Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Jönköping

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Jönköping

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Solnedgångshamn i Jönköping

Plåtis Jönköping

Jönköping ligger i Småland och är känt för sin rika historia, närhet till Vättern, sin funktion som handelsstad, och för att vara hemstad till ABBAs Agnetha Fältskog. Jönköping fick handelsprivilegierår 1284, vilket nu ses som året Jönköping blev en stad. Men människor har såklart bott i Jönköping långt innan dess; faktum är att människor har bott i Jönköping (nåja, på platsen som sedermera blivit Jönköping) sedan stenåldern! Jönköpings rika historia är bevarad genom såväl fornlämningar som museiutställningar, och för den historieintresserade är staden en ren skattkista. Idag fungerar Jönköping som en viktig knutpunkt för Södra Sverige, och är ett stort centrum för mässor av olika slag.

Att ta sig till Jönköping

Med bil eller husbil tar du dig enkelt till och från Jönköping via väg E4 som sträcker hela vägen mellan Helsingborg och Haparanda. Från Jönköping till Göteborg tar man väg 40, och resan tar generellt knappt 2 timmar. Det går även bussar och tåg genom staden, och med tåget kan man ta sig till Stockholm på under 4 timmar. Från Jönköping Airport går det charterflyg såväl som inrikesflyg trafikerade av SAS till Stockholm Arlanda. Från Arlanda kan du enkelt ta dig vidare inom eller bortom landet. Från Jönköping kan du även ta dig till Visingsö. Det gör man genom att första ta sig till Gränna (till exempel med husbil via väg E4) och sedan ta Visingsöfärjan. Det finns möjlighet att resa med fordon, till exempel bil eller husbil, på färjan.

Parkering i Jönköping

Det kostar cirka18 kr/timmen att parkera mitt i Jönköpings stadskärna. Mot utkanten av centrum landar taxan på cirka 10 kr/timmen. Vill man parkera billigt men centralt kan man parkera vid Östra Torget, vid kulturhuset Spira, eller i något av parkeringshusen. Där kan man nämligen stå parkerad i tre timmar för enbart 25 kronor.

Årliga evenemang i Jönköping

  • Skördefest i Äppeldalen: En mysig dag i Äppeldalen, en knapp kvart från Jönköping, med ”fruktsafari”, roliga aktiviteter, närodlad mat, och god stämning. Gratis tillträde.  
  • Dreamhack (November): Världens största LAN-party och datorfestival. Biljett (3 dagar) från 990 kr.
  • Jönköpings Blues Festival: Enoförglömlig kväll fylld med skön musik och skönt umgänge. 185 kr, förköpsbiljett.

Camping i Jönköping

  • Axamo Strand: Vackert belägen intill en badvänlig källsjö. Husbilscamping från 190/kr natten.
  •  Lovsjöbadens Camping: Camping intill fina Lovsjön där man kan fiska, bada, och paddla kanot. Husbilscamping från 290 kr/natten.
  • Isaberg Mountain Resort: Idealisk bergscamping för actionsport-fantaster. Husbilscamping från 330/kr natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till LA

Bästa tiden att hyra husbil i LA

medeltemperaturer efter månader för Jönköping
Genomsnittliga temperaturer i Jönköping per månad

Jönköping ligger vackert belägen längs med sjön Vätterns södra kant, och har ett relativt varmt och behagligt klimat. Juli är Jönköpings varmaste månad, och då ligger medeltemperaturen på 21 grader. Juni får dock flest soltimmar av alla årets månader, och är behagligt varm med en medeltemperatur på 20 grader. Kallast blir det i januari, men med en genomsnittlig temp på -1 grad kan man gott bege sig ut på äventyr i husbilen utan att oroa sig för att frysa alltför mycket.  September är generellt en bra tidpunkt att besöka Jönköping, då priserna är relativt låga men temperaturerna fortfarande håller sig runt 15 plusgrader. Då kan man med behållning hyra husbil och passa på att även besöka närliggande städer såsom idylliska Gränna (staden som luktar godis!) eller historiska Visingsö. September är även en perfekt tid att besöka Jönköping på grund av att nederbörden är något lägre än i Augusti, som annars också är en fin månad att besöka staden. Under vinterhalvåret får Jönköping en del snö, och man kan då roa sig med många olika vinteraktiviteter såsom pulkaåkning, skidåkning, skridskoåkning, eller vinterridning. Vill man sedan värma upp sig kan man besöka stadens mysiga restauranger, gå på spa, basta, grilla, eller varför inte utforska stadens museer? 

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev