🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Luftvy över Jönköping

Hyra husbil nära Jönköping

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Jönköping

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Solnedgångshamn i Jönköping

Plåtis Jönköping

Jönköping ligger i Småland och är känt för sin rika historia, närhet till Vättern, sin funktion som handelsstad, och för att vara hemstad till ABBAs Agnetha Fältskog. Jönköping fick handelsprivilegierår 1284, vilket nu ses som året Jönköping blev en stad. Men människor har såklart bott i Jönköping långt innan dess; faktum är att människor har bott i Jönköping (nåja, på platsen som sedermera blivit Jönköping) sedan stenåldern! Jönköpings rika historia är bevarad genom såväl fornlämningar som museiutställningar, och för den historieintresserade är staden en ren skattkista. Idag fungerar Jönköping som en viktig knutpunkt för Södra Sverige, och är ett stort centrum för mässor av olika slag.

Att ta sig till Jönköping

Med bil eller husbil tar du dig enkelt till och från Jönköping via väg E4 som sträcker hela vägen mellan Helsingborg och Haparanda. Från Jönköping till Göteborg tar man väg 40, och resan tar generellt knappt 2 timmar. Det går även bussar och tåg genom staden, och med tåget kan man ta sig till Stockholm på under 4 timmar. Från Jönköping Airport går det charterflyg såväl som inrikesflyg trafikerade av SAS till Stockholm Arlanda. Från Arlanda kan du enkelt ta dig vidare inom eller bortom landet. Från Jönköping kan du även ta dig till Visingsö. Det gör man genom att första ta sig till Gränna (till exempel med husbil via väg E4) och sedan ta Visingsöfärjan. Det finns möjlighet att resa med fordon, till exempel bil eller husbil, på färjan.

Parkering i Jönköping

Det kostar cirka18 kr/timmen att parkera mitt i Jönköpings stadskärna. Mot utkanten av centrum landar taxan på cirka 10 kr/timmen. Vill man parkera billigt men centralt kan man parkera vid Östra Torget, vid kulturhuset Spira, eller i något av parkeringshusen. Där kan man nämligen stå parkerad i tre timmar för enbart 25 kronor.

Årliga evenemang i Jönköping

  • Skördefest i Äppeldalen: En mysig dag i Äppeldalen, en knapp kvart från Jönköping, med ”fruktsafari”, roliga aktiviteter, närodlad mat, och god stämning. Gratis tillträde.  
  • Dreamhack (November): Världens största LAN-party och datorfestival. Biljett (3 dagar) från 990 kr.
  • Jönköpings Blues Festival: Enoförglömlig kväll fylld med skön musik och skönt umgänge. 185 kr, förköpsbiljett.

Camping i Jönköping

  • Axamo Strand: Vackert belägen intill en badvänlig källsjö. Husbilscamping från 190/kr natten.
  •  Lovsjöbadens Camping: Camping intill fina Lovsjön där man kan fiska, bada, och paddla kanot. Husbilscamping från 290 kr/natten.
  • Isaberg Mountain Resort: Idealisk bergscamping för actionsport-fantaster. Husbilscamping från 330/kr natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn