Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Linköping

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Linköping

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Parkera i Linköping

Plåtis Linköping

Linköping är en relativt liten men sprudlande stad som känns som en komprimerad storstad. Stadens behändiga storlek gör att det alltid är nära till nästa spännande aktivitet eller sevärdhet, och man behöver inte välja mellan nöjesliv och kultur eller friluftsliv och natur: Linköping har allt nära till hands. Staden är mest känt för sitt universitet och forskning, och sin tillgång till Göta kanal.

Att ta sig till Linköping

Linköping utgör en knutpunkt för flera stora vägar vilket gör staden mycket behändig att resa till och från via bil eller husbil. Från sydost tar man sig till Linköping via väg E22 och riksväg 35, från norr via väg E4, och från söder via riksväg 34. Linköping går även att nås via buss eller tåg. Stadens resecentrum ligger centralt belägen, och tack vare stadens praktiska läge vid stambanan kan man nå Stockholm via tåg på mindre än två timmar. Linköping har också en internationell flygplats, Linköping City Airport. Därifrån når man städer runt hela världen, med Amsterdam som knytpunkt. Flyget mellan Linköping och Amsterdam tar cirka 1 timme och 45 minuter, och sträckan trafikeras av KML. Linköping kan även nås via egen båt eller passagerarbåt via Göta kanal och Kinda kanal.

Parkering i Linköping

Dukaten Parkering ansvarar för parkeringshusen samt de större parkeringarna i centrala Linköping, medan Linköping kommun ansvarar för de parkeringsplatser som finns i anslutning till kommunala gator. I centrum kostar det cirka 18 kr/timmen att parkera dagtid, och parkeringskostnaderna sjunker sedan gradvis ju längre från centrum man kommer. Två centralt belägna parkeringshus är P-huset Druvan och P-huset Detektiven. Utanför innerstan kostar parkering cirka 6 kr/timmen och/eller max 50 kr dygnet.

Årliga evenemang i Linköping

  • Vinterljus (December-Januari): En vacker och kreativ ljusfestival som livar upp vintermörkret med en lång slinga av olika ljusinstallationer. Gratis.
  • Studentorkesterfestivalen (En helg i maj. Udda år): Vartannat år arrangeras en stor musikfestival där cirka 40 svenska och internationella studentorkestrar går kortege genom staden och håller i flera spelningar på olika scener. Gratis inträde till festivalområdet under eftermiddagarna.   
  • Linköpings Stadsfest (Augusti): Under en vecka i augusti fylls staden med spännande aktiviteter och arrangemang i form av allt från musik, konst, idrottstävlingar, matmarknader, workshops, och mycket, mycket mer. Alla konserter har fri entré.

Camping i Linköping

  • First Camp Glyttinge-Linköping: Mysig, familjevänlig camping som dessutom är Linköpings mest centrala camping. Husbilscamping cirka 290 kr/natten. Rörlig prissättning.
  • Strandbadets camping: Charmig camping vid Göta kanals mynning, med naturskön omgivning och närliggande badplats. Husbilscamping 300 kr/natten, högsäsong. 250 kr/natten, lågsäsong.
  • Furulid: Camping vid Sveriges näst största sjö, Vättern. Anordnar varje sommar ett traditionellt och välbesökt midsommarfirande.  Husbilsplats 300 kr/natten, högsäsong. 260 kr/natten, lågsäsong.   

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Linköping

Bästa tiden att hyra husbil i Linköping

Karlstad medeltemperatur graf
Genomsnittliga temperaturer i Linköping per månad

Linköping ligger i södra Sverige och har ett varmt och tempererat kustklimat med riklig nederbörd året om. I juli ligger nederbörden i snitt på 81 mm, medan snittet droppar till 31 mm under årets torraste månad, Mars. Juli är inte bara Linköpings blötaste månad utan även den varmaste, med en medeltemperatur på cirka 17 grader. Kallast blir det under januari månad, då medeltemperaturen faller till -1,2 Celsius. I Maj brukar den sista vinterkylan droppa av och dagarna är ofta soliga och milda. Linköpings lång, varma sommardagar är perfekta för den som vill bada, kitesurfa, paddla, utforska den kringliggande naturen, eller besöka stadens många uteserveringar. Tidig juni är en av de bästa perioderna att besöka Linköping, då vädret är fint, vattnet är varmt, och turismvågen har ännu inte nått sin kulmen. Snön och den ordentliga vinterkylan brukar dyka upp någon gång i januari och då går det utmärkt att roa sig med vinteraktiviteter som skidåkning och längdskridskoåkning. Det finns gott om året-om-campingplatser runt Linköping, vilket betyder att den som är intresserad av att hyra husvagn i Linköping och utforska staden med omnejd kan göra det såväl vår och sommar som höst och vinter. Priserna stiger något under högsäsongen juni-augusti men fluktuerar mindre än i klassiska turiststäder som Stockholm eller Göteborg. Förutom det rika utbudet av friluftsaktiviteter erbjuder Linköping också ett smörgåsbord av upplevelser och sevärdheter i form av konst, teater, motorsport, historia, sport, evenemang och festivaler, mysiga marknader och kulinariska läckerheter, vilket betyder att det finns något att se och göra vilken tid på året man än väljer att besöka staden.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev