Hyra husbil Lyon

Hyra husbil Lyon

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Lyon

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

night view of a bridge crossing a river in a small town

Plåtis Lyon

Lyon är en mycket livlig stad under hela året. Vinterfestivalen lockar ett stort antal besökare, men det varmare säsongsvädret ger plats för många festivaler och evenemang som Serietidningsfestivalen, Lyon International Fair och Woodstower Festival.

Rikedomen i denna stad finns också i dess omfattande arkitektoniska arv. Affärsdistriktet Part-Dieu skiljer sig helt från charmen i Vieux-Lyon och dess berömda traboules (gångpassager under husen). Place Bellecour, katedralen Saint-Jean och Croix Rousse-distriktet vittnar också om stadens historia.

Att ta sig till Lyon

Lyon byggs längs Rhône och ligger mellan Massif-Central och Alperna och är den stora korsningen i sydöstra Frankrike. Lyon Saint-Exupéry flygplats ligger 25 km öster om staden och välkomnar resenärer från EasyJet, Air France eller British Airways. Medan motorväg A42 kommer österifrån, kommer motorvägarna A6 och A5 från norra respektive södra delen av staden. Dessutom erbjuder riksväg N6 ett alternativ för resenärer som anländer från norra delen av staden. För dem som reser med tåg är Lyon Part-Dieu eller Lyon Perrache de två mest relevanta stationerna.

Parkering i Lyon

Stadens centrum har många parkeringsplatser som 24/24h Indigo de Bellecourt. En timmes parkering kostar £ 2.20, medan en hel dag kostar £ 30. Av denna anledning är det att föredra att parkera på Zen Park Part-Dieu nära stationen, som erbjuder en avgift på £ 14 för dagen. Längre ut kan zenparken vid Vais-stationen i väster och Grange Blanche i öster användas för att undvika den täta trafiken i stadens centrum.

Årliga evenemang i Lyon

  • Salvagny Country Festival: på Tour Salvagny racecourse i september. En skrovlig countrymusikfestival med biljetter tillgängliga för upp till £ 26 för två dagar.
  • Lyons internationella: mässa från mars till april. Under åtta långa dagar anordnas konserter, spektakel och shower mot en entréavgift på £ 7 per vuxen.
  • Ré-génération festivalen: i januari. Denna festival välkomnar teater- och musikalkomedikonstnärer från Lyon-området, Italien och Katalonien.
  • The foreztival i Trelins: i augusti. Detta är en tredagarsfestival som ligger 1 timmes bilresa från Lyon. Festivalen välkomnar upp till 35 000 åskådare per visning.
  • Lyons ljusfestival: den 8 december. Folket i Lyon firar Jungfru Maria genom att tända lyktor på sina fönsterbrädor, medan gatorna lyser upp med färg och ljusshower projiceras på Lyons historiska byggnader. Ett hisnande spektakel!

Camping i Lyon

Innan du reser till Lyon med din husbil är det bäst att boka plats på en campingplats.

  • Camping des Barolles: Väster om staden kostar det £ 17 per natt för två personer i en husbil.
  • Camping de Lyon: En natt på denna charmiga camping norr om stadens centrum kostar i genomsnitt £ 21.
  • Le Coin Tranquille: 13 km från Lyon. Detta område välkomnar husbilar för £ 8.50 per natt.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Lyon