Sol, sand och besparingar - gör en resa till Sydeuropa i augusti och september och få upp till 20 % rabatt!

Hyra husbil nära Helsingfors

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Helsingfors

Luta dig tillbaka, slappna av och njut av det varma vädret i Sydeuropa.

Från den franska Rivierans mest romantiska kust till Spaniens charmiga fiskebyar och fantastiska stränder finns det mycket att utforska. Få 20 % rabatt i september & 10 % rabatt i augusti för att hålla sommaren igång.

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Helsinki forteress

Uthyrning av husbil i Helsingfors

Helsingfors, Finlands södra huvudstad, är den folkrikaste staden i landet. Helsingfors ligger vid Finska vikens strand och är Finlands kulturella och politiska centrum med över 1,2 miljoner invånare.

Helsingfors är känt för att vara bland de bästa i världen när det gäller stadsliv. Time Magazine rankade staden som en av de bästa platserna i världen och den är känd för sin turism och miljöhänsyn.

Besökare till staden kan frossa i en rad urbana, kulturella och historiska aktiviteter. Stadens största historiska museum - Finlands nationalmuseum - är en turistattraktion i sig själv, inrymt i ett romantiskt nymedeltida slott i romantisk stil. I själva verket spelade romantiken en stor roll för stadens bildande och många byggnader i stadens varierande stadsbild har denna stil.

Helsingfors är uppdelat i tre stora områden: Helsingfors centrum, norra Helsingfors och östra Helsingfors. Var och en av dem har ett blomstrande kulturliv och en rad attraktioner för att imponera på besökare från alla samhällsklasser.

Att ta sig dit

Helsingfors-Vanda flygplats är den viktigaste internationella inkörsporten till Helsingfors och Finlands största flygplats. Den drivs av Finavia, ligger i Vanda och har både internationella och inhemska flygningar.

Det finns sex motorvägar som startar radiellt från Helsingfors vilket ger dig många alternativ för att ta dig in i staden med bil.

Finland är en dröm att resa med tåg. Den finska järnvägen är välutvecklad och består av över 3 000 kilometer järnvägsspår som förbinder både städerna och de mindre byarna. Att ta sig till Helsingfors med tåg är lika enkelt som att boka en biljett på lokalbanan.

Platser att besöka i Helsingfors

 • Sveaborg: En kort färjetur från Kauppatorio ligger en av de mest imponerande konstgjorda platserna i Skandinavien. Sveaborg, som är spridd över sju öar, är en gigantisk sjöfästning som byggdes av svenskarna i mitten av 1800-talet.
 • Katedralen i Helsingfors: Det här landmärket svävar över Helsingfors stadslandskap och lyser som en fyr från vattnet. Oavsett vilken anledning du har att besöka staden får du inte missa denna nyklassiska katedral.
 • Linnanmäki: Över en miljon besökare per år kommer till Linnanmäki för att uppleva berg- och dalbanornas svindlande höjder, det roliga i deras nöjeshallar och den utsökta skräcken i deras spänningsbanor. Om du besöker Helsingfors med barnen är denna nöjespark ett måste.

Parkering i Helsingfors

Det finns parkeringsplatser i själva staden, men de är notoriskt upptagna under hela året.

Kostnader för parkering:

 • Parkeringskostnad: 4 euro per timme i centrum (zon 1).
 • 2 euro i timmen på andra platser i innerstaden (zon 2).

Parkering i innerstaden är vanligtvis avgiftsbelagd:

 • vardagar 9.00-21.00
 • på lördagar 9.00-18.00

Park and ride är ett utmärkt sätt att undvika stadens trafikstockningar. Det är bara att parkera husbilen nära en tågstation och ta den korta resan in till den egentliga staden.

Årliga evenemang i Helsingfors

 • Flow Festival: Flow Festival är en urban musik- och konstfestival med en blandning av olika genrer varje 14-16 augusti. Förutom livemusik kan du njuta av konstutställningar, filmvisningar och mycket mer.
 • Tuska Open Air Metal Festival: Tuska hålls i juni eller juli varje år och är en av de största och mest populära metalfestivalerna i världen. Festivalen startade 1998 och lockar större folkmassor varje år. Olika framstående metalartister som Ghosts, Celtic Frost, Opeth och andra har uppträtt där.
 • Helsinki Pride: Detta evenemang hålls i juni veckan efter midsommar och varar en hel vecka. Här arrangeras sportevenemang, en regnbågsmässa och kulminerar i en prideparad. Oavsett om du är HBTQ+ eller en allierad är detta ett evenemang som du inte får missa.

Camping i Helsingfors

 • Rastila Camping Helsinki: Den här 5-stjärniga campingplatsen ligger i Vuosaari i östra Helsingfors vid havet. Det tar bara 18 minuter med tåg till Helsingfors centrum. Prissättningen kräver att du frågar direkt.
 • Lähilampi Caravan: Den här 5-stjärniga campingplatsen ligger i Vuosaari i östra Helsingfors vid havet. Det tar bara 18 minuter med tåg till Helsingfors centrum. Prissättningen kräver att du frågar direkt.
 • Sipoonkorpi National Park: I denna vackra nationalpark finns den bästa gratis campingplatsen i området. Utforska de naturliga omgivningarna eller ta ett hopp till Helsingfors.
Skrivet av:

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu