Hyra husbil Olbia

Hyra husbil Olbia

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Olbia

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Flowers with a beach lagoon on the back

Plåtis Olbia

Olbia är framför allt känt för stränderna på Costa Smeralda, såsom de fyra fantastiska inloppen i Porto Istana. Men det finns också många andra saker att se i denna gamla kuststad. Den historiska stadskärnan blandar romersk stil med medeltida och det är mycket suggestivt att gå genom sina gator, fullt av utgrävningar och kyrkor att besöka. När du går längs gatorna kan du också stanna till och smaka på några av stadens typiska rätterna, till exempel de berömda musslorna som sköljs ner med Vermentino. Olbia är också rikt på historiska artefakter, såsom skatten med guldmynt som finns på det arkeologiska museet där berättelser om legendariska pirater förtäljes.

Att ta sig till Olbia

Volotea och EasyJet är några av de flygbolag som förbinder Italien och andra europeiska länder med Olbia flygplats, bara 12 km från staden. Därifrån tar du dig enkelt till stadens centrum med buss eller bil. Olbia ligger på nordöstra Sardinien, en plats som ligger mycket nära den italienska halvön och är lättillgänglig med färja från Livorno, Civitavecchia eller Genua. Att hyra en husbil eller en bil är det bekvämaste valet för att besöka Olbia och dess omgivningar. Det finns inga motorvägar men det finns en motorfarled som förbinder de viktigaste städerna på ön. Tågstationen ligger i centrala Olbia och förbinder staden med Cagliari, Oristano och Sassari.

Parkering i Olbia

Det finns många parkeringsplatser i Olbia, både i centrum och i närområdet. En av de bäst betalda parkeringsplatserna i stadens centrum är San Simplicio Parking, med ett timpris på 0,50 euro. Du har också möjlighet att parkera på någon av de många blå linjerna i centrum, som har priser från 0,80/1 euro per timme. Om du vill lämna din bil nära flygplatsen kan du använda ParkinGo (Pris: 2,80 euro/dag) eller Saba Parkering (Pris: 3 euro/dag).

Årliga evenemang i Olbia

  • San Simpilicio-festen (Maj): fest för att fira stadens helgon med fyrverkerier och populär musik. Gratis evenemang.
  • Smakfest (juni): Ett evenemang fullt av traditionell sardisk mat, där du kan smaka på stadens bästa traditionella rätter. Gratis inträde, rätter betalas.
  • Ekologisk promenad (april): traditionell promenad i de magiska bergen i San Pantaleo. Gratis evenemang.

Camping i Olbia

  • Camping Tavolara: Vacker camping omgiven av grönska, inte långt från den vita stranden i Porto Taverna. Husbilspriser: 5 euro/dag under lågsäsong - 20 euro/dag under högsäsong.
  • Camping Baia Marinella: Beläget i Cugnanabukten, några kilometer från Olbia och nära många stränder. Husbilspriser: 9 euro/dag under lågsäsong - 13 euro/dag under högsäsong.
  • Cugnana Portorotondo Camping: Mycket nära de fantastiska stränderna på Costa Smeralda. Husbilspriser: 5 euro/dag under lågsäsong - 9 euro/dag under högsäsong

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Olbia