Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Italien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Italien

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

land in italy country side

Allt om att hyra husbil i Italien

Italien är ett mycket gammalt land; Dess popularitet kommer från det romerska riket, en av de största som någonsin existerat. Resterna av denna viktiga civilisation kan fortfarande ses idag i monumenten spridda i varje stad, såsom Colosseum i Rom. Italien är också hem för kända konstnärer som Leonardo da Vinci och Giotto, som har gjort detta land till ett av de viktigaste när det gäller konst. En annan aspekt av italiensk kultur är den kulinariska traditionen. Faktum är att många typiska rätter som napolitansk pizza och pasta har blivit kända över hela världen. Slutligen får vi inte glömma festligheter som karnevalen eller Notte di Taranta, som lockar miljontals turister från hela världen varje år.

Visste du det?

  • Hur man säger "Hej!" - "Ciao!"
  • Hur man säger "Tack" - "Grazie"
  • Priset på en måltid för två personer är cirka 25 euro
  • Priset på en 0,5 L öl är cirka 5 euro
  • I Italien finns det en annan dialekt för varje region
  • Italienare kommer aldrig med kyssar men med ett starkt handslag

Italienare gestikulerar mycket medan de talar. De gör detta för att hjälpa sig själva att uttrycka sig bättre och för att ge mer känslor till sina meningar.

Gaffeln användes först i Italien för att kunna äta pasta bättre.

Termen Italien betyder "invånare i kalvarnas land", från det grekiska ordet Vitelli, ett folk på södra delen av halvön som avgudade kalvar.

Campingplats

Lagarna om gratis camping i Italien skiljer sig från region till region. I Veneto, Friuli och Sardinien är det inte möjligt att campa utanför de angivna områdena. I andra regioner får du stanna i högst 24 eller 48 timmar. I allmänhet är övernattningar tillåtna så länge du inte förorenar miljön, men det är alltid bra att fråga kommunen var du vill bo. Dolomiterna är några av de vackraste campingplatserna i Italien, tillsammans med den vackra kusten i Salento i söder. Även halvöns centrum erbjuder många campingmöjligheter i naturen, som i fallet med de vackra byarna i Apenninerna.

Körning i Italien

Italien har god förbindelser från norr till söder av avgiftsbelagda motorvägar. Vägtullarna varierar beroende på vilket avstånd som täcks och är desamma för både bilar och husbilar. Längs vägen finns rastplatser med barer och bensinstationer. Kom ihåg att i Italien är körningen på rätt sida.

Årliga evenemang i Italien

  •  Venedigkarnevalen (februari/mars): Är en av de mest kända festligheterna i Italien. Firandet äger rum på stadens gator i två veckor. Det är ett gratis evenemang.
  • Rock in Roma (juni/juli): Äger rum på Ippodromo delle Capannelle i Rom. Det är känt för sina många internationellt kända konstnärer. Biljettpriser: 20-40 euro.
  • Notte di Taranta (augusti): Det är en av de mest kända traditionella festivalerna i Italien, tillägnad musiken i Salento och i synnerhet tarantella. Entrén är gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Italien?

Weather graph for average temperatures in Italy
Medeltemperaturer i Italien

I Italien är klimatet annorlunda från region till region, så du måste alltid vara beredd för alla scenarier. I norr finns ett alpint klimat, medan det i söder finns typiska Medelhavstemperaturer. På vintern sjunker temperaturen nästan aldrig under 0 °C, förutom i bergen, där det ofta kommer till tiotals minusgrader. På sommaren varierar temperaturen från 24-28°C, med hög luftfuktighet vid kusten. De kallaste månaderna är december och januari och detta är den perfekta perioden för vintersporter. Mellan juli och augusti finns det idealiska förutsättningar för en strandsemester, även om många väljer dessa månader att gå till bergen och njuta av kylan på höga höjder.

De bästa perioderna att hyra en husbil i Italien är vår och höst. Under dessa månader finns det mindre turism och du kan besöka de vackraste italienska städerna med totalt lugn. Under sommarperioden är stränderna mycket trånga och priserna är högre, så om du vill organisera en strandsemester är september och juni de bästa månaderna. Februari är den perfekta månaden för dig som älskar snö och vintersporter, medan december och januari är livligare på grund av den stora tillströmningen av turister under julperioden. Dessutom kan du mellan februari och mars delta i en av de mest kända festligheterna i Italien: Venedigkarnevalen.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev