🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Faro

Hyra husbil Faro

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Faro

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Beach with rock cliffs on the side

Plåtis Faro

Faro, tidigare känt som Ossonoba, är huvudstad i Algarve, och har utmärkt sig som stad sedan 700-talet f.Kr. Staden är mest känd för sitt mest omfattande lagunsystem på den portugisiska kusten - Ria Formosa - känd över hela världen för sin ekologiska betydelse.

Faro är mer än en stad, det är därför vi rekommenderar att du hyr en husbil och utforskar området. Denna plats har både stränder och berg att erbjuda. Överväg att besöka Serra de Monchinque, den högsta punkten i regionen, eller närliggande öar.

Att ta sig till Faro

Du kan ta dig till Faro med bil, flygplan eller tåg. Om du reser med bil kan du använda IC2 eller A2 som huvudväg med vägtullar. Att resa med flygplan är det snabbaste och mest praktiska alternativet eftersom flygplatsen bara ligger 7 km från stadens centrum. Du kan boka ditt flyg med många utländska flygbolag, till exempel Ryanair, British Airways och TAP.

Faros tågstation ligger mycket nära stadens centrum som förbinder många platser från norr till söder genom tåglinjen Alfa-Pendular och innerstadens linjer.

Parkering i Faro

Det är svårt att parkera i centrala Faro, men längs staden finns det många parkeringsplatser nära centrum. De bästa är Largo de São Francisco, Largo de Santo Amaro och Parque da Pontinha. De två första är gratis och har ingen höjdbegränsning på fordonen. Från dessa parkeringsplatser till stadens centrum är det bara 15 respektive 7 minuters promenad. Den sista parkeringsplatsen ligger under jord, och du betalar €1,10 för 2 timmars användning. Priserna i staden ligger mellan €0,90 och €1,50. Du kan möta parkeringsservicepersonal som förväntar sig en symbolisk betalning.

Årliga evenemang i Faro

  • Festa da Ria Formosa - Startar mellan slutet av juli och början av augusti. Det är den viktigaste gastronomiska festen i Faro. Här kan du prova skaldjur och handgjord öl.
  • Loulé Carnival - Den äldsta karnevalen i Algarve som äger rum mellan februari och mars.
  • Faro Motorbike Festival - Ett 4-dagar långt evenemang, där staden visar upp motorcyklar, håller konserter och utställningar. Det är ett av de största motorcykelevenemangen i Europa.

Camping i Faro

  • Faro Campervan Park ligger nära flygplatsen, naturreservatet Ria Formosa och Faros strand. Du kan bo där för €10 per natt.
  • Camping Algarve, som ligger 15 km från Faros centrum mitt i naturen, är perfekt för dig som gillar vandring. Från €14,80 per natt.
  • Camping Ria Formosa, som ligger 43 km från Faros centrum. Perfekt plats för naturälskare. Från €9 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Faro