Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Nantes

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Nantes

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Giant fort entrance surrounded by water

Plåtis Nantes

Staden är ett verkligt kulturellt och historiskt centrum. Så mycket så att varje år, från den 1 juli till den 31 augusti, pågår “Le Voyage à Nantes”. Då finns där en grön väg som du kan följa till fots eller på cykel. Den sammanbinder olika kulturarvsplatser, och några temporära konstinstallationer.

 Precis som Loiredalen och Île de Versailles tjusar utomhusentusiaster, är Île de Nantes lika attraktivt med sina berömda, jättelika maskiner i djurskepnad. Parc du Puy du Fou, som ligger mindre än en och en halv timme från centrum, förblir dock regionens huvudattraktion och kan lätt nås med en hyrd husbil i Nantes.

Att ta sig till Nantes

Metropolen ligger vid floden Loires mynning. Det här läget gör att hamnen Nantes-Saint-Nazaire etablerar sig som en av landets viktigaste. Ryanair, Lufthansa, Air France och Aer Lingus är bara några av de flygbolag som trafikerar flygplatsen Nantes-Atlantiques. Dessutom sammanbinder motorvägen A11 Nantes med den östra delen av landet, A83 går söderut, och riksväg N165 går till Brittany. Järnvägslinjerna från Nantes station erbjuder ännu ett sätt att nå staden.

Parkering i Nantes

Det finns många ställen där man kan parkera en hyrd husbil i Nantes. Parkeringen Decré-Bouffray är öppen från 6.30 till 22.30, och ligger i direkt anslutning till stadkärnans gågator. En timmes parkering kostar £2.40/€2.80. Parkeringen Château har en dagsavgift på £18/€21. Parkeringen Relais Frachon, som ligger längre ut, i Saint Herblain, kostar endast £9.50/€11 för en dag. Om dessa inte är vad du behöver, så finns parkeringen Porte de Vertou längre söderut i staden som ännu ett alternativ.

Årliga evenemang i Nantes

  • La Folle Journée på Cité Internationale des Congrès: i april. Under fem dagar framförs konserter med klassisk musik i den stora salen. Priserna varierar från en konsert till en annan.
  • Festivalen Aux Heures d'Été: i juli. Under sex veckor organiserar staden ett antal konserter och shower med artister från olika bakgrunder.
  • Les Rendez-vous de l'Erdre: i augusti. Det här är en frijazzfestival som välkomnar välkända musiker likväl som några mycket lovande nya artister.
  • La Folie des Plantes: i september i Parc du Grand Blottereau. En växtutställning och -marknad med fri entré.

Camping i Nantes

Om du vill bo i husbil i Nantes, är det bäst att planera i förväg och boka en plats på en campingplats.

  •  Camping de Nantes: Endast tio minuter från stadens centrum, och det kostar cirka £22/€26 för en natt för en av dess härliga platser.
  • Belle Rivière camping: Den här trestjärniga campingen ligger vid Loires strand, och erbjuder övernattningar från £11/€13 under högsäsongen.
  • Campingen Les Rives de Grand-lieu: Nära sjön Grand-lieu, erbjuder en lugn plats för £15.50/€18 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Nantes

Bästa tiden att hyra husbil i Nantes

Weather graph for average temperatures in Nantes
Genomsnittliga temperaturer i Nates per månad

Klimatet i Nantes kommer av dess närhet till Atlanten. Hamnstaden bjuder verkligen på relativt milda temperaturer under hela året. Det här tempererade klimatet kan härledas till de cykloniska lågtrycken, som kommer in från Atlanten. Dessa är ansvariga för de vanligt förekommande, men lätta, regnen i staden.

 Januari och februari är verkligen årets kallaste månader, med en medeltemperatur på 6°C, även om det är väldigt ovanligt att temperaturen sjunker under 0°C. Nantes vintrar kan därmed anses relativt milda. Sommaren är dock relativt behaglig. Även om augusti är årets torraste månad, så är det juli som har de högsta temperaturerna. Medeltemperaturen stiger dock inte mycket över 20°C. Nantes invånare tillbringar gärna de här vackra dagarna på stränderna, som ligger bara några få kilometer från staden.

 Med färre besökare och idealiskt väder är september den bästa månaden för att hyra en husbil i Nantes. Som en bonus är avgifterna lägre vid den här tiden, när skolloven är slut. Under samma månad är det tivoli i staden, vilket livar upp dagarna för lokalbefolkningen. Den som gillar festivaler kommer att uppskatta juli och augusti mer, då de bjuder på evenemang som festivalen Aux Heures d'Été, och jazzfestivalen Rendez-Vous de l'Erdre.

Indie Campers i Nantes

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev