RV rental Iceland

Hyra husbil Island

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Island

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Waterfall in Iceland

Allt om att hyra husbil i Island

Island är känt för sin skönhet och unikhet, såsom stora vattenfall, den svarta sandstranden och de stora bergen över hela landet. Landet är uppdelat mellan två kontinenter, man kan faktiskt se och stå på var sin sida av den kontinentala klyftan. Island campervan hyra är känd för att besöka landets varma källor, gejsrar och ofta aktiva vulkaner. Lavafält täcker mycket av marken och varmt vatten pumpas under marken för att leverera mycket av landets uppvärmning, men levererar också värme till landets varma källor. Island är inte bara fullt av vackra platser utan har också en mycket rik historia. Historien är fascinerande och värd att läsa på innan du reser till Island.

Visste du det?

Hæ eller Halló —Hej

Takk eller Takk fyrir - Tack

Priset på en måltid kan variera beroende på vad du köper, men det är sällsynt att inte betala minst € 12.50 antingen i butiken eller någon annanstans.

Alkohol är mycket dyrt med en öl som har en genomsnittlig kostnad på € 8.50.

Några av Islands unika traditioner är: att ha tretton jultomtar som ger barn gåvor, och att fira intressanta dagar som Írskir-dagar (i Akranes).

Campingplats

För att skydda landets naturliga skönhet är fri camping i din husbil inte längre tillåten. Du måste bo på en av Islands många campingplatser eller få markägarens tillstånd att övernatta på privat mark. Men det betyder inte att camping inte är tillgängligt på bra ställen. Campingplatser finns över hela Island, så du kommer inte att ha problem med att hitta campingplatser som sträcker sig från campingplats Reykjavik till þórisstaðir eller ens campingplatserna i Álftanes som har en rik historia bakom sig också.

Körning i Island

På Island är vägarna ganska bra om du bor på huvudvägen. Men mindre vägar, även populära, tenderar att vara oasfalterade. Vissa är rena grusvägar och är säkra så länge du kör långsamt.

Det finns inga huvudtullar eller någon husbilstull som du måste oroa dig för.

Islänningar kör på höger sida av vägen.

Årliga evenemang i Island

  • Þorri är något som härstammar från Islands vikingar. Många islänningar samlas i januari eller februari för att äta Islands delikatesser, inklusive haj, hangikjöt och huvudet av ett lamm. Detta är ett evenemang som du kan delta i gratis.
  • Bolludagur är den mest utsökta händelsen på Island och inträffar i februari. Varje bageri och förmodligen varje mormor bakar läckra "bollur" (bullar med grädde inuti). Varje "Bolla" börjar från €17.
  • Þjóðhátíð är förmodligen Islands mest populära evenemang. Inträffar i slutet av juli och för hundratals människor samman till den lilla ön bredvid Island i Vestmannaeyjar. Alla som har biljetter sover i tält på en stor kulle med en scen framför, sjunger och dricker fram till morgonen. Biljetterna börjar från 1350 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn