Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Kroatien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Kroatien

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Wild beach in Croatia

Landsöversikt Kroatia

Kroatien är ett av länderna på Balkan och markerar gränsen mellan södra och östra Europa. Med låga levnadskostnader och hög livskvalitet ökar dess popularitet som turistmål snabbt. Kroatien är känt för sitt vidsträckta och fantastiska bergiga landskap, sina orörda romerska städer och sin oändliga kuststräcka. Oavsett var du besöker, finns det något för alla. Historienördar bör kolla in Zadars gamla stadsdel från 800-talet; festälskare bör ströva omkring i Dubrovniks barer; och den naturbesatta ska inte missa Plitvice Lakes National Park. Kroatien är ett säkert, vackert och fascinerande land fullt av vänliga, engelsktalande lokalbefolkning, redo att välkomna turister med öppna armar.

Överlevnadsguide Kroatia

Här är vad du behöver veta för att överleva i Kroatien:

Kroatiens officiella valuta är kroatiska kuna.

Hur man säger hej: dobar dan (formell) eller bok (vänlig)

Hur man säger tack: hvala

Pris för en måltid för två: ~120kn / € 16 (billigt) eller ~ 280kn / € 37 (trerätters middag i en trevlig restaurang)

Pris på en öl: 16kn / € 2 (lokalt, 0.5L drag)

Dialekter: Chakavianus, Shtokavianus och Montenegrinska

Traditioner: religiösa fester, butiksstängningar på söndag, äta stora, läckra medelhavsmåltider

Camping Kroatia

Kroatiens landsbygd är stor och hisnande i sin skönhet. Naturligtvis väljer många besökare i landet att campa. Tyvärr är vild camping officiellt inte tillåtet. Det finns en strikt tillämpning mot camping i nationalparker och längs kusten. Faktum är att många nationalparker är helt stängda för allmänheten på natten. För att undvika problem, överväg att campa på en av Kroatiens många campingplatser. De bästa ställena att campa på är ön Krk eller längs Istriens kust, där 90% av de registrerade campingplatserna ligger. Toppcampingar för husbilsuthyrning i Split inkluderar Aminess Sirena, Robeko och Zrmanja.

Drivande Kroatia

Kroatien har ett högkvalitativt och välanslutet vägnät. Dessa vägar är dock ofta bergiga och kanske inte för de svagsinta.
Här är de viktigaste fakta du behöver veta om kroatiska vägar:

Motorvägar: Inkluderar 13 motorvägar (A-vägar, hastighetsbegränsning 130kmph) samt motorvägar (hastighetsbegränsning 110kmph). Alla vägar är släta och välskötta.

Vägtullar för husbilar: 40kn /€5 för varje 100km.

Kör på: höger sida av vägen.

Nationella huvudevenemang Kroatia

Här är de viktigaste nationella evenemangen att hålla utkik efter i Kroatien:

Rijeka Carnival: gratis - Kroatiens största karneval, som äger rum i januari och februari.

Vårprocessionen i Ljelje och Kraljic: gratis - traditionell procession i maj, välkomna vår i en av Kroatiens charmiga små byar.

Korčula Sword Dance Festival: 100kn / € 13 - Varje juni kan man titta på denna kampdans på en kroatisk ö, som återskapar den ursprungliga protesten mot den moriska ockupationen.

International Folklore Festival: gratis - resa till Zagreb i juli för att bevittna en sammankomst av landets traditioner och seder.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Kroatia

Bästa tiden att hyra husbil i Kroatia

Weather graph for average temperatures in Croatia
Genomsnittliga temperaturer i Kroatia per månad

Kroatien, beläget i södra Europa, har måttligt varma temperaturer. Somrarna är varma men inte extrema, med toppar på runt 25°C.  Vintertemperaturerna är relativt milda, sjunker sällan under fryspunkten och når toppar på cirka 8°C.  Med den sjätte längsta kusten i Europa är Kroatien mest känt för sina vattensporter under sommaren. Om du beger dig inåt landet är fjällvandring en populär aktivitet under dagar med behagligt väder.

Den bästa tiden att hyra en husbil i Kroatien är maj, juni, september och oktober eftersom du kommer att njuta av lugnare gator och mildare väder.

Juli och augusti ser flest turister på väg till Kroatien, till stor del för att det är då européerna tar sin sommarsemester. Det är också festivalsäsong i Kroatien, som drar folkmassor. Om möjligt kanske du föredrar att komma på våren eller hösten. Vid dessa tider tenderar det att finnas billigare attraktioner med kortare köer. Temperaturen är också mildare, vilket är perfekt om du föredrar en aktiv bergsvandring till en lat stranddag.

Som svar på ökad efterfrågan är boende och turistattraktioner som dyrast i juli och augusti. I jämförelse med liknande destinationer som Italien, Spanien eller södra Frankrike tenderar Kroatien dock att ha låga levnadskostnader. Detta innebär att om du ville sola i solskenet under högsäsongen, kan du hitta en sommarresa som är mer än prisvärd.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev