Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Kalmar

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Kalmar

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Slott vid floden i Kalmar

Plåtis Kalmar

Kalmar poppar regelbundet upp på listor över Sveriges vackraste städer, och det med rätta. Kalmars stadskärna är välbevarad och det stora torget ligger vackert inramat av bildsköna byggnader, såväl som rester av den gamla stadsmuren och stadsporten. Att Kalmar dessutom är hem till ett av Sveriges finaste slott är verkligen kronan på verket. Förutom sin skönhet är Kalmar även känt för Ölandsbron, som sträcker sig från Kalmar till Färjestaden på Öland. Bron är både vacker och praktisk, och utöver sin viktiga funktion att förbinda Öland med fastlandet så betraktas den även av många som ett enormt konstverk.

Att ta sig till Kalmar

Norrifrån kör man till Kalmar via väg E4 och E22, och man tar även E22 om man reser till Kalmar från Malmö. Det går även att nå Kalmar via buss eller tåg, och genomsnittstiden till centrala Stockholm är cirka 4,5 timmar med tåg. Vill man ta sig runt ännu snabbare har Kalmar även en flygplats, Kalmar Öland Airport, som trafikeras av SAS, Ving, TUI och BRA. Därifrån går det charterflyg till bland annat Kreta och Mallorca, såväl som reguljärflyg till Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma. Flygen till huvudstaden tar ungefär en timme. Med start 19 september 2021 kan man även flyga direkt till Frankfurt, Tyskland.

Parkering i Kalmar

Kalmar tätort är uppdelat i olika parkeringsområden som i sin tur är indelade i parkeringszoner. Parkeringsavgifterna ligger runt 14-5 kr/timmen och varje område/zon har sina egna regler för hur länge man får stå parkerad. Föreskrifterna för de olika parkeringsområdena och zonerna finns angivet på skyltar i anslutning till parkeringarna, och finns även presenterat på Kalmar kommuns hemsida, kalmar.se. Vissa zoner erbjuder gratis parkering i upp till tre timmar, till exempel gul zon inom parkeringsområdet Malmen.

Årliga evenemang i Kalmar

  • Kalmar International Sand Sculpture Festival (Juli): Världens bästa sandskulptörer anländer till Kalmar för att visa upp sina fantastiska talanger och skapelser.
  • Kalmar stadsfest (Augusti): Stora och små artister sprider musik och glädje genom hela Kalmar, samtidigt som roliga aktiviteter, workshops, och massor av kultur också fyller staden. Gratis.
  • Ljus på kultur (Oktober/November): En livlig kulturfestival fylld med utställningar, föreläsningar, filmvisningar, konstinstallationer, konserter och mycket mer. Vissa gratisevent.

Camping i Kalmar

  • First Camp Stensö-Kalmar: Idylliskt belägen camping på en halvö i Kalmarsund. Husbilscamping cirka 400 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Kalmar Camping:  Camping med gångavstånd till Björnö och Stävlö naturreservat. Husbilscamping 195–400 kr/natten.
  • Vita Sands Camping: Camping vid en Kalmars finaste badstränder. Husbilscamping från 270 kr natten. El tillkommer med 40 kr /natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till LA

Bästa tiden att hyra husbil i LA

Medeltemperaturer per månad i en graf för Kalmar
Genomsnittliga temperaturer i LA per månad

Kalmar ligger i sydöstra Sverige och har ett varmt och tempererat kustklimat med en skaplig mängd nederbörd året om. Den torraste månaden är April, men även då kan det vara bra att ha ett paraply nära till hands, då man genomsnittligen får räkna med 33 mm regn. Det är dock inget gentemot Kalmars blötaste månad, juli, då det den månaden faller uppemot 70 mm regn. Detta vägs upp av att juli även är årets varmaste månad, med en medeltemp på 17.8 grader, och för den som är intresserad av att sola och bada (eller kanske testa lite roliga vattensporter) är Kalmar väl värt ett besök under sommaren. Den som är ute efter djupa snödrivor och ett överflöd av vinteraktiviteter för bäst i att dra sig längre sig längre norrut, men Kalmar är inte befriat från snö och i januari-februari kan man ibland få chans att ta sig en tur i längdskidspåret. Kalmar är dessutom fyllt till brädden med kultur, evenemang, uteliv, och historia som man kan ta del av såväl sommar som vinter. De varma somrarna och mildra vintrarna gör det dessutom mycket passande att hyra sig en husbil och utforska Kalmar året om, och när man känner sig nöjd är det lätt att köra vidare till Öland, eller  kanske till närliggande städer som Växjö eller Karlskrona, och fortsätta äventyret. Under högsommaren juni-augusti stiger priserna något då många väljer att besöka Kalmar under sommaren då det råder semester och värme. Även om värmen hänger kvar en bit in på september månad så sjunker trycket från turismnäringen rätt abrupt i och med högsäsongens avslut, vilket gör sensommaren till en mycket behaglig tid att besöka Kalmar.   

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev