Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil nära Kalmar

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Kalmar

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Slott vid floden i Kalmar

Plåtis Kalmar

Kalmar poppar regelbundet upp på listor över Sveriges vackraste städer, och det med rätta. Kalmars stadskärna är välbevarad och det stora torget ligger vackert inramat av bildsköna byggnader, såväl som rester av den gamla stadsmuren och stadsporten. Att Kalmar dessutom är hem till ett av Sveriges finaste slott är verkligen kronan på verket. Förutom sin skönhet är Kalmar även känt för Ölandsbron, som sträcker sig från Kalmar till Färjestaden på Öland. Bron är både vacker och praktisk, och utöver sin viktiga funktion att förbinda Öland med fastlandet så betraktas den även av många som ett enormt konstverk.

Att ta sig till Kalmar

Norrifrån kör man till Kalmar via väg E4 och E22, och man tar även E22 om man reser till Kalmar från Malmö. Det går även att nå Kalmar via buss eller tåg, och genomsnittstiden till centrala Stockholm är cirka 4,5 timmar med tåg. Vill man ta sig runt ännu snabbare har Kalmar även en flygplats, Kalmar Öland Airport, som trafikeras av SAS, Ving, TUI och BRA. Därifrån går det charterflyg till bland annat Kreta och Mallorca, såväl som reguljärflyg till Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma. Flygen till huvudstaden tar ungefär en timme. Med start 19 september 2021 kan man även flyga direkt till Frankfurt, Tyskland.

Parkering i Kalmar

Kalmar tätort är uppdelat i olika parkeringsområden som i sin tur är indelade i parkeringszoner. Parkeringsavgifterna ligger runt 14-5 kr/timmen och varje område/zon har sina egna regler för hur länge man får stå parkerad. Föreskrifterna för de olika parkeringsområdena och zonerna finns angivet på skyltar i anslutning till parkeringarna, och finns även presenterat på Kalmar kommuns hemsida, kalmar.se. Vissa zoner erbjuder gratis parkering i upp till tre timmar, till exempel gul zon inom parkeringsområdet Malmen.

Årliga evenemang i Kalmar

  • Kalmar International Sand Sculpture Festival (Juli): Världens bästa sandskulptörer anländer till Kalmar för att visa upp sina fantastiska talanger och skapelser.
  • Kalmar stadsfest (Augusti): Stora och små artister sprider musik och glädje genom hela Kalmar, samtidigt som roliga aktiviteter, workshops, och massor av kultur också fyller staden. Gratis.
  • Ljus på kultur (Oktober/November): En livlig kulturfestival fylld med utställningar, föreläsningar, filmvisningar, konstinstallationer, konserter och mycket mer. Vissa gratisevent.

Camping i Kalmar

  • First Camp Stensö-Kalmar: Idylliskt belägen camping på en halvö i Kalmarsund. Husbilscamping cirka 400 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Kalmar Camping:  Camping med gångavstånd till Björnö och Stävlö naturreservat. Husbilscamping 195–400 kr/natten.
  • Vita Sands Camping: Camping vid en Kalmars finaste badstränder. Husbilscamping från 270 kr natten. El tillkommer med 40 kr /natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu