Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Karlstad

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Karlstad

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Medeltemperaturer per månad för Karstad

Plåtis Karlstad

Karlstad är Värmlands residensstad och blev känt som en viktig handelsstad redan på vikingatiden. Än idag är staden känd för sin starka handel, men det är inte bara handelsmakten som satt Karlstad på kartan. Värmland kallas oftast ”skaldernas landskap” tack vare de många litterära storheter som levt och verkat där, bland andra den folkkära Nobelpristagaren Selma Lagerlöf, och Karlstad är hemort åt både poeten Nils Ferlin och den framstående författaren Gustaf Fröding.

Att ta sig till Karlstad

Med bil eller husvagn tar man sig enkelt till Karlstad från Stockholm via E18, medan man från Göteborg gör bäst i att ta väg E45 eller E6. Det är supersmidigt att ta sig till och från Karlstad via buss eller tåg. På vardagarna går det, tur och retur, nio tåg till Stockholm och drygt sex tåg till Göteborg och Oslo. Det går även att ta sig runt om i länet via buss och tåg, och självklart även till resten av Sverige. Karlstad har en flygplats, Karlstad Airport, som trafikeras av bland annat TUI och Travea, och erbjuder charterresor till Mallorca, Thailand, Las Palmas, och Rhodos. Från Karlstad kan man även ta sig till Stockholm Arlanda via buss eller tåg, och därifrån ta sig ut till resten av Europa och världen.

Parkering i Karlstad

Parkeringsavgift tas ut för gatuparkering i den centrala delen av Karlstad tätort, och avgifterna är uppdelade på olika zoner. Mitt i centrum kostar gatuparkering 18 kr/timmen, och man är begränsad till max två timmars parkering. I yttre, och därmed billigaste, zonen kostar det bara 4 kr/timmen att parkera. Karlstad har dessutom flera parkeringshus och markparkeringar. Där kostar det alltid lika mycket eller mindre som att parkera på närmaste gatuparkering. Söndagar och helgdagar är det gratis att parkera

Årliga evenemang i Karlstad

  • Putte i parken (Juli): En folkkär musikfestival som årligen bjuder på framträdanden av såväl inhemska som internationella stjärnor. Gratis.  
  • Smaka på Värmland (September): En läcker matfestival som sträcker sig över hela Värmland och erbjuder både frestande matupplevelser och en inblick i det skickliga mathantverk som ligger bakom alla dessa delikatesser. Gratis.
  • Värmland bokfestival (November): En festival för alla som brinner för litteratur och kultur, med författarsamtal, bokpresentationer, föreläsningar, och mycket annat. Gratis. 

Camping i Karlstad

  • Grum’s Fish n’ Camp: Familjecamping belägen I en naturskön kulturbygd intill Sävsjön. Husbilscamping cirka 320 kr/natten.
  • First Camp Skutberget-Karlstad: Camping med badmöjligheter och fina vandringsleder, bara 10 min från centrala Karlstad.  Husbilscamping runt 350 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Bomstadbaden:  Camping intill Sveriges (och EU:s!) största insjö, Vänern.  Husbilscamping cirka 260-460 kr/natten. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Karlstad

Bästa tiden att hyra husbil i Karlstad

Medeltemperaturer per månad för Karstad
Genomsnittliga temperaturer i Karlstad per månad

Karlstad har ett kustklimat, vilket visar sig i form av varma somrar, milda vintrar, och stadig nederbörd. En kombination av kyla och nederbörd gör januari-april den sämsta perioden - rent vädermässigt - att besöka Karlstad. Det finns dock gott om saker att se och göra i Karlstad som inte är beroende av vädret, så man bör inte automatiskt räkna bort dessa månader om man är sugen på att besöka staden. Tack vare det något risiga vädret är det överlag billigt att till exempel hyra husvagn, campingplats, eller hotellrum under den här perioden. Är man däremot inställd på sol och värme så kan man göra som många andra och besöka staden under juni-augusti. Då får man dock räkna med att priserna går upp några snäpp. Man får också räkna med en del regn, då juli tenderar att vara Karlstads regnigaste månad.  Alternativt så kan man kompromissa och besöka Karlstad i början eller slutet av sommaren, dvs maj eller september, då man ofta kan lyckas få både behagligt väder och hyggliga priser. Trots sitt milda klimat brukar Karlstad kunna skrapa ihop nog med is och snö under vintern för att kunna erbjuda en del skridskoåkning och längdskidåkning.  Karlstad har dessutom en liten slalombacke bara 10 minuter från centrum som är mycket uppskattad av såväl ungdomar som barnfamiljer. Backen öppnar oftast upp för säsongen någon gång i januari-februari, Karlstads kallaste månader, så är man intresserad av slalom är det här den perfekta perioden att besöka staden.Under vintern är det dessutom mycket prisvärt att hyra både husbil och campingplats.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev