🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil i Göteborg och upptäck Sveriges sköna västkust.

Hyra husbil nära Göteborg

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Göteborg

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Besök Göteborgsöarna med färja för att avsluta denna skandinaviska vägresa

Plåtis Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och är ett populärt alternativ till huvudstaden Stockholm. Göteborg är känt för sin grönskande och kompakta stadskärna som ger staden en hemtrevlig och avslappnad känsla. Lokalinvånarna är därtill kända i hela Sverige för sitt glada humör och förkärlek till ordvitsar, vilket bara förhöjer stadens mysfaktor. Trots den avspända atmosfären har Göteborg ett mycket aktivt nöjesliv att erbjuda. Från det sprudlande nattlivet och den färgstarka kulturscenen till stadens rika historia, de härliga badstränderna, och det stora utbudet av friluftsaktiviteter, är det i princip omöjligt att inte hitta något att roa sig med.

Att ta sig till Göteborg

Det är enkelt att ta sig till och från  Göteborg via bil eller husbil då staden är väl förbunden med resten av Sverige genom bland annat väg E6 och E4. Längs båda vägarna finns det även gott om rastplatser där man kan stanna över natten, och de flesta av dem erbjuder vattenpåfyllning, tömningsmöjligheter, närhet till matservering, WC, etc.  

Göteborg är väl förbundet med Europa och resten av världen via flyg. Man kan ta sig till flygplatsen Landvetter från the flesta stora europeiska flygplatserna. Det tar till exempel cirka 1.5 timmar att flyga från Schiphol till Landvetter. Flygplatsen trafikeras av ett stort antal välkända flygbolag, bland annat KLM, SAS, Quatar, och Ryanair. Flygbussen till Göteborg tar cirka 30 minuter.

Göteborg kan också nås via buss eller tåg. Både busstationen och tågstationen ligger centralt, och därifrån är det enkelt att ta sig vidare via buss eller tåg till resten av Sverige

Parkering i Göteborg

Koffen och Olskroken är två prisvärda parkeringshus i centrala Göteborg. Där kostar parkeringen mellan 12–17 kr timmen mellan 08–22, och 2 kr timmen resterande timmar. Utanför de centrala delarna finns det så kallade pendelparkeringar, där man enkelt kan parkera sitt fordon och ta lokaltrafiken in till stadskärnan. Man får stå på en pendelparkering högst 24 timmar, och det kostar 6 kronor per timme, med ett tak på 30 kr per dag. I närliggande tätorterna Lindome och Kållered finns det pendlingsparkeringar utan avgift i anslutning till respektive pendelstation. Att pendla till Göteborg tar under 20 minuter från endera station.

Årliga evenemang i Göteborg

  • Way Out West (11–13 aug): En festival fylld med musik i världsklass, filmvisningar, poesi, god mat och fantastisk stämning.  Pris från 895 kr.  
  • Göteborg Film Festival (28 jan-7 feb) Nordens största filmfestival som årligen lockar över 160,000 besökare att ta del av hundratals filmer, seminarier, aktiviteter och workshops. Festivalpass kostar 50 kronor och biljett till specifika visningar säljs separat.       
  • Göteborgsvarvet (18 maj) Ett årligt halvmaraton där över 60,000 deltagare utmanar varandra och sig själva, och peppas hela vägen av ett enormt publikhav. Kostar 695 kr att delta. Gratis för åskådare.

Camping i Göteborg

  • Almöns Bad och Camping: Lugn, havsnära campingplats belägen på en idyllisk halvö utanför Göteborg.  Husbilscamping för 420 kr under högsäsongen juni-augusti. 320 kr resterande tid.  
  • Lisebergsbyns Camping: Naturskön camping enbart 10 minuter från centrala Göteborg och den berömda nöjesparken Liseberg. Pris för husbilscamping varierar efter säsong. Från 275 kr.  
  • Göteborgs Camping: Camping med närhet tillsåväl hav som stad. Campingplats med el, 350 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn