🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil nära Neapel

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Neapel

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Plåtis Neapel

Neapel, pizzans berömda födelseplats, är en stad rik på historia och konst. Alla som har varit på stadens gator har fascinerats av den. Det finns många saker att göra och se i Neapel, för alla  smaker och intressen. Du kan ta en rundtur på gatorna i spanska kvarteren, gå in i Duomo eller en av de många andra kyrkorna utspridda runt staden eller beundra den fantastiska Neapelbukten från Virgilian Park. Om du är en konstälskare kan du tillbringa några timmar i det arkeologiska museet eller besöka Zevallos Palace, med dess samling av verk av Caravaggio. Neapel är också känt för sin kulinariska kultur, särskilt för pizza margherita, som nu har blivit en symbol för staden. Om du vill smaka på den efter sitt mest traditionella recept är Matteo's Pizzeria verkligen en av de bästa platserna för detta, tillsammans med den berömda Pizzeria Gino Sorbillo.

Att ta sig till Neapel

Neapel ligger i centrala Neapelbukten, i Kampanien och är lättillgängligt på alla sätt. Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till staden. Faktum är att Capodichino flygplats ligger några kilometer från centrum och den viktigaste i södra Italien, dit företag som EasyJet, British Airways och Vueling anländer (flygtider från London: 2,40 timmar). Neapel ligger också väl till genom det nationella motorvägsnätet: A1 ansluter till Rom och Milano, A3 till Salerno och A16 till Bari. Om du föredrar att resa med tåg finns det två huvudtågstationer: Neapels centralstation och Garibaldi-stationen. Båda är anslutna till de flesta italienska destinationer med höghastighetslinjer.

Parkering i Neapel

Att köra i Neapel är inte lätt på grund av trafiken, det är lämpligt att parkera i centrum eller i omgivningen och sedan fortsätta till fots och med kollektivtrafik. Förutom de blå ränderna där du parkerar mot en avgift (2,50 euro/timme) finns flera bevakade parkeringsplatser. Vi rekommenderar parkeringarna Napoli Quick Porta di Massa nära centrum (30 euro/dag) eller Napoli Garage del Lungomare parkering (4 euro/timme). Om du föredrar att parkera långt från centrum kan du välja Quick Morelli Parking (4 euro/timme) eller Quick Porta Capuana Parking (20 euro/dag).

Årliga evenemang i Neapel

  • San Gennaro-festen (19 september): Stadens helgonfest, med fyrverkerier och religiösa evenemang. Gratis evenemang.
  • Nyårskonsert (december): Konsert på Piazza Plebiscito, julstånd och kulturevenemang. Gratis evenemang
  • Comicon (april-maj): Internationell utställning av serier och spel på Mostra d'Oltremare. Priser: 8 euro reducerat – 9 euro fullt pris

Camping i Neapel

  • Camping Napoli Vulcano: Inne i naturparken Solfatara di Pozzuoli, 10 km från Neapel. Husbilspriser: 10 euro/dag under lågsäsong – 11 euro/dag under högsäsong
  • Varca d'Oro Napoli Village: Ett stenkast från den arkeologiska platsen Pompeji. Husbilspriser: 9 euro/dag under lågsäsong – 12 euro/dag under högsäsong.
  • Camping Sant'Antonio: Nedsänkt i en citruslund några steg från vackra stränder. Husbilspriser: 11 euro/dag under lågsäsong – 13 euro/dag under högsäsong.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn