Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Island

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Island

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Waterfall in Iceland

Allt om att hyra husbil i Island

Island är känt för sin skönhet och unikhet, såsom stora vattenfall, den svarta sandstranden och de stora bergen över hela landet. Landet är uppdelat mellan två kontinenter, man kan faktiskt se och stå på var sin sida av den kontinentala klyftan. Island campervan hyra är känd för att besöka landets varma källor, gejsrar och ofta aktiva vulkaner. Lavafält täcker mycket av marken och varmt vatten pumpas under marken för att leverera mycket av landets uppvärmning, men levererar också värme till landets varma källor. Island är inte bara fullt av vackra platser utan har också en mycket rik historia. Historien är fascinerande och värd att läsa på innan du reser till Island.

Visste du det?

Hæ eller Halló —Hej

Takk eller Takk fyrir - Tack

Priset på en måltid kan variera beroende på vad du köper, men det är sällsynt att inte betala minst € 12.50 antingen i butiken eller någon annanstans.

Alkohol är mycket dyrt med en öl som har en genomsnittlig kostnad på € 8.50.

Några av Islands unika traditioner är: att ha tretton jultomtar som ger barn gåvor, och att fira intressanta dagar som Írskir-dagar (i Akranes).

Campingplats

För att skydda landets naturliga skönhet är fri camping i din husbil inte längre tillåten. Du måste bo på en av Islands många campingplatser eller få markägarens tillstånd att övernatta på privat mark. Men det betyder inte att camping inte är tillgängligt på bra ställen. Campingplatser finns över hela Island, så du kommer inte att ha problem med att hitta campingplatser som sträcker sig från campingplats Reykjavik till þórisstaðir eller ens campingplatserna i Álftanes som har en rik historia bakom sig också.

Körning i Island

På Island är vägarna ganska bra om du bor på huvudvägen. Men mindre vägar, även populära, tenderar att vara oasfalterade. Vissa är rena grusvägar och är säkra så länge du kör långsamt.

Det finns inga huvudtullar eller någon husbilstull som du måste oroa dig för.

Islänningar kör på höger sida av vägen.

Årliga evenemang i Island

  • Þorri är något som härstammar från Islands vikingar. Många islänningar samlas i januari eller februari för att äta Islands delikatesser, inklusive haj, hangikjöt och huvudet av ett lamm. Detta är ett evenemang som du kan delta i gratis.
  • Bolludagur är den mest utsökta händelsen på Island och inträffar i februari. Varje bageri och förmodligen varje mormor bakar läckra "bollur" (bullar med grädde inuti). Varje "Bolla" börjar från €17.
  • Þjóðhátíð är förmodligen Islands mest populära evenemang. Inträffar i slutet av juli och för hundratals människor samman till den lilla ön bredvid Island i Vestmannaeyjar. Alla som har biljetter sover i tält på en stor kulle med en scen framför, sjunger och dricker fram till morgonen. Biljetterna börjar från 1350 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Island?

Weather graph for average temperatures in Iceland
Medeltemperaturer i Island

Islands väder varierar under hela året, men det kan vara mycket kallt på vintern, vilket gör den bästa tiden att resa och hyra en husbil är på sommaren. Även om det kan bli ganska kallt kan du hyra en husbil på Island när som helst på året. Kom bara ihåg att ta med snacks och en varm ulltröja eller två. Aktiviteterna på Island är aldrig begränsade. Under sommarens topp, juli och augusti, kan temperaturen stiga till 27-28ºC. Men oavsett om vädret är bra eller dåligt finns det alltid många aktiviteter du kan delta i. Besök en av de många varma källorna som finns tillgängliga för dig över hela Island, njut av dem året runt. Islands berg är perfekta för vandring på våren och sommaren, och det finns grottor du kan utforska på hösten eller sommaren. Island är särskilt mycket besökt under månaderna augusti till april när turister besöker landet för det vackra norrskenet. Men somrar är också mycket populära, så förvänta dig en turist två på dina bilder. Reykjavik är mycket dyrt och priserna stiger under sommarens topp när efterfrågan ökar.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev