Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Irland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Irland

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

a cliff on a sea side in Ireland

Allt om att hyra husbil i Irland

Irland är tillräckligt litet för att enkelt kunna utforskas på väg på en vecka eller mer och erbjuder en bra balans mellan blomstrande städer, historiska slott och naturliga sevärdheter som är lika olika som Cliffs of Moher och stränderna i Kilkee. Regelbundet rankad som en av de bästa destinationerna i världen, sträcker sig dess läckerheter bortom statiska attraktioner för att inkludera en välkomnande värme som alla som går in i en liten bypub längs den 2500 kilometer långa Wild Atlantic Way för en pint Guinness kommer att vittna om. Kort sagt, Irland handlar om att ta den minst bevandrade vägen för att avslöja dolda ädelstenar från skrovliga klippor till tumlande vattenfall.

Visste du det?

Både iriska och engelska är officiella språk, även om det primära språket som används är engelska. Det talas av 99 procent av medborgarna.

"Hej" på iriska är "hej" (bokstavligen "god dag"), medan "tack" är "tack".

Kostnaden för en måltid för två i en mellanklassrestaurang kan kosta allt från 30 € i mindre städer till 60 € i Dublin.

Kostnaden för en pint lokal öl är cirka 5 euro.

Campingplats

Fri camping är tillåtet i större delen av Irland, inklusive längs dess kust och inom dess nationalparker. Reglerna skiljer sig åt beroende på plats, så det är alltid bäst att kontrollera först. Du kan också ofta få tillstånd från en markägare (eller närmaste hus) utan svårighet. Du bör inte köra off-road, tända en eld eller skada platsen på något sätt.

Populära campingplatser inkluderar BearaHalvön vid kusten i grevskapen Cork och Kerry, och inom Wicklow Mountains National Park (utanför Glendalough-området, där camping avskräcks).

Körning i Irland

I Irland kör man på vänster sida av vägen, som Storbritannien.

Generellt sett är vägnätet i Irland väl underhållet. Alla huvudvägar är ytbehandlade för allväderstrafik, med utmärkt skyltning. Landsvägar kan begränsas till ett enda körfält med passerande platser att manövrera runt fordon som kommer i motsatt riktning. Privata och sällan använda vägar kan ha en grusyta.

Det finns 11 avgiftsbelagda vägar i Irland, motsvarande landets huvudvägar (betecknas med ett M- eller N-prefix). Med undantag för M50 kan avgifter betalas kontant (€) i vägtullsbås. Kostnaderna varierar, men varierar mellan 2-3 euro för husbilar.

M50, som ringer Dublin, fångar automatiskt fordonsnummer (registreringsskyltar). Vägtullen måste betalas per telefon eller online senast kl. 20.00 nästa dag för att undvika böter.

Årliga evenemang i Irland

  • Saint Patrick's Day, landsomfattande, 17 mars. En helgdag när du kan förvänta dig sång, dans och parader upp och ner i landet. Festivalen i Dublin har nästan en veckas firande som slutar med fyrverkerier. Gratis.
  • Wicklow Konstfestival, Wicklow, maj. Festivalen firar konsten i alla sina former och samlar bildkonstnärer, artister, musiker och författare för fem dagars evenemang. Gratis.
  • Fleadh Cheoil, olika platser, Augusti. Denna festival är ett utmärkt sätt att upptäcka Irlands musikaliska traditioner, och ser de allirländska mästarna krönas i ett antal olika kategorier. Gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Irland?

Weather graph for average temperatures in Ireland
Medeltemperaturer i Irland

Irland, officiellt Republiken Irland eller Eire, är också känt som Emerald Isle, som antyder de rådande väderförhållandena som denna nation på den nordvästra kanten av Europa i allmänhet upplever.

Med ett tempererat marint klimat är regn en relativt vanlig händelse under hela året, med västkusten som registrerar nästan dubbelt så mycket som städerna på östkusten som Dublin och Cork. 

Maj och juni är årets soligaste månader, medan juli och augusti är de varmaste, med temperaturer i genomsnitt 14-16°C.  De stiger sällan över 26°C, vilket ger perfekta förutsättningar för alla typer av utomhusaktiviteter från vandring till havskajakpaddling.

Maj till augusti är därför den mest populära tiden på året att hyra en husbil i Irland. En annan dag som är populär är Saint Patrick's Day den 17 mars, som förmodligen är den viktigaste dagen i kalendern, och är proppad med parader och andra evenemang.

Saint Patrick's Day markerar ungefär början på våren i Irland, när nytt gräs och vildblommor omsluter landsbygden för att skapa några av årets finaste naturliga utsikter. Det markerar också starten på festivalsäsongen. Detta slutar runt mitten av september när dagarna blir kortare och hösten börjar. Hösten ser mindre efterfrågan på Irland campervan hyra, men har fortfarande gott om möjligheter att fortsätta njuta av allt landet har att erbjuda.

Vintrarna i Irland tenderar att vara kyliga, med temperaturen fastnat bara ett par grader över fryspunkten. Men utanför Wicklowbergen är betydande snöfall inte vanligt.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev