🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Flod med bro och träd i Falkenberg

Hyra husbil nära Falkenberg

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Falkenberg

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Vit sandstrand och hav i Falkenberg

Plåtis Falkenberg

Falkenberg fick stadsprivilegier först någon gång på 1500-talet, men de äldsta nedskrivna historiska referenserna till Falkenberg man funnit sträcker sig ända från slutet av 1200 talet. Falkenberg är därmed minst sagt en historisk stad, och Falkenbergs rika förflutna lever kvar i form av historiska byggnader, monument, och välbevarade miljöer.  Men Falkenberg är inte bara känt för sin historia, utan fortsätter att göra avtryck på omvärlden än idag. Det omåttligt populära varuhuset Ullared ligger i Falkenberg kommun, och förutom att dra oräkneliga mängder besökare varje dag har varuhuset till och med fått sin egen – lika omåttligt populära – reality-show. Falkenberg är även känt för sina vackra sandstränder, i synnerhet stranden Skrea som ett år utnämndes till Sveriges bästa strand.

Att ta sig till Falkenberg

Med bil eller husbil tar du väg E6, längs vilken väg det finns flera avfarter att välja mellan. För dig som passar på att besöka Ullared kan du smidigt ta väg 154 från och till respektive centrum. Från Falkenbergs Järnvägsstation tar du dig enkelt till resten av Sverige, och det tar till exempel drygt 2 timmar till Malmö, eller 1 timme till Göteborg. Här stannar även Öresundstågen, som du kan åka med såväl norr som söderut. För att ta dig till och från tågstationen kan du ta gratisbussen Buss 10, som avgår från busstationen och tar tio minuter att åka. Från busstationen, som ligger i centrala Falkenberg, går det även att ta långfärdsbussar ut till resten av landet. Närmaste flygplats ligger i Halmstad, som ligger mindre än 40 minuter bort med bil eller husbil.  Därifrån går det charterflyg, samt inrikesflyg till Stockholm, Visby-Gotland, och Umeå. Söker du en större flygplats är vältrafikerade Göteborg Landvetter Airport det närmsta valet. Därifrån går det både inrikesflyg såväl som internationella flyg, och därifrån tar du dig till exempel till Paris på drygt två timmar, med Air France.

Parkering i Falkenberg

Vid skyltade parkeringar kostar det 10 kr/timmen att parkera mellan klockan 9–18 på vardagar, och så länge du har en aktiv biljett kan du flytta din bil eller husbil till en ny parkering utan att betala en ny avgift. Övriga tider råder gratis parkering, dock är högsta tillåtna parkeringstid 2 timmar. Vid oskyltade parkeringar råder det avgiftsfri parkering i upp till 24 timmar.  I centrum finns det även flera parkeringshus att välja mellan, till exempel P-hus Gallerian. Där är de första två timmarna gratis och därefter kostar det 10 kr/ timmen. 

Årliga evenemang i Falkenberg

  • Wheels and Wings (Juli): Ett utställningsevent för alla som är intresserade av hobbybilar och entusiastbilar. 150 kr/pers.
  • Laxdagen (September): Falkenberg firar den smarriga fisken med gratis fiske hela dagen, roliga aktiviteter, fika, kröning av årets ”Mr Lax” och avslutar sedan dagen med ett fyrverkeri. Gratis.   
  • J-dagen (November): Första och andra fredagen i november spänner man för hästarna med vagnar fyllda med julöl från Falcon, och lyser upp Falkenberg med ett magiskt fackeltåg genom staden. Gratis.  

Camping i Falkenberg

  • Skrea Camping: Camping just intill den hyllade badstranden Skrea Strand. Husbilscamping från 350 kr/natten.
  • Olofsbo Camping: Lugn familjecamping med havsbad och härlig stämning. Husbilscamping från 395 kr/natt.
  • Ugglarp Camping: Gnistrande camping inbäddad bland sandstränder, klippor, och lummiga natur. Husbilscamping från 310 kr/natten. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn