🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

coastal roads through new zealand sceneries

Hyra husbil Nya Zeeland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Nya Zeeland

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

view of flowers and moutains of new zealand

Uthyrning av Husbilar på Nya Zeeland

Nya Zeeland ligger i sydvästra Stilla havet. En  husbil är utan tvekan det bästa sättet att uppleva denna vackra ö. Stränder, berg och utomjordiska landskap är bara några av de godsaker du kan upptäcka när du hyr en husbil i Nya Zeeland. 

Nya Zeelands Nationalparker

Det finns 13 nationalparker i Nya Zeeland. De är främst belägna på Sydön, vilket innebär att du enkelt kan komma åt dem med en husbil.

Med början i sydvästra delen av Sydön ligger Fiordland National Park. Majestätiska fjordar, berg, glaciala sjöar och vattenfall gör denna park berömd.

Något längre norrut, nära mitten av Sydön, ligger de alpina läckerheterna i Aoraki/Mount Cook National Park. Det kommer från berget Aoraki/Mount Cook, Nya Zeelands högsta topp. Parken är känd för sin fauna, inklusive alpina papegojor, vilda getter och rådjur.

Det är väl värt att ta din husbil på Cook Strait Ferry till Nordön. Du kan hitta Tongariro nationalpark, en spektakulär plats som finns med på Unescos världsarvslista. Aktiva vulkaner, maori-religiösa platser, och den fantastiska endagsvandringen känd som Tongariro Alpine Crossing är bara en smak av vad som erbjuds.

Nya Zeelands Kust, Sjöar och Floder

Nya Zeeland har stora bergskedjor i centrum men har en fantastisk kustlinje på både Nord- och Sydöarna. Det finns 15 000 kilometer kustlinje att uppleva, med ett stort utbud. På västra sidan av öarna är sanden mörk på grund av förekomsten av järn. Kusten erbjuder en blandning av karga, dramatiska landskap vid sidan av paradisstränder. 

Om du hyr en husbil på Nya Zeeland, kan du upptäcka många av landets otroliga sjöar. Några av de mest populära sjöarna på Sydön är Lake Wanaka, Lake Wakatipu och Lake Pukaki.

Lake Wanaka är känd för sin otroliga utsikt, promenader och berömda Wanaka Tree. Lake Wakatipu har några otroliga landskap som du kan komma åt med båt, husbil eller till fots, medan Lake Pukaki är naturskön, bergig och har oförglömliga blå vatten.

Slutligen finns det massor av floder som rinner genom Nya Zeeland som du kan upptäcka när du hyr en husbil. Waikato River, på Nordön, är en mäktig flod med vattenfall och kaskader. Dess snabba tempo gör den idealisk för kajakpaddling och kanotpaddling. Det finns också bungyjumping tillgängligt och otrolig maorikonst att uppleva.

Oretifloden är Sydöarnas längsta. Simning, fiske och fågelskådning är några populära aktiviteter längs stranden av denna berömda flod.

Campingplatser i Nya Zeeland

Husbilsuthyrning i Nya Zeeland skulle inte vara detsamma utan några bra campingplatser att koppla av på efter en dags resa. Tack och lov finns det massor av bra ställen som välkomnar husbilar och ger några välkomna pauser.

På Nordöarna är några av de bästa campingplatserna med platser för uthyrning husbilar och husbilar Kiwi Camp National Park, Tauranga Tourist Park, och Houhora Heads Motor Camp.

På Sydön finns några bra alternativ att prova som Murchison Motorhome Park, Central Park Camping Greymouth, och den fridfulla Deer Valley Camping. Alla platser som anges ovan ger bra faciliteter, elektriska platser, toaletter, duschar, och mer. 

De bästa husbilsvänliga campingplatserna i Nya Zeeland kan bli mycket populära, särskilt under sommarmånaderna. Det är viktigt att ringa eller boka i förväg för att boka ett utrymme för att undvika att bli besviken. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
Incredible locations