Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil Island

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Island

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Waterfall in Iceland

Allt om att hyra husbil i Island

Island är känt för sin skönhet och unikhet, såsom stora vattenfall, den svarta sandstranden och de stora bergen över hela landet. Landet är uppdelat mellan två kontinenter, man kan faktiskt se och stå på var sin sida av den kontinentala klyftan. Island campervan hyra är känd för att besöka landets varma källor, gejsrar och ofta aktiva vulkaner. Lavafält täcker mycket av marken och varmt vatten pumpas under marken för att leverera mycket av landets uppvärmning, men levererar också värme till landets varma källor. Island är inte bara fullt av vackra platser utan har också en mycket rik historia. Historien är fascinerande och värd att läsa på innan du reser till Island.

Visste du det?

Hæ eller Halló —Hej

Takk eller Takk fyrir - Tack

Priset på en måltid kan variera beroende på vad du köper, men det är sällsynt att inte betala minst € 12.50 antingen i butiken eller någon annanstans.

Alkohol är mycket dyrt med en öl som har en genomsnittlig kostnad på € 8.50.

Några av Islands unika traditioner är: att ha tretton jultomtar som ger barn gåvor, och att fira intressanta dagar som Írskir-dagar (i Akranes).

Campingplats

För att skydda landets naturliga skönhet är fri camping i din husbil inte längre tillåten. Du måste bo på en av Islands många campingplatser eller få markägarens tillstånd att övernatta på privat mark. Men det betyder inte att camping inte är tillgängligt på bra ställen. Campingplatser finns över hela Island, så du kommer inte att ha problem med att hitta campingplatser som sträcker sig från campingplats Reykjavik till þórisstaðir eller ens campingplatserna i Álftanes som har en rik historia bakom sig också.

Körning i Island

På Island är vägarna ganska bra om du bor på huvudvägen. Men mindre vägar, även populära, tenderar att vara oasfalterade. Vissa är rena grusvägar och är säkra så länge du kör långsamt.

Det finns inga huvudtullar eller någon husbilstull som du måste oroa dig för.

Islänningar kör på höger sida av vägen.

Årliga evenemang i Island

  • Þorri är något som härstammar från Islands vikingar. Många islänningar samlas i januari eller februari för att äta Islands delikatesser, inklusive haj, hangikjöt och huvudet av ett lamm. Detta är ett evenemang som du kan delta i gratis.
  • Bolludagur är den mest utsökta händelsen på Island och inträffar i februari. Varje bageri och förmodligen varje mormor bakar läckra "bollur" (bullar med grädde inuti). Varje "Bolla" börjar från €17.
  • Þjóðhátíð är förmodligen Islands mest populära evenemang. Inträffar i slutet av juli och för hundratals människor samman till den lilla ön bredvid Island i Vestmannaeyjar. Alla som har biljetter sover i tält på en stor kulle med en scen framför, sjunger och dricker fram till morgonen. Biljetterna börjar från 1350 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu