🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Campervan driving on the road surrounded through Norway's nature

Hyra husbil Norge

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Norge

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

bridge over sea with mountains in the back

Allt om att hyra husbil i Norge

Norge är ett land med stort kulturarv, och naturen har nästan fått kändisstatus utomlands tack vare de långsträckta fjordarna och majestätiska bergen. Husbilar är mycket populära i Norge, på grund av landets spektakulära naturupplevelser som berg och djupa fjordar, orörd natur, midnattssol och norrsken. Med en kustlinje på över 100 000 km kommer du aldrig att bli uttråkad: välkommen till ett varierat landskap med allt från glaciärer i bergen till valskådning till sjöss. Du kommer att kunna köra ångbåtar i kanalerna, hundsläde på slätterna, uppleva flytande bastur i Oslofjorden och bungyjump bland dramatiska bergslandskap.

Visste du det?

  • Lærdaltunneln är världens längsta vägtunnel och ligger i Norge. Den är hela 24,5 km lång.
  • Kirkenes ligger inte bara mycket långt norrut, utan också mycket långt österut: så långt österut som Kairo, faktiskt!
  • Världens dyraste målning är från Norge. "Scream" av Edvard Munch såldes för svindlande 120 miljoner dollar 2012.

Campingplats

Camping i Norge är som att gå in i paradiset - och det är helt gratis. Tack vare den norska allemansrätten kan alla slå upp ett tält eller hängmatta, eller till och med parkera en husbil längs vägen i avlägsna områden. Se till att du är minst 150 meter från hus och stugor och se till att du packar ihop och städar upp efter dig själv efter 48 timmar.

Det finns också över 1000 campingplatser i hela Norge, som alla erbjuder moderna faciliteter och roliga aktiviteter. Du kan förvänta dig att behöva betala någonstans mellan 60 och över 600 kronor per natt, beroende på var du är, samt om du tar med husbil eller tält.

Körning i Norge

Att köra genom Norge är ett äventyr: de flesta nationella vägar är vanligtvis smalare landsvägar, och många av rutterna tar dig genom landskap med enastående utsikt. 

Å andra sidan är hastighetsgränsen ofta lägre än på andra håll i Europa och en fyrfilig motorväg är bara vanlig runt stora städer.

Vägtullar dras automatiskt av på både bilar och husbilar i Norge. Om ditt fordon kommer från utlandet är det lämpligt att registrera det hos Euro Parking Collection plc (EPC) innan resan börjar. Detta gäller även när du hyr en husbil.

Årliga evenemang i Norge

  • 17 maj: Norges nationaldag är utan tvekan det största firandet i hela landet, med de flesta som bär den traditionella "Bunad", som är Norges nationaldräkt, samt parader och norska flaggor överallt.
  • "Gladmatfestivalen", juli/augusti, Stavanger: En matfestival med hög kulinarisk faktor, där du kan smaka på rätter från hela världen.
  • Trænafestivalen, juli, Træna: brittiska The Guardian nämnde ut denna festival som en av Europas bästa "hemliga" festivaler, och du kommer njuta av midnattssolen på festivalön i norra Norge.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn