🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Husbil Italien

Hyra husbil Italien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Italien

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

land in italy country side

Allt om att hyra husbil i Italien

Italien är ett mycket gammalt land; Dess popularitet kommer från det romerska riket, en av de största som någonsin existerat. Resterna av denna viktiga civilisation kan fortfarande ses idag i monumenten spridda i varje stad, såsom Colosseum i Rom. Italien är också hem för kända konstnärer som Leonardo da Vinci och Giotto, som har gjort detta land till ett av de viktigaste när det gäller konst. En annan aspekt av italiensk kultur är den kulinariska traditionen. Faktum är att många typiska rätter som napolitansk pizza och pasta har blivit kända över hela världen. Slutligen får vi inte glömma festligheter som karnevalen eller Notte di Taranta, som lockar miljontals turister från hela världen varje år.

Visste du det?

  • Hur man säger "Hej!" - "Ciao!"
  • Hur man säger "Tack" - "Grazie"
  • Priset på en måltid för två personer är cirka 25 euro
  • Priset på en 0,5 L öl är cirka 5 euro
  • I Italien finns det en annan dialekt för varje region
  • Italienare kommer aldrig med kyssar men med ett starkt handslag

Italienare gestikulerar mycket medan de talar. De gör detta för att hjälpa sig själva att uttrycka sig bättre och för att ge mer känslor till sina meningar.

Gaffeln användes först i Italien för att kunna äta pasta bättre.

Termen Italien betyder "invånare i kalvarnas land", från det grekiska ordet Vitelli, ett folk på södra delen av halvön som avgudade kalvar.

Campingplats

Lagarna om gratis camping i Italien skiljer sig från region till region. I Veneto, Friuli och Sardinien är det inte möjligt att campa utanför de angivna områdena. I andra regioner får du stanna i högst 24 eller 48 timmar. I allmänhet är övernattningar tillåtna så länge du inte förorenar miljön, men det är alltid bra att fråga kommunen var du vill bo. Dolomiterna är några av de vackraste campingplatserna i Italien, tillsammans med den vackra kusten i Salento i söder. Även halvöns centrum erbjuder många campingmöjligheter i naturen, som i fallet med de vackra byarna i Apenninerna.

Körning i Italien

Italien har god förbindelser från norr till söder av avgiftsbelagda motorvägar. Vägtullarna varierar beroende på vilket avstånd som täcks och är desamma för både bilar och husbilar. Längs vägen finns rastplatser med barer och bensinstationer. Kom ihåg att i Italien är körningen på rätt sida.

Årliga evenemang i Italien

  •  Venedigkarnevalen (februari/mars): Är en av de mest kända festligheterna i Italien. Firandet äger rum på stadens gator i två veckor. Det är ett gratis evenemang.
  • Rock in Roma (juni/juli): Äger rum på Ippodromo delle Capannelle i Rom. Det är känt för sina många internationellt kända konstnärer. Biljettpriser: 20-40 euro.
  • Notte di Taranta (augusti): Det är en av de mest kända traditionella festivalerna i Italien, tillägnad musiken i Salento och i synnerhet tarantella. Entrén är gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn