🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Genève

Hyra husbil Genève

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Genève

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Swiss alps lake hidden and colorful trees

Plåtis Gèneve

Genèvefolket har inget att avundas sina italienska grannars dolce vita. Faktum är att sommaren är mycket mild och fridfull. Med Parken La Grange, parken Eaux-vives eller parken Perle du Lac har invånarna i den schweiziska staden många grönområden att koppla av i. Den mest populära platsen för besökare är dock den berömda 140 meter höga vattenstrålen på sjön.

Genève har också en rik historia som har många hemligheter. Det är möjligt att besöka valfritt antal museer för att spåra stadens förflutna. Till exempel hyllar Patek Philippe Museum denna designer av armbandsur. Det var i staden som det första armbandsuret utvecklades 1868. Detta var början på en lång kärleksaffär mellan Schweiz och lyxklockor.

Att ta sig till Gèneve

Den schweiziska staden är inklämd mellan bergen i söder och Genèvesjön i norr, vilket begränsar vägtillgången. Motorvägarna A40 och A41 ger dock direkt tillgång söderifrån. I norr är E62 huvudvägen. Dessa åtkomstförhållanden leder många besökare att föredra att använda tåget. Med sina 720 dagliga skyttlar är tågstationen Genève-Cornavin den tredje största i Schweiz. Genève flygplats ger under tiden tillgång till resenärer från längre bort. Air France, British Airways och EasyJet reser alla dit. Denna flygplats har den extra bonusen att erbjuda en gratis transportlänk till stadens centrum för passagerare.

Parkering i Gèneve

Staden har ingen brist på parkeringsplatser, där du kan lämna ditt fordon hela dagen med fullständig sinnesfrid. I stadens centrum tar Parking du Mont-Blanc ut 2,50 £ per timme. Dessutom erbjuder plaine de plainpalais parkering ett progressivt pris. Den första timmen kostar dock bara en franc, med tiden ökar priserna exponentiellt. Längre ut erbjuder parkeringarna Mérin-Gravière och Etoile (P+R) parkering nära kollektivtrafiklinjer. En timmes parkering kostar i genomsnitt £ 1,50.

Årliga evenemang i Gèneve

  • Les Aubes Musicales (The Musical Dawns) på Bains des Pâquis från juni till september. Gratis konserter hålls framför sjön varje söndag mellan kl. 06.00 och 07.00 för att njuta av soluppgången.
  • Klättringsfestivalen i december. Tre dagar för att fira bergsklättring och stadens seger över den invaderande franskan 1602.
  • Open Winecellars i maj. Under denna dag erbjuder Genèves vinodlare provsmakningar och besök på sina gods.
  • Den internationella fina klockutställningen i mars. De mest kända klockmärkena ställs ut här. Inträde kostar cirka £ 55.
  • Le Bol d'Or Mirabaud i juni. Detta är den största segelbåtstävlingen i ett slutet nautiskt område. Deltagarna måste segla 123 kilometer på Genèvesjöns vatten.

Camping i Gèneve

Genève och dess omgivningar har flera campingplatser för en lugn vistelse:

  • Bois-de-Bay camping: Denna campingplats ligger öster om staden och erbjuder priser på upp till £ 20 för en natt i en husbil.
  • Camping de la Colombière: Du måste korsa den närliggande franska gränsen för denna campingplats, där du kan bo till en kurs av £ 17 per person och natt.
  • Den 4-stjärniga campingen Geneva-Vesenaz: har ett privilegierat läge vid Genèvesjöns strand. Du måste åka norrut för att nå husbilsplatser som hyr från £ 27 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Genève