Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Faro

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Faro

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Beach with rock cliffs on the side

Plåtis Faro

Faro, tidigare känt som Ossonoba, är huvudstad i Algarve, och har utmärkt sig som stad sedan 700-talet f.Kr. Staden är mest känd för sitt mest omfattande lagunsystem på den portugisiska kusten - Ria Formosa - känd över hela världen för sin ekologiska betydelse.

Faro är mer än en stad, det är därför vi rekommenderar att du hyr en husbil och utforskar området. Denna plats har både stränder och berg att erbjuda. Överväg att besöka Serra de Monchinque, den högsta punkten i regionen, eller närliggande öar.

Att ta sig till Faro

Du kan ta dig till Faro med bil, flygplan eller tåg. Om du reser med bil kan du använda IC2 eller A2 som huvudväg med vägtullar. Att resa med flygplan är det snabbaste och mest praktiska alternativet eftersom flygplatsen bara ligger 7 km från stadens centrum. Du kan boka ditt flyg med många utländska flygbolag, till exempel Ryanair, British Airways och TAP.

Faros tågstation ligger mycket nära stadens centrum som förbinder många platser från norr till söder genom tåglinjen Alfa-Pendular och innerstadens linjer.

Parkering i Faro

Det är svårt att parkera i centrala Faro, men längs staden finns det många parkeringsplatser nära centrum. De bästa är Largo de São Francisco, Largo de Santo Amaro och Parque da Pontinha. De två första är gratis och har ingen höjdbegränsning på fordonen. Från dessa parkeringsplatser till stadens centrum är det bara 15 respektive 7 minuters promenad. Den sista parkeringsplatsen ligger under jord, och du betalar €1,10 för 2 timmars användning. Priserna i staden ligger mellan €0,90 och €1,50. Du kan möta parkeringsservicepersonal som förväntar sig en symbolisk betalning.

Årliga evenemang i Faro

  • Festa da Ria Formosa - Startar mellan slutet av juli och början av augusti. Det är den viktigaste gastronomiska festen i Faro. Här kan du prova skaldjur och handgjord öl.
  • Loulé Carnival - Den äldsta karnevalen i Algarve som äger rum mellan februari och mars.
  • Faro Motorbike Festival - Ett 4-dagar långt evenemang, där staden visar upp motorcyklar, håller konserter och utställningar. Det är ett av de största motorcykelevenemangen i Europa.

Camping i Faro

  • Faro Campervan Park ligger nära flygplatsen, naturreservatet Ria Formosa och Faros strand. Du kan bo där för €10 per natt.
  • Camping Algarve, som ligger 15 km från Faros centrum mitt i naturen, är perfekt för dig som gillar vandring. Från €14,80 per natt.
  • Camping Ria Formosa, som ligger 43 km från Faros centrum. Perfekt plats för naturälskare. Från €9 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Faro

Bästa tiden att hyra husbil i Faro

Weather graph for average temperatures in Faro
Genomsnittliga temperaturer i Faro per månad

Vädret i Faro är mycket stabilt. Staden har mycket sol och varma temperaturer. Sommaren börjar anlända under maj och varar fram till september. Temperaturen ligger mellan 20 ºC och 30 ºC, men det varma vädret kommer med en frisk bris från Atlanten. Här är solkrämen din bästa vän eftersom du lätt kan bränna dig.

November, december och januari är de fuktiga månaderna, så du bör ta med dig paraply under dessa tidsperioder. Trots det regniga vädret finns det även soliga dagar och vattentemperaturen når över 20 ºC. Januari är den kallaste månaden, med en medeltemperatur på högst 16 °C och lägst 8 °C. Våren kommer i mitten av mars med kalla nätter under 10 ºC, men med soliga dagar. Solen skiner året runt, vilket gör staden perfekt för vattensporter som surfing och segling. På regniga dagar finns det flera kulturella attraktioner att besöka i staden. Trots det tempererade klimatet är sommaren den livligaste tiden på året i Faro, eftersom fler människor går till stränderna och festivalerna äger rum, vilket gör perioden från juli till september till de mest populära och dyraste månaderna att besöka på. Höst- och vårmånaderna, oktober till december och mars till april, är bra tillfällen att hyra en husbil i Faro, eftersom det dels är mindre liv och rörelse och dels är lättare att besöka de vackraste delarna av staden eller till och med ta ett dopp vid de bästa stränderna i området.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Faro

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev