🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Helsinki city view

Hyra husbil Helsingfors

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Helsingfors

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem Finland Helsingfors

Den bästa husbilen för dig

wooden path across finland national park

Husbilsuthyrning i Helsingfors

Hyr en husbil i Helsingfors och upplev oförglömliga stunder i Finlands rika landskap.

Helsingfors kommer att imponera på dig med sina vackra nationalparker, ett brett utbud av fantastiska sjöar och ett unikt nät av kustöar. Och om du känner för att leva en ännu mer komplett nordeuropeisk husbilsupplevelse, är Stockholm bara några timmar och en färjetur bort!

Helsingfors Nationalparker

Några av de bästa nationalparkerna i närheten av Helsingfors är Liesjärvi nationalpark, Kurjenrahka nationalpark, Torronsuo nationalpark, Valkmusa nationalpark och Teijo nationalpark. Dessa parker ligger i nordvästra och östra Helsingfors.

Om du vill uppleva ett äventyr i ett hisnande landskap är det bara att köra igång din husbil och besöka andra vackra och dynamiska nationalparker längre bort från Helsingfors, såsom Repovesi nationalpark och Isojärvi nationalpark.

Det finns gott om aktiviteter för alla på dessa platser. Du kan utforska omgivningen med din husbil och vandra, cykla, åka skidor, gå med snöskor på vintern och till och med plocka bär. De mer äventyrliga kan också klättra på några av dessa platser. Och om du gillar spel kommer du att bli glad att veta att dessa parker har geocaching-aktiviteter. 

Helsingfors Kust, Sjöar och Floder

Finland har ett svindlande antal på ca 188 000 sjöar, så det finns gott om vattenaktiviteter som väntar dig, såsom paddling, kanotpaddling, segling och båtliv, kajakpaddling och rodd. De sjöar som kännetecknas av denna verksamhet är integrerade i nationalparkerna. 

Vissa finska floder välkomnar också vattensportentusiaster. Kör din husbil till floden Kokemaenjoki eller floden Kauvatsanjoki, få en kanot, och njut av de fantastiska sevärdheterna längs flodbankerna.

Se till att ta din hyrda husbil till den unika finska kusten. Fånga de bästa surfvågorna nordväst om Helsingfors, på Björneborgs stränder och österut, i Finska viken. Kör sedan din husbil till den blåsiga Tulliniemi-stranden för fler vattensporter, eller till Padva-stranden för en vacker utsikt över den labyrintiska skärgården Raseborg. 

Campingplatser i Helsingfors

Om du reser med din hyrbil från Helsingfors på vintern, tänk på att det kan bli mycket kallt i Finland, så se vår artikel med tips om hur du förbereder din husvagn eller husbil för kylan.  

Kontakta campingplatsen för att ta reda på om du kan boka, eftersom vissa campingplatser föredrar en "först till kvarn-policy". 

Som sagt, här är några campingplatser nära Helsingfors för dig att vila på ordentligt i slutet av dina hektiska dagar och ladda din husbil: Santalahti Resort, Solliden Camping, Venesilta Camping, och Teijo Caravan Park. 

Du hittar inte bara de viktigaste tjänsterna för dränering, el och dusch, men också bastur, grillar, vattenaktiviteter, lekplatser och platser för att ta en varm drink. Dessa campingplatser ligger nära alla tidigare nämnda nationalparker. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Helsingfors