Pier jetting out into the warer, sunset colours

Hyra husbil nära Herning

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Herning

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

ruins of a church, herning

Plåtis Herning

När du kryssar i husbilen genom Jyllands gröna skogar, bland åkrar, kor och väderkvarnar, kan du bli förvånad över att hitta Danmarks största konstnav utanför Köpenhamn. Välkommen till Herning!

Ja, denna lantliga jordbruksmark har sett stylingen av Madonna, Eric Clapton, Prince, Rihanna och resten av Hollywood Hills invånare innanför väggarna på sina stora arenor.

Ta på din finaste basker och gå ut på gatorna i Herning för att uppleva gatuteater och dansgrupper som dansar tango genom staden under den årliga kulturfestivalen.

 Herning erbjuder inte bara fin modern konst och magnifika teaterupplevelser. Herning är en av Skandinaviens mest välbevarade städer och är en portal genom tiderna.

 Museer som Søby Brunkulsmuseum, Helenes Hus och friluftsmuseet är externt bevarade och förvandlade så att du kan uppleva livets svårigheter som dansk bonde från 1600-talet till idag. Oroa dig inte, du kommer inte att sättas i arbete på fälten.

 Herning surrar ständigt av evenemang och attraktioner. Om du vill dra full nytta laddar du ned appen, VisitHerning Explore på Google Play eller App Store.

Att ta sig till Herning

Glöm Rom. Alla vägar leder till Herning. Ansluten med sex motorvägar kan du knappt undvika staden på din natursköna bilresa genom Jylland. Motorvägarna 12, 15 och 18 går direkt genom Herning.

Danmarks näst största flygplats, Billund Airport, ligger 40 minuter söder om Herning. Ta motorväg 30 Norrut följt av motorväg 18 norrut.

Flygtid från London-Billund är 1h 25min; Los Angeles-Billund är 12h 25min; New York är 10h; Toronto är 10h 5min.

De största flygbolagen som flyger till Billunds flygplats är KLM, SAS, Air France och Lufthansa.

Det danska kollektivtrafiksystemet (DSB) har tåg som avgår från Köpenhamns centralstation 18 gånger om dagen. Glöm trafiken och njut av en kall Carlsberg i kupén medan den danska landsbygden far förbi ditt fönster på denna tre timmars natursköna resa över danska vatten och genom skogar och fält.

Parkering i Herning

 Parkering i Herning är oftast gratis och lätt att hitta. Både korttids- och långtidsfri parkering finns i utkanten och i stadens centrum. Det finns cirka 3000 gratis parkeringsplatser i Herning. I grannstaden Ikast finns 823 parkeringsplatser där 267 är utan tidsbegränsningar. Men var noga med att läsa skyltarna! Vi är ganska säkra på att parkeringsböter finansierade Hernings samtida konstmuseum.

Årliga evenemang i Herning

Skanderborgsfestivalen har fått smeknamnet Danmarks vackraste festival och lever fullt ut upp till sin slogan, "musik under bokträden". Denna årliga festival börjar andra veckan i augusti. I 8 dagar hörs den vackra festivalens musik över hela grönområdet på mellersta Jylland och du kan delta en dag för cirka 200 euro.

Den årliga Kulturfesten är en hel vecka tillägnad kultur och konst. I mitten av juni är Hernings gator kantade med gatuartister, utomhusteater och musikevenemang - allt gratis! 

Camping i Herning

  • Din husbil förvandlas till en skogsstuga på någon av Hernings sex campingplatser.
  • Hessellund Sø-Camping, barnvänlig camping, 90 DKK vuxen, 60 DKK barn per natt
  • Gyvelborg Eco-Camping, gårdscamping, 75 DKK vuxen, 45 DKK barn per natt.
  • Arnborg Camping, lågprisalternativ för husbilskoppling, 60 DKK vuxen per natt, barn under 12 år är gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn