Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Leipzig

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Leipzig

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Nature forest on a mountain hill with a house on the side

Plåtis Leipzig

Leipzig är inte bara Sachsens mest befolkade stad, utan rankas också på åttonde plats bland Tysklands största städer. Staden är inbäddad i idyllisk omgivande natur, och dess innerstad erbjuder också många lugna naturområden som botaniska trädgården, palmträdgården och även den zoologiska trädgården. Det 120 m höga "Panorama Tower" i stadens höghus erbjuder en spektakulär utsikt över hela staden.

En annan attraktion kommer att vara ett besök på nöjesparken Belantis i södra Leipzig. Leipzigs nattliv blomstrar också, särskilt under de varma sommarmånaderna på platser som "Chocolate" i Barfußgässchen eller i olika barer och restauranger längs Gottschedstraße.

Att ta sig till Leipzig

Leipzig utvecklades från korsningen av två handels- och militära vägar, och det förblev ett viktigt trafiknav fram till idag. Autobahns A9, A14 och A38 tar dig med bil via avfarterna Leipzig-Middle, Leipzig-East eller Southwest direkt till hjärtat av staden. Alternativt kan du ta tåget direkt till Leipzigs centralstation. Att komma med tåg t.ex. från Berlin tar dig bara 1,5 timmar, från Nürnberg reser du i ca 2 timmar.

Om du reser med flyg kommer du att anlända till flygplatsen Leipzig/Halle. Det förbinder staden via direktflyg med de viktigaste inhemska flygplatserna som München eller Frankfurt samt med internationella större städer som London eller Wien. Kända flygbolag som Lufthansa eller Eurowings besöker flygplatsen Leipzig/Halle.

Parkering i Leipzig

Att parkera din husbil är tillåtet var som helst vid vägkanten i Leipzigs stadsområde; Det blir dock svårt att hitta en tillräckligt stor parkeringsplats. Det är lättare, t.ex. att parkera vid Elsterstausee för 6 € per dag. För 15 € per dag kan du parkera i ett centralt läge på parkeringsplatsen Melinenburg i Stöhrerstraße. Parkeringsplatsen vid stadens hamn är också ett alternativ, 24-timmars parkeringsbiljetten för husbilar kostar 10 €. Utanför staden kan du parkera på Schützenplatz i Pegau (distrikt Leipzig) året runt och gratis.

Årliga evenemang i Leipzig

  • Leipzig Buchmesse (mitten av mars): Bokmässan är en höjdpunkt för ivriga läsare, från thrillers till fackböcker. Dagsbiljetter från 18 € (tidiga bokare) eller 14,50 € (reducerat) finns tillgängliga.
  • DOK Filmfestival (oktober): Den största tyska filmfestivalen har funnits sedan 1955. Visar mer än 300 animerings- och dokumentationsfilmer. Priser från 8.50 € per film.
  • Judisk vecka (juni/juli): Programmet innehåller mer än 100 olika evenemang, t.ex. filmer, turer eller samtal med samtida vittnen. Deltagande utan kostnad.
  • Leipzig maraton (april): programmet har ett maratonlopp, en 10 km löpning, inlinerlöpning och halvmaraton. Stirrande avgift från 30 € för halvmaraton.

Camping i Leipzig

  • KNAUS campingpark Auensee: beläget i Leipzig Forest Auen, med grillanläggning, lekplats för barn och sportmöjligheter. En vanlig parkeringsplats från 19.80 € finns tillgänglig, 5 € tilläggsavgift på mässan.
  • Husvagn vid Elsterstausee: idyllisk vid skogsbrynet; gå till sjön Cospuden, ingen laddningsstation och avfallstömning, priser från 6 € per dag.
  • Campervan hamn vid sjön Störmthal: med utsikt över vatten och fartyg, landningsbrygga och el-kontakter på uppställningsytan. Parkeringsplatser mellan 16 och 26 € per natt.   

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Leipzig

Bästa tiden att hyra husbil i Leipzig

Weather graph for average temperatures in Leipzig
Genomsnittliga temperaturer i Leipzig per månad

Eftersom Leipzig ligger i regnskuggan i Harzbergen är nederbörden jämförelsevis låg. Leipzigs låglandsvik rankas bland Tysklands torraste regioner. Under de senaste åren var nederbörden betydligt lägre än 600 mm i genomsnitt. Jämfört med 710 mm nederbörd  som Tyskland snittar eller till och med 900 mm årligen i våta städer som Hamburg eller München. Månaderna juni och juli är de månader med mest nederbörd i det annars torra Leipzig, februari till april är den torraste.

Den varmaste månaden i Leipzig är juli med de soligaste timmarna. Medeltemperaturen ligger på 18 °C. De kallaste vintermånaderna är december, januari och februari med genomsnittliga temperaturer på 0 - 10 °C. Det torra vädret, de milda temperaturerna och de många soltimmarna är mest lämpliga att hyra en husbil i Leipzig på senvåren och sommaren, så att din semester "inte faller i vattnet". Leipzig är omgivet av flera sjöar som Schladitzer See, Werbeliner See, Moritzsee, Kulkwitzer See eller Zwenkauer See. En populär tillflyktsort är också sjöarna i naturskyddsområdet Elster-Luppe-Aue. Naturparken Saale-Unstrut-Triasland ligger bara cirka 1 timme med bil från Leipzig. Antalet turister i Leipzig ökade under åren fram till 2019 senast till mer än 3 miljoner resenärer årligen. Staden har att erbjuda mer under dessa tider men campingplatser tar också ut mer under turistsäsongen. Men totalt sett är priserna på parkering och mat stabila under året. Uthyrningen av en husbil på hösten och vintern är dock mer kostnadseffektiv.

Indie Campers i Leipzig

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev