Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Herning

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Herning

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

ruins of a church, herning

Plåtis Herning

När du kryssar i husbilen genom Jyllands gröna skogar, bland åkrar, kor och väderkvarnar, kan du bli förvånad över att hitta Danmarks största konstnav utanför Köpenhamn. Välkommen till Herning!

Ja, denna lantliga jordbruksmark har sett stylingen av Madonna, Eric Clapton, Prince, Rihanna och resten av Hollywood Hills invånare innanför väggarna på sina stora arenor.

Ta på din finaste basker och gå ut på gatorna i Herning för att uppleva gatuteater och dansgrupper som dansar tango genom staden under den årliga kulturfestivalen.

 Herning erbjuder inte bara fin modern konst och magnifika teaterupplevelser. Herning är en av Skandinaviens mest välbevarade städer och är en portal genom tiderna.

 Museer som Søby Brunkulsmuseum, Helenes Hus och friluftsmuseet är externt bevarade och förvandlade så att du kan uppleva livets svårigheter som dansk bonde från 1600-talet till idag. Oroa dig inte, du kommer inte att sättas i arbete på fälten.

 Herning surrar ständigt av evenemang och attraktioner. Om du vill dra full nytta laddar du ned appen, VisitHerning Explore på Google Play eller App Store.

Att ta sig till Herning

Glöm Rom. Alla vägar leder till Herning. Ansluten med sex motorvägar kan du knappt undvika staden på din natursköna bilresa genom Jylland. Motorvägarna 12, 15 och 18 går direkt genom Herning.

Danmarks näst största flygplats, Billund Airport, ligger 40 minuter söder om Herning. Ta motorväg 30 Norrut följt av motorväg 18 norrut.

Flygtid från London-Billund är 1h 25min; Los Angeles-Billund är 12h 25min; New York är 10h; Toronto är 10h 5min.

De största flygbolagen som flyger till Billunds flygplats är KLM, SAS, Air France och Lufthansa.

Det danska kollektivtrafiksystemet (DSB) har tåg som avgår från Köpenhamns centralstation 18 gånger om dagen. Glöm trafiken och njut av en kall Carlsberg i kupén medan den danska landsbygden far förbi ditt fönster på denna tre timmars natursköna resa över danska vatten och genom skogar och fält.

Parkering i Herning

 Parkering i Herning är oftast gratis och lätt att hitta. Både korttids- och långtidsfri parkering finns i utkanten och i stadens centrum. Det finns cirka 3000 gratis parkeringsplatser i Herning. I grannstaden Ikast finns 823 parkeringsplatser där 267 är utan tidsbegränsningar. Men var noga med att läsa skyltarna! Vi är ganska säkra på att parkeringsböter finansierade Hernings samtida konstmuseum.

Årliga evenemang i Herning

Skanderborgsfestivalen har fått smeknamnet Danmarks vackraste festival och lever fullt ut upp till sin slogan, "musik under bokträden". Denna årliga festival börjar andra veckan i augusti. I 8 dagar hörs den vackra festivalens musik över hela grönområdet på mellersta Jylland och du kan delta en dag för cirka 200 euro.

Den årliga Kulturfesten är en hel vecka tillägnad kultur och konst. I mitten av juni är Hernings gator kantade med gatuartister, utomhusteater och musikevenemang - allt gratis! 

Camping i Herning

  • Din husbil förvandlas till en skogsstuga på någon av Hernings sex campingplatser.
  • Hessellund Sø-Camping, barnvänlig camping, 90 DKK vuxen, 60 DKK barn per natt
  • Gyvelborg Eco-Camping, gårdscamping, 75 DKK vuxen, 45 DKK barn per natt.
  • Arnborg Camping, lågprisalternativ för husbilskoppling, 60 DKK vuxen per natt, barn under 12 år är gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Herning

Bästa tiden att hyra husbil i Herning

Graph of the average temperature in Herning
Genomsnittliga temperaturer i Herning per månad

Det danska landsbygdslandskapet erbjuder friskt, grönt gräs och frodiga skogar så långt och brett som ögat kan se året runt. Men det kostar. Danmark har ett av Europas regnigaste klimat. Regnet faller regelbundet, och det finns ingen pålitlig torrsäsong. De bästa chanserna för sol och blå himmel ligger i juni och juli. Men var noga med att bära en regnponcho eller ett paraply för att vara på den säkra sidan. 

Danmark består av mer än 1 400 öar och en enda halvö, Jylland. Mitt i Jylland kommer mest regn. Kustområdena är inte lika våta som centralt belägna områden. Eftersom Jylland är Danmarks största landområde och närmast fastlandet är det här regnet faller mest. 

Sommartiden i Danmark må vara blöt och fuktig, men dagarna är långa och soliga. Under vintern stiger solen klockan 9 på morgonen och går ner på eftermiddagen, men på sommaren varar dagarna från 5 på morgonen till 10 på natten. 

Som sådan äger de flesta evenemang i Danmark rum under sommaren, som danskarnas kärleksfestivaler och utomhuskonserter. Danmarks största sommarevenemang är Roskildefestivalen - Europas näst största festival med över 130 000 gäster varje år. 

För resenärer som vill köra sin hyrda husbil till Herning genom gröna böljande kullar och djupa skogar är våren (april-maj) den bästa tiden att besöka. Solen som tränger in i de blommande bokskogarna skapar en ljusgrön stråle som skiner på de snövita filtarna av anemoner som täcker marken, och däremellan dyker det upp små snödroppar, påskliljor och gula vintergäck.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev