Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Genève

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Genève

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Swiss alps lake hidden and colorful trees

Plåtis Gèneve

Genèvefolket har inget att avundas sina italienska grannars dolce vita. Faktum är att sommaren är mycket mild och fridfull. Med Parken La Grange, parken Eaux-vives eller parken Perle du Lac har invånarna i den schweiziska staden många grönområden att koppla av i. Den mest populära platsen för besökare är dock den berömda 140 meter höga vattenstrålen på sjön.

Genève har också en rik historia som har många hemligheter. Det är möjligt att besöka valfritt antal museer för att spåra stadens förflutna. Till exempel hyllar Patek Philippe Museum denna designer av armbandsur. Det var i staden som det första armbandsuret utvecklades 1868. Detta var början på en lång kärleksaffär mellan Schweiz och lyxklockor.

Att ta sig till Gèneve

Den schweiziska staden är inklämd mellan bergen i söder och Genèvesjön i norr, vilket begränsar vägtillgången. Motorvägarna A40 och A41 ger dock direkt tillgång söderifrån. I norr är E62 huvudvägen. Dessa åtkomstförhållanden leder många besökare att föredra att använda tåget. Med sina 720 dagliga skyttlar är tågstationen Genève-Cornavin den tredje största i Schweiz. Genève flygplats ger under tiden tillgång till resenärer från längre bort. Air France, British Airways och EasyJet reser alla dit. Denna flygplats har den extra bonusen att erbjuda en gratis transportlänk till stadens centrum för passagerare.

Parkering i Gèneve

Staden har ingen brist på parkeringsplatser, där du kan lämna ditt fordon hela dagen med fullständig sinnesfrid. I stadens centrum tar Parking du Mont-Blanc ut 2,50 £ per timme. Dessutom erbjuder plaine de plainpalais parkering ett progressivt pris. Den första timmen kostar dock bara en franc, med tiden ökar priserna exponentiellt. Längre ut erbjuder parkeringarna Mérin-Gravière och Etoile (P+R) parkering nära kollektivtrafiklinjer. En timmes parkering kostar i genomsnitt £ 1,50.

Årliga evenemang i Gèneve

  • Les Aubes Musicales (The Musical Dawns) på Bains des Pâquis från juni till september. Gratis konserter hålls framför sjön varje söndag mellan kl. 06.00 och 07.00 för att njuta av soluppgången.
  • Klättringsfestivalen i december. Tre dagar för att fira bergsklättring och stadens seger över den invaderande franskan 1602.
  • Open Winecellars i maj. Under denna dag erbjuder Genèves vinodlare provsmakningar och besök på sina gods.
  • Den internationella fina klockutställningen i mars. De mest kända klockmärkena ställs ut här. Inträde kostar cirka £ 55.
  • Le Bol d'Or Mirabaud i juni. Detta är den största segelbåtstävlingen i ett slutet nautiskt område. Deltagarna måste segla 123 kilometer på Genèvesjöns vatten.

Camping i Gèneve

Genève och dess omgivningar har flera campingplatser för en lugn vistelse:

  • Bois-de-Bay camping: Denna campingplats ligger öster om staden och erbjuder priser på upp till £ 20 för en natt i en husbil.
  • Camping de la Colombière: Du måste korsa den närliggande franska gränsen för denna campingplats, där du kan bo till en kurs av £ 17 per person och natt.
  • Den 4-stjärniga campingen Geneva-Vesenaz: har ett privilegierat läge vid Genèvesjöns strand. Du måste åka norrut för att nå husbilsplatser som hyr från £ 27 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Gèneve

Bästa tiden att hyra husbil i Gèneve

Weather graph for average temperatures in Geneva
Genomsnittliga temperaturer i Gèneve per månad

Med sin närhet till Genèvesjön och Alperna har den schweiziska staden ett utmärkt läge i hjärtat av Europa. Även om vintrarna är hårda och snön är närvarande överallt  vid den tiden på året, är Genèves klimat ganska tempererat. Årstiderna är distinkta i denna vackra schweiziska stad.

Kontrasten mellan Genèves somrar och vintrar är stark. På vintern kan medeltemperaturen sjunka till -1°C, särskilt i januari och februari. Dessutom tenderar det att frysa över i flera veckor vid denna tidpunkt, med bara korta solperioder som inte uppmuntrar till en återgång till normala temperaturer. Juli, å andra sidan, med sin medeltemperatur på 20°C, ger plats för ganska varma och trevliga somrar. I allmänhet innebär dessa sommartemperaturer att simma i Genèvesjön, med det frostiga alpina vattnet, för de modigaste av oss.

Sommaren lockar många besökare varje år. Faktum är att även om juli och augusti är mycket upptagna, är de fortfarande de bästa månaderna att hyra en husbil i Genève. Temperaturerna är mycket trevliga och nederbörd är mindre frekvent. Juli erbjuder också i genomsnitt 10 soltimmar per dag. Detta är ett bra tillfälle att njuta av stadens centrum, sjön och dess omgivningar.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Genève

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev