Upp med huvudet, resenärer! Vi erbjuder 20 % rabatt på bilresor som bokas från och med nu och fram till april

Hyra husbil Olbia

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Olbia

Varför vänta? Ta dina väskor och våra bästa erbjudanden

Under en begränsad tid erbjuder vi 20 % rabatt på våra roadtrips som bokas från och med nu till april.

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Flowers with a beach lagoon on the back

Plåtis Olbia

Olbia är framför allt känt för stränderna på Costa Smeralda, såsom de fyra fantastiska inloppen i Porto Istana. Men det finns också många andra saker att se i denna gamla kuststad. Den historiska stadskärnan blandar romersk stil med medeltida och det är mycket suggestivt att gå genom sina gator, fullt av utgrävningar och kyrkor att besöka. När du går längs gatorna kan du också stanna till och smaka på några av stadens typiska rätterna, till exempel de berömda musslorna som sköljs ner med Vermentino. Olbia är också rikt på historiska artefakter, såsom skatten med guldmynt som finns på det arkeologiska museet där berättelser om legendariska pirater förtäljes.

Att ta sig till Olbia

Volotea och EasyJet är några av de flygbolag som förbinder Italien och andra europeiska länder med Olbia flygplats, bara 12 km från staden. Därifrån tar du dig enkelt till stadens centrum med buss eller bil. Olbia ligger på nordöstra Sardinien, en plats som ligger mycket nära den italienska halvön och är lättillgänglig med färja från Livorno, Civitavecchia eller Genua. Att hyra en husbil eller en bil är det bekvämaste valet för att besöka Olbia och dess omgivningar. Det finns inga motorvägar men det finns en motorfarled som förbinder de viktigaste städerna på ön. Tågstationen ligger i centrala Olbia och förbinder staden med Cagliari, Oristano och Sassari.

Parkering i Olbia

Det finns många parkeringsplatser i Olbia, både i centrum och i närområdet. En av de bäst betalda parkeringsplatserna i stadens centrum är San Simplicio Parking, med ett timpris på 0,50 euro. Du har också möjlighet att parkera på någon av de många blå linjerna i centrum, som har priser från 0,80/1 euro per timme. Om du vill lämna din bil nära flygplatsen kan du använda ParkinGo (Pris: 2,80 euro/dag) eller Saba Parkering (Pris: 3 euro/dag).

Årliga evenemang i Olbia

  • San Simpilicio-festen (Maj): fest för att fira stadens helgon med fyrverkerier och populär musik. Gratis evenemang.
  • Smakfest (juni): Ett evenemang fullt av traditionell sardisk mat, där du kan smaka på stadens bästa traditionella rätter. Gratis inträde, rätter betalas.
  • Ekologisk promenad (april): traditionell promenad i de magiska bergen i San Pantaleo. Gratis evenemang.

Camping i Olbia

  • Camping Tavolara: Vacker camping omgiven av grönska, inte långt från den vita stranden i Porto Taverna. Husbilspriser: 5 euro/dag under lågsäsong - 20 euro/dag under högsäsong.
  • Camping Baia Marinella: Beläget i Cugnanabukten, några kilometer från Olbia och nära många stränder. Husbilspriser: 9 euro/dag under lågsäsong - 13 euro/dag under högsäsong.
  • Cugnana Portorotondo Camping: Mycket nära de fantastiska stränderna på Costa Smeralda. Husbilspriser: 5 euro/dag under lågsäsong - 9 euro/dag under högsäsong

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Olbia

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu