Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil nära Karlstad

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Karlstad

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Medeltemperaturer per månad för Karstad

Plåtis Karlstad

Karlstad är Värmlands residensstad och blev känt som en viktig handelsstad redan på vikingatiden. Än idag är staden känd för sin starka handel, men det är inte bara handelsmakten som satt Karlstad på kartan. Värmland kallas oftast ”skaldernas landskap” tack vare de många litterära storheter som levt och verkat där, bland andra den folkkära Nobelpristagaren Selma Lagerlöf, och Karlstad är hemort åt både poeten Nils Ferlin och den framstående författaren Gustaf Fröding.

Att ta sig till Karlstad

Med bil eller husvagn tar man sig enkelt till Karlstad från Stockholm via E18, medan man från Göteborg gör bäst i att ta väg E45 eller E6. Det är supersmidigt att ta sig till och från Karlstad via buss eller tåg. På vardagarna går det, tur och retur, nio tåg till Stockholm och drygt sex tåg till Göteborg och Oslo. Det går även att ta sig runt om i länet via buss och tåg, och självklart även till resten av Sverige. Karlstad har en flygplats, Karlstad Airport, som trafikeras av bland annat TUI och Travea, och erbjuder charterresor till Mallorca, Thailand, Las Palmas, och Rhodos. Från Karlstad kan man även ta sig till Stockholm Arlanda via buss eller tåg, och därifrån ta sig ut till resten av Europa och världen.

Parkering i Karlstad

Parkeringsavgift tas ut för gatuparkering i den centrala delen av Karlstad tätort, och avgifterna är uppdelade på olika zoner. Mitt i centrum kostar gatuparkering 18 kr/timmen, och man är begränsad till max två timmars parkering. I yttre, och därmed billigaste, zonen kostar det bara 4 kr/timmen att parkera. Karlstad har dessutom flera parkeringshus och markparkeringar. Där kostar det alltid lika mycket eller mindre som att parkera på närmaste gatuparkering. Söndagar och helgdagar är det gratis att parkera

Årliga evenemang i Karlstad

  • Putte i parken (Juli): En folkkär musikfestival som årligen bjuder på framträdanden av såväl inhemska som internationella stjärnor. Gratis.  
  • Smaka på Värmland (September): En läcker matfestival som sträcker sig över hela Värmland och erbjuder både frestande matupplevelser och en inblick i det skickliga mathantverk som ligger bakom alla dessa delikatesser. Gratis.
  • Värmland bokfestival (November): En festival för alla som brinner för litteratur och kultur, med författarsamtal, bokpresentationer, föreläsningar, och mycket annat. Gratis. 

Camping i Karlstad

  • Grum’s Fish n’ Camp: Familjecamping belägen I en naturskön kulturbygd intill Sävsjön. Husbilscamping cirka 320 kr/natten.
  • First Camp Skutberget-Karlstad: Camping med badmöjligheter och fina vandringsleder, bara 10 min från centrala Karlstad.  Husbilscamping runt 350 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Bomstadbaden:  Camping intill Sveriges (och EU:s!) största insjö, Vänern.  Husbilscamping cirka 260-460 kr/natten. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu