Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Göteborg

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Göteborg

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Besök Göteborgsöarna med färja för att avsluta denna skandinaviska vägresa

Plåtis Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och är ett populärt alternativ till huvudstaden Stockholm. Göteborg är känt för sin grönskande och kompakta stadskärna som ger staden en hemtrevlig och avslappnad känsla. Lokalinvånarna är därtill kända i hela Sverige för sitt glada humör och förkärlek till ordvitsar, vilket bara förhöjer stadens mysfaktor. Trots den avspända atmosfären har Göteborg ett mycket aktivt nöjesliv att erbjuda. Från det sprudlande nattlivet och den färgstarka kulturscenen till stadens rika historia, de härliga badstränderna, och det stora utbudet av friluftsaktiviteter, är det i princip omöjligt att inte hitta något att roa sig med.

Att ta sig till Göteborg

Det är enkelt att ta sig till och från  Göteborg via bil eller husbil då staden är väl förbunden med resten av Sverige genom bland annat väg E6 och E4. Längs båda vägarna finns det även gott om rastplatser där man kan stanna över natten, och de flesta av dem erbjuder vattenpåfyllning, tömningsmöjligheter, närhet till matservering, WC, etc.  

Göteborg är väl förbundet med Europa och resten av världen via flyg. Man kan ta sig till flygplatsen Landvetter från the flesta stora europeiska flygplatserna. Det tar till exempel cirka 1.5 timmar att flyga från Schiphol till Landvetter. Flygplatsen trafikeras av ett stort antal välkända flygbolag, bland annat KLM, SAS, Quatar, och Ryanair. Flygbussen till Göteborg tar cirka 30 minuter.

Göteborg kan också nås via buss eller tåg. Både busstationen och tågstationen ligger centralt, och därifrån är det enkelt att ta sig vidare via buss eller tåg till resten av Sverige

Parkering i Göteborg

Koffen och Olskroken är två prisvärda parkeringshus i centrala Göteborg. Där kostar parkeringen mellan 12–17 kr timmen mellan 08–22, och 2 kr timmen resterande timmar. Utanför de centrala delarna finns det så kallade pendelparkeringar, där man enkelt kan parkera sitt fordon och ta lokaltrafiken in till stadskärnan. Man får stå på en pendelparkering högst 24 timmar, och det kostar 6 kronor per timme, med ett tak på 30 kr per dag. I närliggande tätorterna Lindome och Kållered finns det pendlingsparkeringar utan avgift i anslutning till respektive pendelstation. Att pendla till Göteborg tar under 20 minuter från endera station.

Årliga evenemang i Göteborg

  • Way Out West (11–13 aug): En festival fylld med musik i världsklass, filmvisningar, poesi, god mat och fantastisk stämning.  Pris från 895 kr.  
  • Göteborg Film Festival (28 jan-7 feb) Nordens största filmfestival som årligen lockar över 160,000 besökare att ta del av hundratals filmer, seminarier, aktiviteter och workshops. Festivalpass kostar 50 kronor och biljett till specifika visningar säljs separat.       
  • Göteborgsvarvet (18 maj) Ett årligt halvmaraton där över 60,000 deltagare utmanar varandra och sig själva, och peppas hela vägen av ett enormt publikhav. Kostar 695 kr att delta. Gratis för åskådare.

Camping i Göteborg

  • Almöns Bad och Camping: Lugn, havsnära campingplats belägen på en idyllisk halvö utanför Göteborg.  Husbilscamping för 420 kr under högsäsongen juni-augusti. 320 kr resterande tid.  
  • Lisebergsbyns Camping: Naturskön camping enbart 10 minuter från centrala Göteborg och den berömda nöjesparken Liseberg. Pris för husbilscamping varierar efter säsong. Från 275 kr.  
  • Göteborgs Camping: Camping med närhet tillsåväl hav som stad. Campingplats med el, 350 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Göteborg

Bästa tiden att hyra husbil i Göteborg

Genomsnittliga temperaturer per månad för Göteborg
Genomsnittliga temperaturer i Göteborg per månad

Göteborg ligger vid Sveriges västkust och är en av de varmaste städerna i landet. Under sommarmånaderna ligger medeltemperaturen runt 20 grader, men det är inte ovanligt med betydligt varmare dagar. Göteborgs kustklimat är dock inte enbart av godo, utan innebär en hel del regn också, särskilt mellan juli och oktober. Högsommaren, juni-augusti, är den mest populära tiden att besöka Göteborg tack vare det vackra vädret och det stora utbudet av utomhusaktiviteter och evenemang. Detta driver upp priserna, men den goda nyheten är att Göteborg har Sveriges längsta sommar, som brukar sträcka sig från mitten av maj ända till början av oktober. Man behöver alltså inte nödvändigtvis välja mellan sommarvärmen och ekonomin. April är den i genomsnitt billigaste månaden att besöka Göteborg, medan juli är den absolut dyraste.

Vintrarna i Göteborg är milda och får betydligt mindre snö än i norr, men känner man sig sugen på lite slalom ligger Ulricehamn inom bekvämt avstånd. Ulricehamn har ett högklassigt alpincenter, och från Göteborg tar man tar man sig enkelt med bil eller husbil till Ulricehamn via väg 27 och 40 på bara drygt en timme. Göteborgs milda klimat gör att man med behållning kan passa på att hyra husbil i Göteborg även vintertid. Det är dessutom inte bara överlag billigare, men vintermånaderna är också den perfekta besökstiden för den inte vill trängas med en massa turister, utan bara njuta av kulturen, historien, den goda maten, och den trevliga lokalbefolkningen i lugn och ro. I december finns det flera mysiga julmarknader att vandra runt på, och i februari kan man testa på att äta en klassisk fettisdagsbulle i något av Göteborgs charmiga caféer. Det finns även flera vackra vandringsleder runt Göteborg som slingrar sig genom skogar och längs dramatiska havsklippor. Dessa leder och Göteborgs många parker gör sig inte bara till rätta under sommaren, utan får en alldeles egen skimrande charm under de frostigare månaderna.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev