Hyra husbil Frankrike

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Frankrike

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Riverside castle in France

Allt om att hyra husbil i Frankrike

Frankrike, beläget i Västeuropa, är det största landet i Europeiska unionen och består av både det metropolitiska Frankrike och utomeuropeiska territorier. Det metropolitiska Frankrike delar landgräns med Tyskland, Spanien, Schweiz, Belgien och Italien, medan de utomeuropeiska territorierna ligger i Amerika samt i Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet. Mer specifikt inkluderar dessa Franska Guyana, Guadeloupe, Mayotte, Réunion, Franska Polynesien, Wallis och Futuna, Saint Barthélemy och Nya Kaledonien.

Frankrike har sitt namn från Franks, en folkgrupp som levde från 400-talet. Dessa germanska folk lade grunden till landet i det tidigare romerska territoriet Gallien.

Att hyra en husbil i Frankrike innebär att du är fri att njuta av dess magnifika naturlandskap och rika kulturarv. Frankrike har allt, från berg till stränder, jordbruksslätter till skogsmark och till och med slott och historiska monument, vilket innebär att det är det mest besökta turistmålet i världen.

Visste du det?

Hej! → Bonjour!
Farväl → Au revoir
Snälla → S'il vous plaît
Tack → Merci
Varsågod → De rien
Ursäkta → Excusez-moi
Pris för måltid för två personer i en mellanklassrestaurang = 50€
Pris för en lokal öl (0,5 L) : 6€
Pris för en cappuccino (standardstorlek) = 2.80€
Pris för en flaska vatten (0,33 L) = 1,60 €

Några intressanta fakta om Frankrike:
Det är landet där solen aldrig går ner: Frankrike korsar 13 olika tidszoner. Faktum är att tidszonerna i de utomeuropeiska territorierna sträcker sig från UTC -3 (Franska Guyana) till UTC +12 (Wallis och Futuna).
Det finns bara en "stopp"-skylt i Paris: även om det kan vara svårt att tro, behöver den franska huvudstaden uppenbarligen inte flera "stopp" -skyltar på sina vägar ... Ge dig gärna en stor applåd om du lyckas köra där.
Det finns ett oändligt antal ostsorter: enligt tidskriften "Profession fromager" i sin "Guide to raw milk cheeses", publicerad 2002, finns det 1 600 olika produktsorter. Denna siffra gäller bara en ostkategori.

Campingplats

Innan du hyr en husbil i Frankrike, se till att du känner till campingreglerna.
Camping i Frankrike regleras genom dekret nr 2015-1783 av den 28 december 2015 i Code de l'urbanisme, eller Town Planning Code.
I artikel R 111-32 föreskrivs att "camping fritt kan bedrivas utanför väg- och genomfartsleder, med samtycke från den part som har användning av marken, i förekommande fall med förbehåll för att ägaren nekar dig tillträde".
I artikel R 111-34 tillägger man att "bruket att campa utanför de marker som fastställts för detta ändamål dessutom kan förbjudas i vissa områden av det lokala stadsplaneringssystemet eller i de planeringsdokument som ligger i stället för detta".
Det är viktigt att respektera reglerna om camping och parkering av fritidsfordon i Frankrike.
De bästa platserna för camping är nationalparker och regionala parker och naturreservat (Cévennes, Pyrenéerna, Mercantour, Ecrins, Armorique, Vercors, Landes, Auvergne och Loire-Anjou-Touraine). När det gäller vild camping har varje park sina egna specifika regler.

Körning i Frankrike

Motorvägar: Frankrike har ett av de bästa motorvägsnäten i Europa. Om du väljer att hyra en husbil i Frankrike, ska du vara medveten om att det finns många vägtullar, men det betyder också att de har mycket hög kvalitet och sträcker sig över hela landet, med undantag för Korsika och centrala Bretagne.

En allmän regel vid vägtullsbås: Varje motorväg har olika priser. Det exakta priset att betala beror på vilken rutt som tas och tillryggalagd sträcka.
Fordonskategorierna är följande, med priser som ökar från kategori 1 till kategori 3.

Kategori 1: Fordonet är mindre än 2 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet fallet med mindre husbilar)

Kategori 2: Fordonet är mellan 2 m och 3 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet fallet med större husbilar)

Kategori 3: Fordonet är mer än 3 m högt och dess tillåtna bruttovikt är mindre än 3 500 kg (i allmänhet är detta husbilar av typen overcab)

I Frankrike kör man på höger sida av vägen (ratt till vänster).

Årliga evenemang i Frankrike

Här är några evenemang som kan intressera dig om du funderar på att hyra en husbil i Frankrike:

  • Tour de France: en cykeltävling som korsar hela landet och en av de mest sedda sportevenemangen i världen. Det äger rum över 3 veckor i juli.
  • Bastiljdagen i Paris den 14 juli: med en parad på Champs-Élysées, konsert (ofta vid foten av Eiffeltornet) och majestätiska fyrverkerier.
  • Filmfestivalen i Cannes: en internationellt känd filmfestival som äger rum i Cannes under 12 dagar i maj varje år.
  • Franska öppna hålls på Roland-Garros i Paris från slutet av maj-juni och är en av de 4 Grand Slam-turneringarna.
  • Vieilles Charrues-festivalen i Carhaix i juli. Detta är den största festivalen i Frankrike och välkomnar nästan 200 000 personer varje år.
  • Hellfest, en av världens största hårdrocks- och metalfestivaler. Den äger rum i Clisson i juni.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn