Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Köpenhamn

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Köpenhamn

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem Danmark Köpenhamn

Den bästa husbilen för dig

River view of copenhagen in the distance

Plåtis Köpenhamn

Köpenhamn är en ståtlig hamnstad med färgglada kanalhus, fantastisk arkitektur och en rik historia. Från 1100-talet blev Köpenhamn en viktig handelsstad och dess välstånd byggde främst på fiske. Köpenhamn blev en av Nordens största och mest välmående städer och behåller denna status än i dag. När du går genom gamla stan kommer du att stöta på vackra byggnader som Rosenborgs slott, det runda tornet och Det kungliga danska biblioteket. En typisk specialitet du hittar i Köpenhamn är smørrebrød; en smörgås som du kan välja fyllning själv.

Att ta sig till Köpenhamn

Många vägar leder till Köpenhamn, bland annat från andra danska städer och svenska städer på andra sidan sundet. E20 tar dig enkelt till Köpenhamn från Odense och från Malmö behöver du bara korsa bron över Öresund. Köpenhamn är också lätt att nå med bil från Stockholm, även om resan tar minst 7 timmar. Köpenhamns centralstation kan nås med direkttåg från Odense och internationella destinationer som Stockholm (Sverige) och Hamburg (Tyskland). Köpenhamn har en betydande internationell flygplats, som ligger bara 20 minuter / 10 kilometer utanför stadens centrum. Du kan enkelt resa från flygplatsen till Kongens Nytorvs metro lstation med tunnelbana på 15 minuter.

Parkering i Köpenhamn

Som i många europeiska huvudstäder är det inte alltid lätt att parkera med husbil i Köpenhamn, men lyckligtvis har staden utomhusutrymmen utan höjdbegränsningar. I centrum erbjuder Codanhus ganska billig parkering för 25 DKK per timme och högst 195 DKK per dag. Även på Nansensgade 19 (DKK 18 per timme) kan du parkera din husbil billigt längs gatan. Utanför centrum, Roskildevej 33 (2 timmar gratis, max 75 DKK per dag) och Søndre Fasanvej 90 (1 timme gratis, efter det 10 DKK per timme) finns bekväma och billiga parkeringsplatser.

Årliga evenemang i Köpenhamn

  • Sakura Festival, April - Körsbärsblomningen ger en sagoatmosfär till Bispebjerg, där du också kan se musikaliska föreställningar, äta japanska delikatesser och delta i teceremonier.
  • Köpenhamnskarnevalen, maj/juni - Under tre dagar är Köpenhamns gator fyllda med parader, fina klädfester och exotiska dansgrupper. Inträde är gratis.
  • Copenhagen Jazz Festival, juli - Jazzlegender kommer till Köpenhamn för denna legendariska festival med över 1000 konserter. Vissa konserter är gratis, andra kostar mellan 30 och 400 DKK.
  • CPH PIX, september/oktober - Internationell filmfestival med mer än 200 kulturella och konstnärliga filmvisningar. En filmbiljett kostar 95 DKK.

Camping i Köpenhamn

  • Tangloppen Camping - Fin camping vid vattnet, med trampbåtar, grillplats och tvättmaskiner för längre vistelser. Priset per natt var 140 till 160 DKK.
  • DCU-Camping Copenhagen - Absalon - Även om det ligger nära stadens centrum ligger denna campingplats i grönska och har ett gemensamt kök, en lekplats och en lounge med TV- apparater. Priset per natt är minst 175 DKK.
  • Hyldegardens Camping - Mysig och lugn camping mitt i ett naturreservat, med cykel- och mountainbikeleder i närheten. På campingen finns tvättmaskiner och en täckt terrass. Minimipris per natt är 110 DKK.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Köpenhamn

Bästa tiden att hyra husbil i Köpenhamn

Graph of average temperature in Copenhagen
Genomsnittliga temperaturer i Köpenhamn per månad

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ligger längst österut i detta skandinaviska land. Som metropol har Köpenhamn nästan 2 miljoner invånare, vilket gör det till danmarks överlägset största stad. Färgstarka Köpenhamn har ett maritimt klimat som påverkas av luftströmmar från Atlanten. Det innebär att både sommar och vinter är ganska svala med europeiska mått mätt.

Medeltemperaturen från december till februari stiger inte över fryspunkten och snöskurar förekommer regelbundet i den danska huvudstaden. Trots kylan är vintern en bra tid att besöka Köpenhamn, tack vare de festliga ljus, julmarknader och ishallar som dyker upp överallt.

Sommaren kännetecknas däremot av många soltimmar, långa dagar och temperaturer som kan stiga över 25 grader. Det är ingen tillfällighet att stadsparker som Kongens Have fyllts med picknickare och att det finns bra musikfestivaler under den varma säsongen. Du kan njuta av Copenhagen Jazz Festival och den råare Copenhell metal festival. Sommaren är också en bra tid att ta ett uppfriskande dopp i Köpenhamns kanaler.

Hösten ser vinterns ankomst. Medeltemperaturen sjunker under 10 grader Celsius och de flesta nederbörden faller på hösten. Det är rätt tid att besöka fina museer som Kunsthall Charlottenborg eller Danish Architecture Centre, eller se en film på den internationella filmfestivalen CPH PIX.

Under våren blommar blommorna i stadsparkerna i full blom och blomman på Bispebjerg kyrkogård är särskilt värt att besöka. Runt dessa träd äger Sakura-festivalen rum, inklusive teceremonier och traditionell japansk musik.

När du räknar in det relativt soliga vädret, den naturliga skönheten i Köpenhamns parker och hyran är april och maj de bästa månaderna att hyra en husbil i Köpenhamn. Du kan njuta av kryssningar på stadens kanaler och terrasserna är inte lika fulla som under sommarmånaderna.

 

Indie Campers i Köpenhamn

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev