Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Lyon

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Lyon

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

night view of a bridge crossing a river in a small town

Plåtis Lyon

Lyon är en mycket livlig stad under hela året. Vinterfestivalen lockar ett stort antal besökare, men det varmare säsongsvädret ger plats för många festivaler och evenemang som Serietidningsfestivalen, Lyon International Fair och Woodstower Festival.

Rikedomen i denna stad finns också i dess omfattande arkitektoniska arv. Affärsdistriktet Part-Dieu skiljer sig helt från charmen i Vieux-Lyon och dess berömda traboules (gångpassager under husen). Place Bellecour, katedralen Saint-Jean och Croix Rousse-distriktet vittnar också om stadens historia.

Att ta sig till Lyon

Lyon byggs längs Rhône och ligger mellan Massif-Central och Alperna och är den stora korsningen i sydöstra Frankrike. Lyon Saint-Exupéry flygplats ligger 25 km öster om staden och välkomnar resenärer från EasyJet, Air France eller British Airways. Medan motorväg A42 kommer österifrån, kommer motorvägarna A6 och A5 från norra respektive södra delen av staden. Dessutom erbjuder riksväg N6 ett alternativ för resenärer som anländer från norra delen av staden. För dem som reser med tåg är Lyon Part-Dieu eller Lyon Perrache de två mest relevanta stationerna.

Parkering i Lyon

Stadens centrum har många parkeringsplatser som 24/24h Indigo de Bellecourt. En timmes parkering kostar £ 2.20, medan en hel dag kostar £ 30. Av denna anledning är det att föredra att parkera på Zen Park Part-Dieu nära stationen, som erbjuder en avgift på £ 14 för dagen. Längre ut kan zenparken vid Vais-stationen i väster och Grange Blanche i öster användas för att undvika den täta trafiken i stadens centrum.

Årliga evenemang i Lyon

  • Salvagny Country Festival: på Tour Salvagny racecourse i september. En skrovlig countrymusikfestival med biljetter tillgängliga för upp till £ 26 för två dagar.
  • Lyons internationella: mässa från mars till april. Under åtta långa dagar anordnas konserter, spektakel och shower mot en entréavgift på £ 7 per vuxen.
  • Ré-génération festivalen: i januari. Denna festival välkomnar teater- och musikalkomedikonstnärer från Lyon-området, Italien och Katalonien.
  • The foreztival i Trelins: i augusti. Detta är en tredagarsfestival som ligger 1 timmes bilresa från Lyon. Festivalen välkomnar upp till 35 000 åskådare per visning.
  • Lyons ljusfestival: den 8 december. Folket i Lyon firar Jungfru Maria genom att tända lyktor på sina fönsterbrädor, medan gatorna lyser upp med färg och ljusshower projiceras på Lyons historiska byggnader. Ett hisnande spektakel!

Camping i Lyon

Innan du reser till Lyon med din husbil är det bäst att boka plats på en campingplats.

  • Camping des Barolles: Väster om staden kostar det £ 17 per natt för två personer i en husbil.
  • Camping de Lyon: En natt på denna charmiga camping norr om stadens centrum kostar i genomsnitt £ 21.
  • Le Coin Tranquille: 13 km från Lyon. Detta område välkomnar husbilar för £ 8.50 per natt.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Lyon

Bästa tiden att hyra husbil i Lyon

Weather graph for average temperatures in Lyon
Genomsnittliga temperaturer i Lyon per månad

Vädret i Lyon varierar kraftigt beroende på säsong. Staden ligger mitt i Rhône-dalen, som utsätter den för Midis vindar, men ett kontinentalt klimat råder. Medelhavet ligger dock bara 200 km bort och ger sin andel av nederbörd, särskilt på sommaren.

Vintrarna i den sydöstra staden är ganska torra och kalla. Januari är årets kallaste månad med en medeltemperatur på 3°C.  Dessutom är vinterfrost vanliga under denna period. Trots mer regelbunden nederbörd erbjuder våren mycket milda väderförhållanden. Folket i Lyon njuter av denna period för att dra nytta av stadens olika parker och promenera längs Rhônes stränder. Å andra sidan kan sommartemperaturerna vara mycket höga. I juli är medeltemperaturen 22°C med toppar upp till 27°C.  Dessa höga temperaturer, i kombination med hög luftfuktighet, gynnar åskväder, särskilt i slutet av dagen.

Frankrikes tidigare huvudstads geografiska läge gör den till en mycket dynamisk stad. Metropolen ligger nära Alperna och Medelhavet och lockar många besökare. Den berömda ljusfestivalen i december visar att staden förblir livlig även på vintern. Ändå är juni den bästa månaden att hyra en husbil i Lyon, med färre besökare och temperaturer som ännu inte når ytterligheter.

Indie Campers i Lyon

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev