🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Köln

Hyra husbil Köln-Düsseldorf

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Köln-Düsseldorf

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem Tyskland Köln-Düsseldorf

Den bästa husbilen för dig

View on a castle and the city of Cologne from a hill

Plåtis Köln

Att tänka på Köln får mig automatiskt att tänka på Kölnkarnevalen. Detta är den mest kända evenemanget, men Köln måste erbjuda så mycket mer. Staden ligger söder om Ruhrområdet, och är en del av en tätbefolkad region med många andra större städer bara några kilometer bort.

Köln har omkring en miljon medborgare och är med det  Tysklands fjärde största stad. Kölnerdomen är stadens särpräglade landmärke.

Folket i Köln gillar att fira, älskar sin stad helhjärtat och de tycker om att vara annorlunda än resten av Tyskland. De älskar att använda sin egen dialekt "Kölsch" för att förvirra besökare och dessutom gillar de att konsumera sin egen brygd "Kölsch" öl.

Att ta sig till Köln

Köln ligger i södra Ruhrområdet i västra Tyskland. Som det viktigaste trafik- och industrinavet i Tyskland kan Köln enkelt nås. Från gränserna till Nederländerna, till exempel Maastricht, reser du ungefär en timme österut på A4 för att nå Köln. Från Belgien tar det också cirka 1 timmes bilresa till Köln via A4. Det tar cirka 6 timmar via A2 från huvudstaden Berlin och det tar också 6 timmar via A9 & A3 att nå Köln som kommer från München.

Köln har en egen internationell flygplats med flygtrafik från andra europeiska städer. Det finns dock flera andra flygplatser i Ruhrområdet.

Bussar och tåg når också Köln lätt att komma från andra städer i Tyskland, Nederländerna eller Belgien.

Parkering i Köln

Som en stor stad har Köln, i jämförelse, väldigt många parkeringsplatser tillgängliga. Att hitta en parkeringsplats under en jobbvecka och i innerstaden är dock ofta svårt.

De mest fördelaktiga parkeringsgarage i staden är Parkhaus Bazaar de Cologne på Wochenmarkt (2 € per timme), Parkhaus Brückenstraßen (2,20 € per timme) och Ampido Parkhaus Belgisches Viertel (1,90 € per timme).

Utanför staden finns några P+R parkeringsplatser som i Bocklemünd och Köln-Müngersdorf. Se upp, de har ibland tidsgränser.

Årliga evenemang i Köln

Kölnkarnevalen (februari): Folkfestivalen i Rhenlandet och en av de mest populära karnevalerna i världen. För alla som älskar att klä upp sig och fira loss. Inträde gratis.

Christopher Street Day (augusti): Gatufestivalen är höjdpunkten i den två veckor långa Köln Pride för att stödja LBGTQ-communityn. Inträde till området är gratis.

Gamescom (augusti): Internationell mässa om spel med interaktiv utställning. Ett måste för alla gamers. Dagsbiljetter från ca 16 €.

Camping i Köln

Camping Platz Köln-Kasselberg: idyllisk, utsiktsvänlig allmän park med grönområden direkt vid floden Rhen med egen restaurang. Cirka 30 minuter norr om stadens centrum. Från 10 € per dag.

Camping Platz "Im Heidchen": Tyst och avlägsen men fortfarande inte långt från staden (30 minuter); här kan du glömma tiden under skuggiga träd och vid floden Anger. Från 20 € per dag.

Camping Platz Heider Bergsee: Camping vid det lokala rekreationsområdet med badsjö, kiosk och WiFi. 25 km från Köln. Priset per dag är från ca 15 €.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Köln-Düsseldorf