Finland witth aurore boreales

Hyra husbil Finland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Finland

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Finland lake

Allt om skåpbilshyra i Finland

Finland är ett nordiskt land i norra Europa. Landet gränsar i öster till Ryssland, i väster till Sverige och i norr till Norge. Bottniska viken ligger väster om landet medan Finska viken avrundar den södra delen.

Regionen Lappland sticker ut som ett av de mest besökta områdena av alla finska regioner. Eftersom den ligger ovanför polcirkeln upplever den både polarnatt och midnattssol. Det är så långt norrut att norrskenet ses regelbundet under våren, vintern och hösten. Lappland anses också vara Sankt Nikolaus hemvist och här finns flera temaparker som firar detta faktum.

Finland, som är täckt av tjocka tallskogar, sjöar och böljande kullar, lockar människor främst för sitt naturliga landskap. Finland har 40 nationalparker och erbjuder en rad olika utomhusaktiviteter som skidåkning, fiske, golf, fågelskådning, vandring och kajakpaddling.

Finland har också gott om urbaniserade regioner som lockar stadsbor. Helsingfors, som är huvudstad, är den plats där det finns mest turism.

Att ta sig dit

Helsingfors-Vanda flygplats är den viktigaste internationella inkörsporten till Helsingfors och Finlands största flygplats. Den drivs av Finavia och ligger i Vanda.

Du har två alternativ för att ta dig in i Finland från Sverige med bil: du kan åka runt Bottenviken och ta dig in norrifrån eller låta ditt fordon färdas över havet från Kapellskär. Det är en liknande historia om du vill komma in från Norge: antingen gör du resan norrut och kör runt Sverige eller så tar du färjan till Finland från Stockholm. Om du anländer via Ryssland har du gott om inreseställen längs gränsen.

Det finns för närvarande inga tågalternativ från de angränsande länderna till Finland, men många bussar gör resan.

Platser att besöka i Finland

Turku: Åbo är Finlands äldsta stad och är ett roligt och livligt resmål med mycket att göra för turisterna. Aura-floden är en flodstad som slingrar sig genom de gamla torgen och gatorna, och här finns flera pittoreska restauranger och kaféer vid floden där du kan ta en kaffe eller en bit mat. Platsens historia får man inte heller missa, och ett besök till Åbo slott - den största bevarade medeltida byggnaden i Finland - är ett absolut måste.

Lake Saimaa: Saimen är en av de största naturliga sötvattensjöarna i Europa och är känd för sina invånare: Saimaa-sälen. Dessa utrotningshotade djur är de enda i världen som har utvecklats till att leva i sötvatten efter att ha separerats från andra arter av arten på grund av den tillbakadragande isen i slutet av den senaste istiden.

Kemi Ice Hotel: Kemi Ice Hotel lever upp till sitt namn som ett hotell helt och hållet byggt av is och snö. Det ligger i Lumilinna och är ett måste om du reser till Finland på vintern.

Parkering i Finland

I Finland kör man på höger sida av vägen, så du får endast parkera på höger sida av körbanan. Om gatan är enkelriktad är det dock tillåtet att stå och parkera på båda sidor.

Parkeringsrestriktionerna i Finland är strikta men tydligt angivna. De flesta städer har tidsbegränsade platser som du måste köpa parkeringskuponger för. Dessa kuponger kan köpas i automater längs gatan.

Om du parkerar på en gratis men tidsbegränsad plats måste du ange din ankomsttid. Detta görs oftast med en parkeringsskiva. Angivandet av din starttid men me tydligt på instrumentpanelen.

Årliga evenemang i Finland

Midsummer Festival: Midsommarfestivalen är en traditionell finsk fest som firas en lördag mellan den 20 och 26 juni. Under festivalen tänds eldar vid havet och vid sjöarna, björkgrenar placeras på vardera sidan av ytterdörrarna och en majstång sätts upp. Hela landet firar med mycket drickande och firande så oavsett vilken stad du befinner dig i hittar du säkert något att delta i.

Midnight Sun Film Festival: Festivalen hålls den andra veckan i juni i Sodankyla och erbjuder nationella och internationella filmer i fem dagar utan avbrott. Några av filmens största namn har deltagit och festivalen är en av de mest populära i Finland.

Kaustinen Folk Music Festival: Festivalen har funnits sedan 1968 och är Nordens största folkmusik- och dansfestival. Den tar emot artister från hela världen i juli varje år och pågår i ungefär en vecka varje år i staden Kaustinen.

Camping i Finland

  • Camping Tenorinne: Parken ligger i byn Karigasniemi, vid Inari-flodens stränder, och är en utmärkt plats för att komma bort från det hektiska livet och återvända till naturen. Priserna är 17 € plus en personlig avgift (vuxna 4 €, barn 2 € per dag).
  • LumiLinna Camping: Denna omfattande campingplats i Kemi har allt du behöver för en kort eller lång vistelse. Priserna är 25 € per dag plus en personlig avgift (vuxna 10 € per dag, barn 5 € per dag).
  • SFC-Hietajärvi: Den här husbilsparken ligger i Joensuu vid Iso Hietajärvi och är högt rankad med allt du behöver för att komma tillbaka till naturen. Priserna beror på resesäsongen och om du är SFC-medlem eller inte, så du får räkna med mellan 21 och 30 euro.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn