Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Norge

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Norge

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Allt om att hyra husbil i Norge

Norge är ett land med stort kulturarv, och naturen har nästan fått kändisstatus utomlands tack vare de långsträckta fjordarna och majestätiska bergen. Husbilar är mycket populära i Norge, på grund av landets spektakulära naturupplevelser som berg och djupa fjordar, orörd natur, midnattssol och norrsken. Med en kustlinje på över 100 000 km kommer du aldrig att bli uttråkad: välkommen till ett varierat landskap med allt från glaciärer i bergen till valskådning till sjöss. Du kommer att kunna köra ångbåtar i kanalerna, hundsläde på slätterna, uppleva flytande bastur i Oslofjorden och bungyjump bland dramatiska bergslandskap.

Visste du det?

  • Lærdaltunneln är världens längsta vägtunnel och ligger i Norge. Den är hela 24,5 km lång.
  • Kirkenes ligger inte bara mycket långt norrut, utan också mycket långt österut: så långt österut som Kairo, faktiskt!
  • Världens dyraste målning är från Norge. "Scream" av Edvard Munch såldes för svindlande 120 miljoner dollar 2012.

Campingplats

Camping i Norge är som att gå in i paradiset - och det är helt gratis. Tack vare den norska allemansrätten kan alla slå upp ett tält eller hängmatta, eller till och med parkera en husbil längs vägen i avlägsna områden. Se till att du är minst 150 meter från hus och stugor och se till att du packar ihop och städar upp efter dig själv efter 48 timmar.

Det finns också över 1000 campingplatser i hela Norge, som alla erbjuder moderna faciliteter och roliga aktiviteter. Du kan förvänta dig att behöva betala någonstans mellan 60 och över 600 kronor per natt, beroende på var du är, samt om du tar med husbil eller tält.

Körning i Norge

Att köra genom Norge är ett äventyr: de flesta nationella vägar är vanligtvis smalare landsvägar, och många av rutterna tar dig genom landskap med enastående utsikt. 

Å andra sidan är hastighetsgränsen ofta lägre än på andra håll i Europa och en fyrfilig motorväg är bara vanlig runt stora städer.

Vägtullar dras automatiskt av på både bilar och husbilar i Norge. Om ditt fordon kommer från utlandet är det lämpligt att registrera det hos Euro Parking Collection plc (EPC) innan resan börjar. Detta gäller även när du hyr en husbil.

Årliga evenemang i Norge

  • 17 maj: Norges nationaldag är utan tvekan det största firandet i hela landet, med de flesta som bär den traditionella "Bunad", som är Norges nationaldräkt, samt parader och norska flaggor överallt.
  • "Gladmatfestivalen", juli/augusti, Stavanger: En matfestival med hög kulinarisk faktor, där du kan smaka på rätter från hela världen.
  • Trænafestivalen, juli, Træna: brittiska The Guardian nämnde ut denna festival som en av Europas bästa "hemliga" festivaler, och du kommer njuta av midnattssolen på festivalön i norra Norge.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Norge?

Medeltemperaturer i Norge

Norge är ett mycket långt land där klimatet varierar kraftigt, både beroende på säsong och var i landet du befinner dig. Längst i norr hittar du tundran och svala temperaturer året runt, och ofta är det snö från september till efter den 17 maj. Temperaturen sjunker ofta till -20 grader. Å andra sidan erbjuder den korta sommaren midnattssol och varmare dagar, där temperaturen är ca 15-20 grader. Nordnorge är en naturupplevelse i sig året runt, och på vintern kan du åka på huskysafari och se de spektakulära norrskenen.

Söder och öster har de bästa temperaturerna på sommaren, och du kan förvänta dig temperaturer på ca 18-25 grader. Det är lite regn och soliga dagar, och en norsk sommardröm är att ligga på en svajande brygga vid vattenkanten i den brännande solen. På vintern är det ofta snöfall och ofta minusgrader, vilket gör det perfekt för skidåkning.

Det regntunga västra landet kan ha mycket regn - men också några av de mest hisnande landskapen. Med djupa fjordar och höga berg väntar många naturupplevelser: men de avnjuts bäst på sommaren, där temperaturen ligger runt 18-20 grader, och du kan förvänta dig mindre regn.

Norge är fullspäckat med aktiviteter för unga och gamla året runt, och det varierade landskapet är perfekt för långa husbilsturer.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev