🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Irland

Hyra husbil Irland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Irland

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a cliff on a sea side in Ireland

Allt om att hyra husbil i Irland

Irland är tillräckligt litet för att enkelt kunna utforskas på väg på en vecka eller mer och erbjuder en bra balans mellan blomstrande städer, historiska slott och naturliga sevärdheter som är lika olika som Cliffs of Moher och stränderna i Kilkee. Regelbundet rankad som en av de bästa destinationerna i världen, sträcker sig dess läckerheter bortom statiska attraktioner för att inkludera en välkomnande värme som alla som går in i en liten bypub längs den 2500 kilometer långa Wild Atlantic Way för en pint Guinness kommer att vittna om. Kort sagt, Irland handlar om att ta den minst bevandrade vägen för att avslöja dolda ädelstenar från skrovliga klippor till tumlande vattenfall.

Visste du det?

Både iriska och engelska är officiella språk, även om det primära språket som används är engelska. Det talas av 99 procent av medborgarna.

"Hej" på iriska är "hej" (bokstavligen "god dag"), medan "tack" är "tack".

Kostnaden för en måltid för två i en mellanklassrestaurang kan kosta allt från 30 € i mindre städer till 60 € i Dublin.

Kostnaden för en pint lokal öl är cirka 5 euro.

Campingplats

Fri camping är tillåtet i större delen av Irland, inklusive längs dess kust och inom dess nationalparker. Reglerna skiljer sig åt beroende på plats, så det är alltid bäst att kontrollera först. Du kan också ofta få tillstånd från en markägare (eller närmaste hus) utan svårighet. Du bör inte köra off-road, tända en eld eller skada platsen på något sätt.

Populära campingplatser inkluderar BearaHalvön vid kusten i grevskapen Cork och Kerry, och inom Wicklow Mountains National Park (utanför Glendalough-området, där camping avskräcks).

Körning i Irland

I Irland kör man på vänster sida av vägen, som Storbritannien.

Generellt sett är vägnätet i Irland väl underhållet. Alla huvudvägar är ytbehandlade för allväderstrafik, med utmärkt skyltning. Landsvägar kan begränsas till ett enda körfält med passerande platser att manövrera runt fordon som kommer i motsatt riktning. Privata och sällan använda vägar kan ha en grusyta.

Det finns 11 avgiftsbelagda vägar i Irland, motsvarande landets huvudvägar (betecknas med ett M- eller N-prefix). Med undantag för M50 kan avgifter betalas kontant (€) i vägtullsbås. Kostnaderna varierar, men varierar mellan 2-3 euro för husbilar.

M50, som ringer Dublin, fångar automatiskt fordonsnummer (registreringsskyltar). Vägtullen måste betalas per telefon eller online senast kl. 20.00 nästa dag för att undvika böter.

Årliga evenemang i Irland

  • Saint Patrick's Day, landsomfattande, 17 mars. En helgdag när du kan förvänta dig sång, dans och parader upp och ner i landet. Festivalen i Dublin har nästan en veckas firande som slutar med fyrverkerier. Gratis.
  • Wicklow Konstfestival, Wicklow, maj. Festivalen firar konsten i alla sina former och samlar bildkonstnärer, artister, musiker och författare för fem dagars evenemang. Gratis.
  • Fleadh Cheoil, olika platser, Augusti. Denna festival är ett utmärkt sätt att upptäcka Irlands musikaliska traditioner, och ser de allirländska mästarna krönas i ett antal olika kategorier. Gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn