Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Örebro

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Örebro

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Älv och skog i Örebro

Plåtis Örebro

Örebro är Sveriges sjunde största stad och grundades för drygt 700 år sedan. Staden är känd för sin centrala position i landet, och det beräknas att 70% av Sveriges befolkning bor inom 30 mil från Örebro. Staden är även känd för sitt överflöd av parker och naturområden, och de närliggande fågelsjöarna Tysslingen och Kvismaren lockar regelbundet till sig hänförda fågelskådare.

Att ta sig till Örebro

Örebro är väl förbundet med resten av landet, Europa, och världen. De tre mest använda resvägarna är riksväg 50 samt europavägarna E20 och E18.  Örebro har även en väl utvecklad buss- och tågtrafik. Cirka 12 kilometer väster om Örebro, mellan väg E20 och E18, ligger den internationella flygplatsen Örebro Airport. Därifrån går det charterflyg till flertalet europeiska destinationer, samt Thailand. Flygplatsen erbjuder inte längre inrikesflyg, i och med att tågförbindelserna mellan Örebro och Stockholm blivit extremt smidiga och att föredra. Man kan ta både tåg och buss direkt från Arlanda Flygplats till Örebro centrum, och tåget tar oftast under tre timmar.

Parkering i Örebro

Örebro är indelat i olika zoner. Zon 1 avser stadskärnan, och där kostar parkeringen 10 kr för de två första timmarna, och därefter 40 kr timmen. Avgifterna sjunker ju längre man kommer från centrum. I avsides stadsdelar som Västhaga, till exempel, blir avgiften så låg som 2 kr timmen.  I centrum är parkeringshusen det mest prisvärda alternativet.  I Norrcity parkeringshus kostar det till exempel 15 kr timmen att parkera. I anslutning till Örebro centralstation finns det även en långtidsparkering. Där kostar parkeringen 5 kr i timmen, och det finns även specialpris för parkering som sträcker sig 24 timmar, 7 dagar, eller 30 dagar. I närliggande orter som Adolfsberg kan man ofta få 2 timmars gratis parkering, men nästföljande timmar är jämförbara med avgifterna i Örebro stad. 

Årliga evenemang i Örebro

V.ox Festivalen (23–24 augusti): En musikfestival i det fria, med tivoli och utomhusbio. Gratis inträde.  

Live at Heart (1–4 september): En sprudlande stadsfestival som bjuder på film, musik, och sköna vibbar. Festivalpass för 795 kr.

Örebro Öl och Whisky Festival (26–27 november): En interaktiv mässa för alla whiskyintresserade, vare sig man är en riktig whiskey-nörd eller bara lite nyfiken. Dagsbiljett från 250 kr. 

Camping i Örebro

  • Gustavsvik Camping: Familjecamping sprängfylld med roliga aktiviteter och med närhet till spännande utflyktsmål; allt från vattensporter och äventyrsbad till ziplines och golf. Husbilscamping från 385 kr.
  • First Camp Ånnaboda – Örebro: Året-runt-camping med fokus på friluftsliv. På sommaren finns möjlighet till fiske, bad, och mycket annat, och på vintern kan man utforska det 7 mil långa längdskidspåret. Rörlig prissättning från cirka 300kr för campingplats.
  • Djupadalsbadets Camping: Fin camping mitt i Kumla stadspark med tillgång till tempererade bassänger. Det tar cirka 20 minuter att köra till Örebro via E20, eller 13 minuter med tåg. Elplats mellan 180–290 kr.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Örebro

Bästa tiden att hyra husbil i Örebro

Graf med månadstemperaturer för Örebo
Genomsnittliga temperaturer i Örebro per månad

Örebro ligger vid Sveriges fjärde största sjö, Hjälmaren, och har ett relativt milt klimat med hög luftfuktighet. Under sommaren åtnjuter Örebro generellt ett varm och soligt väder. Juli är den varmaste månaden, men hela perioden maj-september bjuder typiskt på behagliga temperaturer. Som på många andra ställen i Sverige lockar de höga temperaturerna, de långa dagarna, och de ljusa nätterna många turister till Örebro under högsommaren. Detta gör att priserna stiger, men Örebro är ändå ett prisvärt alternativ till större städer som Stockholm och Göteborg. Under vintern är det som billigast att hyra husbil, stuga eller annat boende. December är en utmärkt månad att besöka staden, då temperaturerna är relativt milda, med en medeltemp på 5 grader dagtid, och risken för regn är låg. Det är dessutom en mycket prisvärd månad att besöka staden, och under den här perioden är Örebro dessutom vackert utsmyckad i väntan på julen. Örebro är ofta utan snö en stor del av vintern, men är man ute efter slalomåkning finns det flera skidorter inom köravstånd. Det finns gott om museer, restauranger, parker, och aktiviteter att åtnjuta i centrala Örebro året om, och runt staden finns det även gott om naturupplevelser att ta del om. Örebro är dessutom perfekt belägen för den som vill resa vidare och till exempel utforska närliggande Norrköping, Stockholm, Uppsala och Borlänge. 

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev