Slott i Örebro

Hyra husbil nära Örebro

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Örebro

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Älv och skog i Örebro

Plåtis Örebro

Örebro är Sveriges sjunde största stad och grundades för drygt 700 år sedan. Staden är känd för sin centrala position i landet, och det beräknas att 70% av Sveriges befolkning bor inom 30 mil från Örebro. Staden är även känd för sitt överflöd av parker och naturområden, och de närliggande fågelsjöarna Tysslingen och Kvismaren lockar regelbundet till sig hänförda fågelskådare.

Att ta sig till Örebro

Örebro är väl förbundet med resten av landet, Europa, och världen. De tre mest använda resvägarna är riksväg 50 samt europavägarna E20 och E18.  Örebro har även en väl utvecklad buss- och tågtrafik. Cirka 12 kilometer väster om Örebro, mellan väg E20 och E18, ligger den internationella flygplatsen Örebro Airport. Därifrån går det charterflyg till flertalet europeiska destinationer, samt Thailand. Flygplatsen erbjuder inte längre inrikesflyg, i och med att tågförbindelserna mellan Örebro och Stockholm blivit extremt smidiga och att föredra. Man kan ta både tåg och buss direkt från Arlanda Flygplats till Örebro centrum, och tåget tar oftast under tre timmar.

Parkering i Örebro

Örebro är indelat i olika zoner. Zon 1 avser stadskärnan, och där kostar parkeringen 10 kr för de två första timmarna, och därefter 40 kr timmen. Avgifterna sjunker ju längre man kommer från centrum. I avsides stadsdelar som Västhaga, till exempel, blir avgiften så låg som 2 kr timmen.  I centrum är parkeringshusen det mest prisvärda alternativet.  I Norrcity parkeringshus kostar det till exempel 15 kr timmen att parkera. I anslutning till Örebro centralstation finns det även en långtidsparkering. Där kostar parkeringen 5 kr i timmen, och det finns även specialpris för parkering som sträcker sig 24 timmar, 7 dagar, eller 30 dagar. I närliggande orter som Adolfsberg kan man ofta få 2 timmars gratis parkering, men nästföljande timmar är jämförbara med avgifterna i Örebro stad. 

Årliga evenemang i Örebro

V.ox Festivalen (23–24 augusti): En musikfestival i det fria, med tivoli och utomhusbio. Gratis inträde.  

Live at Heart (1–4 september): En sprudlande stadsfestival som bjuder på film, musik, och sköna vibbar. Festivalpass för 795 kr.

Örebro Öl och Whisky Festival (26–27 november): En interaktiv mässa för alla whiskyintresserade, vare sig man är en riktig whiskey-nörd eller bara lite nyfiken. Dagsbiljett från 250 kr. 

Camping i Örebro

  • Gustavsvik Camping: Familjecamping sprängfylld med roliga aktiviteter och med närhet till spännande utflyktsmål; allt från vattensporter och äventyrsbad till ziplines och golf. Husbilscamping från 385 kr.
  • First Camp Ånnaboda – Örebro: Året-runt-camping med fokus på friluftsliv. På sommaren finns möjlighet till fiske, bad, och mycket annat, och på vintern kan man utforska det 7 mil långa längdskidspåret. Rörlig prissättning från cirka 300kr för campingplats.
  • Djupadalsbadets Camping: Fin camping mitt i Kumla stadspark med tillgång till tempererade bassänger. Det tar cirka 20 minuter att köra till Örebro via E20, eller 13 minuter med tåg. Elplats mellan 180–290 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn