🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Bro över havet i Kalmar

Hyra husbil nära Kalmar

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Kalmar

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Slott vid floden i Kalmar

Plåtis Kalmar

Kalmar poppar regelbundet upp på listor över Sveriges vackraste städer, och det med rätta. Kalmars stadskärna är välbevarad och det stora torget ligger vackert inramat av bildsköna byggnader, såväl som rester av den gamla stadsmuren och stadsporten. Att Kalmar dessutom är hem till ett av Sveriges finaste slott är verkligen kronan på verket. Förutom sin skönhet är Kalmar även känt för Ölandsbron, som sträcker sig från Kalmar till Färjestaden på Öland. Bron är både vacker och praktisk, och utöver sin viktiga funktion att förbinda Öland med fastlandet så betraktas den även av många som ett enormt konstverk.

Att ta sig till Kalmar

Norrifrån kör man till Kalmar via väg E4 och E22, och man tar även E22 om man reser till Kalmar från Malmö. Det går även att nå Kalmar via buss eller tåg, och genomsnittstiden till centrala Stockholm är cirka 4,5 timmar med tåg. Vill man ta sig runt ännu snabbare har Kalmar även en flygplats, Kalmar Öland Airport, som trafikeras av SAS, Ving, TUI och BRA. Därifrån går det charterflyg till bland annat Kreta och Mallorca, såväl som reguljärflyg till Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma. Flygen till huvudstaden tar ungefär en timme. Med start 19 september 2021 kan man även flyga direkt till Frankfurt, Tyskland.

Parkering i Kalmar

Kalmar tätort är uppdelat i olika parkeringsområden som i sin tur är indelade i parkeringszoner. Parkeringsavgifterna ligger runt 14-5 kr/timmen och varje område/zon har sina egna regler för hur länge man får stå parkerad. Föreskrifterna för de olika parkeringsområdena och zonerna finns angivet på skyltar i anslutning till parkeringarna, och finns även presenterat på Kalmar kommuns hemsida, kalmar.se. Vissa zoner erbjuder gratis parkering i upp till tre timmar, till exempel gul zon inom parkeringsområdet Malmen.

Årliga evenemang i Kalmar

  • Kalmar International Sand Sculpture Festival (Juli): Världens bästa sandskulptörer anländer till Kalmar för att visa upp sina fantastiska talanger och skapelser.
  • Kalmar stadsfest (Augusti): Stora och små artister sprider musik och glädje genom hela Kalmar, samtidigt som roliga aktiviteter, workshops, och massor av kultur också fyller staden. Gratis.
  • Ljus på kultur (Oktober/November): En livlig kulturfestival fylld med utställningar, föreläsningar, filmvisningar, konstinstallationer, konserter och mycket mer. Vissa gratisevent.

Camping i Kalmar

  • First Camp Stensö-Kalmar: Idylliskt belägen camping på en halvö i Kalmarsund. Husbilscamping cirka 400 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Kalmar Camping:  Camping med gångavstånd till Björnö och Stävlö naturreservat. Husbilscamping 195–400 kr/natten.
  • Vita Sands Camping: Camping vid en Kalmars finaste badstränder. Husbilscamping från 270 kr natten. El tillkommer med 40 kr /natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn