🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

RV rental in Nantes

Hyra husbil Nantes

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Nantes

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Giant fort entrance surrounded by water

Plåtis Nantes

Staden är ett verkligt kulturellt och historiskt centrum. Så mycket så att varje år, från den 1 juli till den 31 augusti, pågår “Le Voyage à Nantes”. Då finns där en grön väg som du kan följa till fots eller på cykel. Den sammanbinder olika kulturarvsplatser, och några temporära konstinstallationer.

 Precis som Loiredalen och Île de Versailles tjusar utomhusentusiaster, är Île de Nantes lika attraktivt med sina berömda, jättelika maskiner i djurskepnad. Parc du Puy du Fou, som ligger mindre än en och en halv timme från centrum, förblir dock regionens huvudattraktion och kan lätt nås med en hyrd husbil i Nantes.

Att ta sig till Nantes

Metropolen ligger vid floden Loires mynning. Det här läget gör att hamnen Nantes-Saint-Nazaire etablerar sig som en av landets viktigaste. Ryanair, Lufthansa, Air France och Aer Lingus är bara några av de flygbolag som trafikerar flygplatsen Nantes-Atlantiques. Dessutom sammanbinder motorvägen A11 Nantes med den östra delen av landet, A83 går söderut, och riksväg N165 går till Brittany. Järnvägslinjerna från Nantes station erbjuder ännu ett sätt att nå staden.

Parkering i Nantes

Det finns många ställen där man kan parkera en hyrd husbil i Nantes. Parkeringen Decré-Bouffray är öppen från 6.30 till 22.30, och ligger i direkt anslutning till stadkärnans gågator. En timmes parkering kostar £2.40/€2.80. Parkeringen Château har en dagsavgift på £18/€21. Parkeringen Relais Frachon, som ligger längre ut, i Saint Herblain, kostar endast £9.50/€11 för en dag. Om dessa inte är vad du behöver, så finns parkeringen Porte de Vertou längre söderut i staden som ännu ett alternativ.

Årliga evenemang i Nantes

  • La Folle Journée på Cité Internationale des Congrès: i april. Under fem dagar framförs konserter med klassisk musik i den stora salen. Priserna varierar från en konsert till en annan.
  • Festivalen Aux Heures d'Été: i juli. Under sex veckor organiserar staden ett antal konserter och shower med artister från olika bakgrunder.
  • Les Rendez-vous de l'Erdre: i augusti. Det här är en frijazzfestival som välkomnar välkända musiker likväl som några mycket lovande nya artister.
  • La Folie des Plantes: i september i Parc du Grand Blottereau. En växtutställning och -marknad med fri entré.

Camping i Nantes

Om du vill bo i husbil i Nantes, är det bäst att planera i förväg och boka en plats på en campingplats.

  •  Camping de Nantes: Endast tio minuter från stadens centrum, och det kostar cirka £22/€26 för en natt för en av dess härliga platser.
  • Belle Rivière camping: Den här trestjärniga campingen ligger vid Loires strand, och erbjuder övernattningar från £11/€13 under högsäsongen.
  • Campingen Les Rives de Grand-lieu: Nära sjön Grand-lieu, erbjuder en lugn plats för £15.50/€18 per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Nantes