Hyra husbil Marseille

Hyra husbil Marseille

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Marseille

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Lake side with blue water and yachts

Plåtis Marseille

I Marseille hittar man Frankrikes största hamn och staden innehar även titeln Frankrikes äldsta stad, men är långt ifrån gammaldags. Omgiven av frodig grönska och höga klippor är det hjärtat av Provence och hem till Calanques, ovanliga steniga vikar som kantar kusten. Många städer upphör att existera efter 2000 år, men inte Marseille, som har överlevt mer än 2 600 års historia!

Känd genom århundradena som en blomstrande hamnstad i hjärtat av Medelhavet, har staden och dess hamn välkomnat tusentals handelsmän från hela världen. Numera har stadens äldre karaktär tonats ner och blandats med en urban och ultrakosmopolitisk atmosfär, vilket ger staden en retromodern känsla som du får möjlighet att uppleva om du hyr en husbil i Marseille.
För tjugo år sedan var Marseille inte särskilt populär bland Medelhavsstäderna, men nu är det en av de mest eftertraktade. Marseille är omdesignat och vitaliserat och är en blandning av Haussmanniansk arkitektur med en mångkulturell urban känsla. Rik på Medelhavets gästfrihet, härbärgerar staden den livliga gamla hamnen och dess nöjesfartyg.
Att vara den perfekta staden för urbana äventyrare gör det inte mindre idealiskt som utgångspunkt för en husbilsresa genom naturens hjärta i Calanques eller Gorges du Verdon.

Att ta sig till Marseille

Marseille är en stad som det är ganska lätt att resa till. Flygplatsen Marseille-Provence är Frankrikes femte största flygplats, med 33 flygbolag som erbjuder flyg till cirka 120 europeiska destinationer. Marseille-Saint-Charles är stadens centralstation och ligger mitt i stadens centrum. Om du väljer att inte hyra en husbil i Marseille, förbinder denna station staden med Paris Gare de Lyon med TGV på bara 3 timmar.
Internationella förbindelser tillhandahålls huvudsakligen av TGV, AVE och Thalys, som ger tillgång till städer som Frankfurt, Genève, Bryssel och Barcelona.

Parkering i Marseille

Om du väljer att hyra en husbil i Marseille, bör du vara medveten om att parkeringsplatserna är begränsade, särskilt i stadens centrum. Underjordiska parkeringsplatser är förbjudna för campare på grund av höjdbegränsningarna. Vi rekommenderar därför att du parkerar din husbil i stadens utkant eller på en campingplats och besöker staden med kollektivtrafik.

Årliga evenemang i Marseille

Här är några evenemang som kan intressera dig om du bestämmer dig för att hyra en husbil i Marseille:

  • Marseille Fête de la Musique: Den 21 juni är alltid en dag för fest och firande i Marseille, med en rad musikkonserter och shower som hålls över hela staden.
  • Marsatac (11th, 12th, 13th Juni 2021): Festivalen som sammanför hip-hop, rock och elektronisk musik från Marseille, och med en atmosfär som drar till sig många konstnärer.
  • Fiesta des Suds (oktober): En världsmusikfestival som varar cirka tio dagar och äger rum runt mitten av oktober. Den lockar i allmänhet nästan 50 000 personer.

Camping i Marseille

Innan du hyr en husbil i Marseille, se till att du bokar en plats på en campingplats i förväg.

  • Camping du Garlaban: Denna 3-stjärniga camping i Aubagne är öppen från mitten av mars till början av november. Du kan välja mellan att campa i naturen eller på en plats utrustad med el och vatten. Den är också lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Priset per natt varierar beroende på årstiden.
  • Camping les Cigales: På 15 minuters promenad från Cassis och dess stränder är denna campingplats lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Du kan ta en varm dusch, få något att äta och använda den som bas för att besöka Calanques of Cassis. Gratis Wifi-åtkomst. Priset är 10.28 €/natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Marseille