Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Frankrike

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Frankrike

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Riverside castle in France

Allt om att hyra husbil i Frankrike

Frankrike, beläget i Västeuropa, är det största landet i Europeiska unionen och består av både det metropolitiska Frankrike och utomeuropeiska territorier. Det metropolitiska Frankrike delar landgräns med Tyskland, Spanien, Schweiz, Belgien och Italien, medan de utomeuropeiska territorierna ligger i Amerika samt i Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet. Mer specifikt inkluderar dessa Franska Guyana, Guadeloupe, Mayotte, Réunion, Franska Polynesien, Wallis och Futuna, Saint Barthélemy och Nya Kaledonien.

Frankrike har sitt namn från Franks, en folkgrupp som levde från 400-talet. Dessa germanska folk lade grunden till landet i det tidigare romerska territoriet Gallien.

Att hyra en husbil i Frankrike innebär att du är fri att njuta av dess magnifika naturlandskap och rika kulturarv. Frankrike har allt, från berg till stränder, jordbruksslätter till skogsmark och till och med slott och historiska monument, vilket innebär att det är det mest besökta turistmålet i världen.

Visste du det?

Hej! → Bonjour!
Farväl → Au revoir
Snälla → S'il vous plaît
Tack → Merci
Varsågod → De rien
Ursäkta → Excusez-moi
Pris för måltid för två personer i en mellanklassrestaurang = 50€
Pris för en lokal öl (0,5 L) : 6€
Pris för en cappuccino (standardstorlek) = 2.80€
Pris för en flaska vatten (0,33 L) = 1,60 €

Några intressanta fakta om Frankrike:
Det är landet där solen aldrig går ner: Frankrike korsar 13 olika tidszoner. Faktum är att tidszonerna i de utomeuropeiska territorierna sträcker sig från UTC -3 (Franska Guyana) till UTC +12 (Wallis och Futuna).
Det finns bara en "stopp"-skylt i Paris: även om det kan vara svårt att tro, behöver den franska huvudstaden uppenbarligen inte flera "stopp" -skyltar på sina vägar ... Ge dig gärna en stor applåd om du lyckas köra där.
Det finns ett oändligt antal ostsorter: enligt tidskriften "Profession fromager" i sin "Guide to raw milk cheeses", publicerad 2002, finns det 1 600 olika produktsorter. Denna siffra gäller bara en ostkategori.

Campingplats

Innan du hyr en husbil i Frankrike, se till att du känner till campingreglerna.
Camping i Frankrike regleras genom dekret nr 2015-1783 av den 28 december 2015 i Code de l'urbanisme, eller Town Planning Code.
I artikel R 111-32 föreskrivs att "camping fritt kan bedrivas utanför väg- och genomfartsleder, med samtycke från den part som har användning av marken, i förekommande fall med förbehåll för att ägaren nekar dig tillträde".
I artikel R 111-34 tillägger man att "bruket att campa utanför de marker som fastställts för detta ändamål dessutom kan förbjudas i vissa områden av det lokala stadsplaneringssystemet eller i de planeringsdokument som ligger i stället för detta".
Det är viktigt att respektera reglerna om camping och parkering av fritidsfordon i Frankrike.
De bästa platserna för camping är nationalparker och regionala parker och naturreservat (Cévennes, Pyrenéerna, Mercantour, Ecrins, Armorique, Vercors, Landes, Auvergne och Loire-Anjou-Touraine). När det gäller vild camping har varje park sina egna specifika regler.

Körning i Frankrike

Motorvägar: Frankrike har ett av de bästa motorvägsnäten i Europa. Om du väljer att hyra en husbil i Frankrike, ska du vara medveten om att det finns många vägtullar, men det betyder också att de har mycket hög kvalitet och sträcker sig över hela landet, med undantag för Korsika och centrala Bretagne.

En allmän regel vid vägtullsbås: Varje motorväg har olika priser. Det exakta priset att betala beror på vilken rutt som tas och tillryggalagd sträcka.
Fordonskategorierna är följande, med priser som ökar från kategori 1 till kategori 3.

Kategori 1: Fordonet är mindre än 2 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet fallet med mindre husbilar)

Kategori 2: Fordonet är mellan 2 m och 3 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet fallet med större husbilar)

Kategori 3: Fordonet är mer än 3 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet är detta husbilar av typen overcab)

I Frankrike kör man på höger sida av vägen (ratt till vänster).

Årliga evenemang i Frankrike

Här är några evenemang som kan intressera dig om du funderar på att hyra en husbil i Frankrike:

  • Tour de France: en cykeltävling som korsar hela landet och en av de mest sedda sportevenemangen i världen. Det äger rum över 3 veckor i juli.
  • Bastiljdagen i Paris den 14 juli: med en parad på Champs-Élysées, konsert (ofta vid foten av Eiffeltornet) och majestätiska fyrverkerier.
  • Filmfestivalen i Cannes: en internationellt känd filmfestival som äger rum i Cannes under 12 dagar i maj varje år.
  • Franska öppna hålls på Roland-Garros i Paris från slutet av maj-juni och är en av de 4 Grand Slam-turneringarna.
  • Vieilles Charrues-festivalen i Carhaix i juli. Detta är den största festivalen i Frankrike och välkomnar nästan 200 000 personer varje år.
  • Hellfest, en av världens största hårdrocks- och metalfestivaler. Den äger rum i Clisson i juni.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Frankrike?

Weather graph for average temperatures in France
Medeltemperaturer i Frankrike

Frankrike ligger i Västeuropa och består av 26 regioner, var och en med sina egna väderförhållanden vilka kan variera kraftigt beroende på var i landet du befinner dig.

Västkusten gynnas av ett milt havsklimat på grund av närheten till havet och regionens geografi. I denna del av landet fluktuerar temperaturen inte särskilt mycket under året. Det regnar året runt, med varma somrar och milda vintrar. De varma temperaturerna gör denna kustlinje populär bland turister och det är vanligt att åka dit för att hyra en husbil i Frankrike. Du kan koppla av på de vackra stränderna, delta i en mängd olika vattenaktiviteter (kitesurfing, kanotpaddling, simning, vattenskoteråkning etc.) eller till och med vandra längs lederna som erbjuds.

Atlantkusten i söder har liknande egenskaper som Frankrikes västkust, förutom att det är varmare där och vädret är mindre förutsägbart. Dess badorter är mycket populära platser att besöka under sommaren.

Havet har inte lika mycket inflytande över inlandsregionerna i landet. I Île-de-France, till exempel, är vintrarna kallare och somrarna varmare än vid kusten, och regnet faller året runt, vilket skapar ett dystert klimat. De varmaste sommarmånaderna är juli och augusti. I Paris slogs värmerekord nyligen, med temperaturer över 40 °C. Minskningen av nederbörd under denna period innebär att det är en bra tid för att besöka det berömda Eiffeltornet eller Louvren och Versailles. vilka också är ett måste. I regionen Aquitaine, som ligger längre söderut, är vintrarna mildare än i Paris och dess omgivningar och nederbörd är mer måttlig.

Medelhavskusten har ett klassiskt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Morgnar och kvällar är svalare i Provence och Rhône-dalen, medan dagarna är mycket varma på sommaren. Temperaturen ligger kvar över 0 °C under vintern och varierar till exempel mellan 3 °C och 12 °C i Nice. Denna region drar till sig turister tack vare det pittoreska landskapet som erbjuder både hav och berg. Tveka inte att köra runt i området om du planerar att hyra en husbil i Frankrike.

Centralöstra Frankrike kännetecknas av stora variationer i vädret. Klimatet i norr är oceaniskt och halvkontinentalt medan medelhavsklimatet råder i söder. Vintern är en relativt sträng,regnig årstid, medan somrarna är varma. Temperaturerna är mildare på våren, med måttlig nederbörd, vilket gör det till den perfekta säsongen att besöka regionen om du vill hyra en husbil i Frankrike.

Den centralvästra delen av Frankrike upplever mycket varierande och mer extrema temperaturer beroende på säsong och läge. Detta kan förklaras av höjdskillnaden mellan norr och söder.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev