Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Hannover

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Hannover

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Presigious castle with its reflection on a lake

Plåtis Hanover

Hannover kan enkelt konkurrera med andra större städer i Tyskland. Du kan boka sightseeingturer i staden med en dubbeldäckare och en erfaren reseguide inte bara i London utan också i Hannover. Festivaler, konstutställningar, museibesök och evenemang erbjuds i hela staden. Höjdpunkterna i Hannover är till exempel den så kallade "Herrenhäuser Gärten" (herrgårdsträdgårdar). De består helt av fyra olika trädgårdar: centrumattraktionen är "Große Garten" (stor trädgård), som rankas bland de mest kända trädgårdarna i barockstil i hela Europa. De överdådigt anlagda och minutiöst lagda trädgårdarna är verkligen värda ett besök. Altwarmbüchener Moor (hedlandskap) som sprider sig över 15 km2  är också värt en resa - du kan antingen gå dit eller ta din cykel om du hade tagit med den i din husbil. Hannoverbor och besökare gillar att avsluta sina dagliga gör och äventyr med ett glas "Lüttje Lage" – en cocktail som konsumeras av två glas och är extremt populär i den regionen.

Att ta sig till Hanover

A2 från riktningen av Berlin och från Dortmund/Cologne leder direkt till Hannover. Kommer från Kassel/Frankfurt eller Hamburg/Bremen tar du A7. De federala motorvägarna B3 och B6 går rakt igenom Hannover. Stadens centralstation har goda förbindelser lokalt och för fjärrtrafik. ICE tar dig till Hannover på 4,5 timmar från München, från Hamburg tar det dig bara en timme. Flygplatsen Hannover ligger i stadsdelen Langenhagen. Det förbinder staden med internationella och inhemska destinationer med 55 direktflyg av flygbolag som Condor, Eurowings, Lufthansa, Ryanair och SAS.

Parkering i Hanover

Möjlig parkering med husbilen i ett centralt läge är Maschsee parkeringsplats. Tomten ligger direkt vid sjön och utan extra kostnad. Annan parkering för husbilar – men utan förråd – hittar du Am Großen Garten 3. Detta parti är också i ett centralt läge, men det finns en avgift på 20 € per dag. Om du reser till Hannover under mässtid finns parkering för campare på mässområdet mittemot Hall 13 mot en avgift på 9 och 12 € per dag. Du kan också hitta parkering för din husbil vid sjön Altwarmbüchen - i ett trevligt läge och gratis. När du har tur och hittar ett tillräckligt stort utrymme kan du också parkera direkt vid vägkanten i Hannover som inte kostar något.

Årliga evenemang i Hanover

  • Deistertag (se ovan) (Maj): för alla naturälskare: vandring, cykling och levande musik. Beroende på programmet mellan 4 och 8 €, är många attraktioner och aktiviteter också gratis.
  • SNNGT-Festival (en helg i juli): konst, kultur och musik. Det varierade programmet erbjuder t.ex. poetry slams, läsningar, utställningar, teater och olika typer av musik. Biljettpriser från 55 € med förhandsbokning.
  • Fotomarathon Hanover (september): Varje år har ett nytt ämne och 12 knepiga uppgifter att göra. Deltagarna har 12 timmar på sig att upptäcka ett lämpligt motiv och ta ett foto av det. Startavgiften är 29 €.

Camping i Hanover

  • Campingplatz Birkensee: direkt vid sjön Birken med badstrand, restaurang och möjligheter till sporter som fotboll och volleyboll, lekplats för barn; parkeringsplats mellan 7 och 9 €, direkt vid sjön 9 och 11 €.
  • Camping Springhorstsee: i Burgwedel nära Hannover, med sandstrand och inomhuspool. Campingplats 9 € per dag.
  • Nordufer Camping: 4-stjärnig camping på Steinhuder Meer, parkliknande design med många träd. Husbilsparkering 8 € per dag.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Hanover

Bästa tiden att hyra husbil i Hanover

Weather graph for average temperatures in Hannover
Genomsnittliga temperaturer i Hanover per månad

Niedersachsens huvudstad är Hannover med ett dominerande havsklimat. De månader med de högsta genomsnittliga temperaturerna är juli och augusti i genomsnitt 17 °C. Men juni har också redan sommarvarma temperaturer med 16 °C. Den här månaden sponsrar också de soligaste timmarna i Hannover – men också de mest nederbördsvärdena. Kallast är januari och februari med medeltemperaturer på endast 0 – 10 grader °C.

Turismen i och till Hannover har genomgående ökat under tidigare år och lockar fler inhemska besökare och turister från utlandet till staden. Dagsturismen till Hannover är särskilt hög med mer än 50 miljoner besökare årligen. Enbart husbilar utanför campingtomter och permanenta campare står för 450 000 övernattningar per år.

Det milda vädret gör att man kan utforska naturen i och runt Hannover och därför är det självklart att hyra en husbil i Hannover för sommarmånaderna. Även om Hannover är en stor stad, är det dess naturliga miljö med fantastiska trädgårdar, hedlandskap och små dammar och sjöar (som Silbersee eller Altwarmbüchener See) med sandstränder och campingplatser. Allt detta skapar stadens oöverträffade charm - för dig att utforska och njuta av i fint väder. Populära evenemang som Deistertag (en festival av och i naturen) eller SNNGT-festivalen med konst, kultur och musik äger rum under sommarmånaderna. Hannovers zoo är välkänd för sin variation och lockar både lokala besökare och turister. Tyvärr ökar alla dessa attraktioner hyran för en husbil under dessa tider. Men vintertid lockar också besökare som kommer förbi i Hannover för att njuta av de vackra julmarknaderna och platserna som den 400 kvadratmeter stora "Wunschbrunnen Wald" (Önskebrunnsskogen).

Indie Campers i Hannover

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev