Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Frankfurt

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Frankfurt

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

A tower castle in the midde of a forest lake

Plåtis Frankfurt

När folk tänker på Frankfurt am Main är det första jag kommer att tänka på stadens bankdistrikt och dess enorma skyskrapor. De gör Frankfurts skyline unik i Tyskland. I motsats till detta ligger gamla stan, bara ett stenkast bort, som kombinerar tradition med modernitet. Men det finns många andra saker som är typiska för den stora hessiska staden: den typiska Frankfurtdialekten, äppelvinet eller en speciell typ av grön sås som heter "Grie Soß". Men du kan inte bara hitta dessa delikatesser i "Freßgass", gågatan. Du kan också verkligen njuta i Frankfurt och fly från bullret från stadens centrum, till exempel på stranden av Main och eller i Palmengarten. Schwanheim Sanddynerna ligger bort från stadsmurarna och är ett riktigt insidertips.  De är en typ av inlandsdyner; De är mycket sällsynta och endast ett fåtal av dem finns i Europa. Strandpromenaden är idealisk för vandrare.

Att ta sig till Frankfurt

Frankfurt har ett mycket bekvämt läge. Frankfurter Kreuz-korsningen är en av de mest trafikerade vägkorsningarna, inte bara i Tyskland utan i hela Europa. Med bil kan du nå Frankfurt från alla håll via motorvägarna A3 och A5 och B53. Med tåg kan du resa till Frankfurts centralstation.  Mer än 1 100 tåg anländer och avgår hit varje dag, vilket förbinder staden med internationella och nationella destinationer. Frankfurt Airport är också en av de viktigaste flygplatserna i Tyskland såväl som över hela världen. Mer än 1 300 flygningar hanteras här varje dag, och alla välkända flygbolag som Lufthansa, Eurowings, TUIfly, Ryanair eller Condor är representerade. En något mindre kommersiell flygplats ligger i Frankfurt-Hahn.

Parkering i Frankfurt

Central parkering med husbil i Frankfurt är svårt, men det finns några möjligheter i utkanten av staden. På City Camp Frankfurt (leta efter gatunamnet "An der Sandelmühle") kan du parkera för 8.50 € per dag. Alternativt finns i väster Camp-Phönix Park i Eschborn, i direkt anslutning till Frankfurt. Här kan du till och med parkera gratis. Bara några kilometer utanför stadens gränser kan du parkera din husbil gratis i Bad Vilbel – antingen vid utomhuspoolen eller på nöjesfältet ("Festplatz").

Årliga evenemang i Frankfurt

  • Frankfurt Dippemess: 3 veckor i april och september - Frankfurts största offentliga festival, med anor från 1300-talet. Inträdet är gratis och mat, dryck och åkattraktioner måste betalas separat.
  • Mainfest: 4 dagar i juli/augusti - Vid floden Main; åkattraktioner, viltbås och ett stort fyrverkeri i slutet av festivalen. Inträde är gratis.
  • Frankfurt Apple Wine Festival: Augusti - Du kan inte tänka på Frankfurt utan att tänka på dess äppelvin. En hel festival är dedikerad till detta. Inträde gratis, vin från € 2.

Camping i Frankfurt

  • Bärensee campingplats: Ligger i Hanau, denna campingplats har sina egna idrottsplatser, sandstrand och parcellation. Priser från € 18.90.
  • Waldcamping Frankfurt: Platsen ligger nära staden, men fortfarande i lugnt och fridfullt läge. Platser från €8.10 per natt. WI-FI, el på plats, vatten och gas finns tillgängliga, sanitära anläggningar har nyligen renoverats.
  • Mainkur campingplats: En välskött, parkliknande plats med lekplats för barn. Mycket tyst och säkert inhägnad. Kostnad från € 11 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Frankfurt

Bästa tiden att hyra husbil i Frankfurt

Weather graph for average temperatures in Frankfurt
Genomsnittliga temperaturer i Frankfurt per månad

Klimatet i Frankfurt am Main anses måttligt med växlande väder och en hög mängd nederbörd. Maj till augusti är särskilt regniga månader, med genomsnittliga nederbördsvärden på över 60 mm. Samtidigt är dock soltimmarna under dessa månader högre än under någon annan månad på året. De varmaste månaderna är juli och augusti, med genomsnittliga temperaturer på cirka 19 °C, och de kallaste månaderna är december till februari, med genomsnittliga temperaturer på 1 till 3 °C.

Trots den höga nederbörden är husbilsuthyrning fortfarande roligast under sommarmånaderna: Det är inte bara varmare och soligare, det är också mindre trångt av turister och tenderar att vara billigare. Turismen i Frankfurt blomstrar särskilt i januari och februari, medan april och maj är de minst hektiska månaderna för turism. Det händer också lite mer i juli och augusti, när (River) Main Festival äger rum, till exempel. Staden är särskilt trång där. Därför rekommenderas att parkera lite utanför, särskilt med en husbil.

Vill du fortfarande utforska Frankfurt och det omgivande området i djupet av vintern? Inga problem. De flesta campingplatser är öppna året runt och våfflorna på trendiga "Waffel House" i Berger Straße smakar ännu bättre när det är kallt! Dessutom är Frankfurts ishall på högsäsong då den lyfter fram den stora utomhusringen under den öppna himlen och den 35 meter höga isbanan med panoramautsikt över Frankfurts skyline.

Indie Campers i Frankfurt

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev