Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Falkenberg

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Falkenberg

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Vit sandstrand och hav i Falkenberg

Plåtis Falkenberg

Falkenberg fick stadsprivilegier först någon gång på 1500-talet, men de äldsta nedskrivna historiska referenserna till Falkenberg man funnit sträcker sig ända från slutet av 1200 talet. Falkenberg är därmed minst sagt en historisk stad, och Falkenbergs rika förflutna lever kvar i form av historiska byggnader, monument, och välbevarade miljöer.  Men Falkenberg är inte bara känt för sin historia, utan fortsätter att göra avtryck på omvärlden än idag. Det omåttligt populära varuhuset Ullared ligger i Falkenberg kommun, och förutom att dra oräkneliga mängder besökare varje dag har varuhuset till och med fått sin egen – lika omåttligt populära – reality-show. Falkenberg är även känt för sina vackra sandstränder, i synnerhet stranden Skrea som ett år utnämndes till Sveriges bästa strand.

Att ta sig till Falkenberg

Med bil eller husbil tar du väg E6, längs vilken väg det finns flera avfarter att välja mellan. För dig som passar på att besöka Ullared kan du smidigt ta väg 154 från och till respektive centrum. Från Falkenbergs Järnvägsstation tar du dig enkelt till resten av Sverige, och det tar till exempel drygt 2 timmar till Malmö, eller 1 timme till Göteborg. Här stannar även Öresundstågen, som du kan åka med såväl norr som söderut. För att ta dig till och från tågstationen kan du ta gratisbussen Buss 10, som avgår från busstationen och tar tio minuter att åka. Från busstationen, som ligger i centrala Falkenberg, går det även att ta långfärdsbussar ut till resten av landet. Närmaste flygplats ligger i Halmstad, som ligger mindre än 40 minuter bort med bil eller husbil.  Därifrån går det charterflyg, samt inrikesflyg till Stockholm, Visby-Gotland, och Umeå. Söker du en större flygplats är vältrafikerade Göteborg Landvetter Airport det närmsta valet. Därifrån går det både inrikesflyg såväl som internationella flyg, och därifrån tar du dig till exempel till Paris på drygt två timmar, med Air France.

Parkering i Falkenberg

Vid skyltade parkeringar kostar det 10 kr/timmen att parkera mellan klockan 9–18 på vardagar, och så länge du har en aktiv biljett kan du flytta din bil eller husbil till en ny parkering utan att betala en ny avgift. Övriga tider råder gratis parkering, dock är högsta tillåtna parkeringstid 2 timmar. Vid oskyltade parkeringar råder det avgiftsfri parkering i upp till 24 timmar.  I centrum finns det även flera parkeringshus att välja mellan, till exempel P-hus Gallerian. Där är de första två timmarna gratis och därefter kostar det 10 kr/ timmen. 

Årliga evenemang i Falkenberg

  • Wheels and Wings (Juli): Ett utställningsevent för alla som är intresserade av hobbybilar och entusiastbilar. 150 kr/pers.
  • Laxdagen (September): Falkenberg firar den smarriga fisken med gratis fiske hela dagen, roliga aktiviteter, fika, kröning av årets ”Mr Lax” och avslutar sedan dagen med ett fyrverkeri. Gratis.   
  • J-dagen (November): Första och andra fredagen i november spänner man för hästarna med vagnar fyllda med julöl från Falcon, och lyser upp Falkenberg med ett magiskt fackeltåg genom staden. Gratis.  

Camping i Falkenberg

  • Skrea Camping: Camping just intill den hyllade badstranden Skrea Strand. Husbilscamping från 350 kr/natten.
  • Olofsbo Camping: Lugn familjecamping med havsbad och härlig stämning. Husbilscamping från 395 kr/natt.
  • Ugglarp Camping: Gnistrande camping inbäddad bland sandstränder, klippor, och lummiga natur. Husbilscamping från 310 kr/natten. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Falkenberg

Bästa tiden att hyra husbil i Falkenberg

Medeltemperaturer efter månader för Falkenberg
Genomsnittliga temperaturer i Falkenbergper månad

Falkenberg är en vacker kuststad i Hallands län, på Sveriges västkust. Som förväntat betyder det att Falkenberg har ett kustklimat, vilket karaktäriseras av varma somrar, milda vintrar, och en hel del nederbörd. Falkenberg rankas ofta högt på listor över Sveriges bästa sommarstäder, mycket tack vare stadens härliga stränder och vackra närliggande natur, men även på grund av Falkenbergs färgstarka uteliv, rikliga utflyktsmöjligheter, och stadens spännande blandning av forntida och modern arkitektur. Mellan maj och september är vädret som bäst, och det är även under den här perioden som staden verkligen blommar ut och kommer till liv. Under juni-augusti ligger medeltempen runt 18 grader dagtid, och folk flockas till de vackra stränderna och badvänliga vattnet. Många passar på att hyra husbil under den här perioden för att enkelt kunna se och njuta av allt som Falkenberg med omnejd har att erbjuda. Om man planerar att besöka Falkenberg under högsommaren kan det dock vara värt att veta att grannstaden Varberg håller i en actionsportfestival varje juli, Hallifornia, och under dessa tre dagar kan det vara svårt att hitta boende även i Falkenberg.

Under vintern svalnar sommarens febriga firande av och även medeltemperaturen sjunker till ett snitt på 3 grader dagtid. Men sommardagarna avsked banar väg för en drös andra upplevelser, och stadens puls stannar aldrig. Falkenberg ser sig självt som en evenemangsstad - inte bara på sommaren, utan året om! – och när du än besöker staden kommer du hitta en spännande blandning av musik, teater, dans, historia, och andra upplivande kulturella upplevelser. Mars är en perfekt månad för den som vill njuta av stadens rika utbud av kultur, nöje, matupplevelser, och natur i lugn och ro. Under mars är temperaturerna behagliga, nederbörden som lägst, och trängseln minimal. Priserna är dessutom låga då mars inräknas i lågsäsongen, och det är som gjort för att hyra en husbil och sedan utforska inte bara Falkenberg utan hela västkusten! Längs kusten finner du storstäder som Malmö, Göteborg, och Helsingborg, såväl som pittoreska samhällen som det berömda Höganäs. Du kan även ta dig ut till alla otaliga, vackra öar som ligger längs kusten, till exempel bildsköna Orust.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev