🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

berg i Big Bend National Park

Hyra husbil Houston

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Houston

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem USA Houston

Den bästa husbilen för dig

Houston landscape

Allt om skåpbilsuthyrning i Houston

Houston är den folkrikaste staden i Texas med en befolkning på över 2,3 miljoner invånare. Den ligger i sydöstra Texas, nära Mexikanska golfen och Galveston Bay.

Staden grundades av markinvesterare 1836 vid sammanflödet av White Oak Bayou och Buffalo Bayou och blev en stad 1837. Sedan dess har den blivit berömd för sina olika bidrag till vetenskap och industri, och "Houston" var det första ordet som uttalades från månen. Staden är fortfarande hemvist för NASA:s Johnson Space Center och är hemvist för ett antal energi-, flyg- och transportföretag.

Houston är känt som "Bayou City" och är ett globalt kraftcentrum med starka sidor inom medicin, forskning och kultur. Befolkningen är etniskt och kulturellt diversifierad, vilket har gett staden rykte om sig att vara en av de mest diversifierade städerna i USA.

Turister till Houston kan förvänta sig att få ta del av stadens hängivenhet för vetenskap på Space Center Houston, liksom av det stora friluftslivet på attraktioner som Buffalo Bayou Park och Houston Zoo. Mångfalden bland invånarna gör det till en idealisk plats för att njuta av internationella festivaler med höjdpunkter inom musik, kultur och konst.

Hur du tar dig dit

George Bush Intercontinental Airport betjänar hela Houston och erbjuder internationella och inhemska flygningar.

Det är relativt enkelt att köra till Houston. Staden är omringad av motorvägar - nio radiella motorvägar, tre motorvägar och en 180 mil lång yttre ring. Interstate 10 går genom Houston och Interstate 45, som endast går genom Texas, förbinder större städer i Texas.

Om du reser med tåg stannar Amtrak-tågen på Sunset Limited-linjen i Houston tre gånger i veckan. De reser västerut till Los Angeles och österut till New Orleans, med många stopp däremellan.

Platser att besöka

Centre spatial de Houston : Space Center Houston är det officiella besökscentret för NASA:s Johnson Space Center och är ett måste. I detta enorma komplex kan du åka i en kopia av rymdfärjan Independence och utforska en kopia av den första amerikanska rymdstationen. Du kan till och med röra vid en månsten!

Zoo de Houston : Houston Zoo ligger i Hermann Park och är populärt bland både lokalbefolkningen och turister. Här finns över 6 000 inhemska och exotiska djur som alla har sin egen livsmiljö. I djurparken finns också ett utbildningscenter och ett akvarium.

Buffalo Bayou Park : Buffalo Bayou Park, som ligger på 160 hektar grönområde, är ett utmärkt sätt att fly från det hektiska livet utan att lämna staden. Denna stadspark har en hundpark, många gång- och cykelleder, ett antal fascinerande skulpturer och gott om skuggiga områden att slappna av i.

Parkering i Houston

Det finns parkeringsautomater på gatan under dagen i hela centrum. Om du hyr en husbil kan du parkera den i upp till tre timmar, varefter du måste flytta fordonet. Timlönen beror på platsen. Mätare är gratis efter klockan 18.00 måndag till lördag och hela söndagen.

I Houston finns ett antal parkeringshus med parkeringsavgifter. Priserna varierar beroende på var du bor, och priserna ökar ju närmare centrum du kommer.

Årliga evenemang i Houston

  • Festival du Japon : Japanfestivalen hålls årligen i april och har underhållit över 20 000 personer varje år. Festivalen firar japansk kultur och kulturarv genom dans, levande musik, origami, kampsport, bonsai och en traditionell teceremoni.
  • Comicpalooza : Comicpalooza är det största popkulturella konventet i Texas och bör inte missas. Den är multiformat, vilket innebär att du kan se allt från cosplay och videospel till roller derby och brottning. På konventet anordnas också en litterär konferens och en filmfestival. Den äger rum varje år i juli och biljettpriserna varierar från år till år.
  • Festival international de jazz de Houston : Houston International Jazz Festival är ett centrum för fantastisk musik och kultur. I 25 år har den firat jazzindustrins utbildning och historia och uppmuntrat människor i alla åldrar att njuta av genren. Festivalen hålls i september och är gratis.

Camping i Houston

  • Southlake RV Resort : Southlake RV Resort ligger otroligt nära Houstons centrum och alla dess attraktioner. Den här anläggningen ägs och drivs av Quality RV resorts och är välskött och har alla bekvämligheter du behöver för en kort eller lång vistelse. Priserna varierar mellan 55 och 64 dollar per natt.
  • AllStar RV Resort : AllStar RV Resort, som också ägs och drivs av Quality RV Resorts, har alla bekvämligheter du kan önska dig, men med en Texas-twist. Trots sin familjevänliga gästfrihet ligger parken nära centrum. Priserna varierar mellan 43 och 46 dollar per natt.
  • Advanced RV Resort : Denna resort ligger i Houstonområdet, bara 12 miles från centrala Houston. Här finns alla vanliga bekvämligheter, plus en pool och bubbelpool. Priserna varierar mellan 64 och 69 dollar per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Houston