

Den mest trafikerade tiden att besöka England är mellan sommarmånaderna maj till augusti samt under julmånaden december. Den minst hektiska tiden att besöka England är under säsongerna vår och höst när det finns mycket större tillgänglighet.

Den dyraste månaden för husbilsuthyrning är under augusti eftersom detta är höjdpunkten med massor av sommarevenemang och det varmaste vädret i England medan den billigaste månaden att hyra en husbil är i månader som januari eller oktober!

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev