🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Everglades national park near Orlando

Hyra husbil Orlando

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Orlando

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem USA Orlando

Den bästa husbilen för dig

view of the city of orlando

Allt om skåpbilshyra i Orlando

Orlando ligger i centrala Florida och är ett av de mest populära turistmålen i världen. Orlando fick ursprungligen namnet Jernigan, efter den första bosättaren i området, men det finns inga officiella uppgifter om hur Orlando fick sitt nuvarande namn, men vissa tror att det är uppkallat efter karaktären i Shakespeares pjäs "As You Like It".

Orlando har fått smeknamnet "den vackra staden" och är en av de mest besökta städerna i världen på grund av sina stora evenemang, turism och kongresser. De två största och mest kända turistattraktionerna i Orlandoområdet är Universal Orlando Resort och Walt Disney World Resort.

Även om staden är mest känd för sina nöjesparker har resten av staden mycket att erbjuda. Orlando har shopping, restauranger och underhållning i världsklass för alla smaker.

Hur man tar sig dit

Orlando International Airport betjänar Orlando ordentligt. Flygplatsen ligger 6 mil sydost om centrala Orlando och hanterar internationella och inhemska flygningar.

Med bil är Highway 4 Orlandos viktigaste motorväg. Den börjar i Tampa, går nordost genom den centrala delen av delstaten, genom Orlando och slutar i Daytona Beach. Att köra i Orlando är relativt stressfritt. Gatorna är breda och välskötta och trafiken är inte alltför dålig med tanke på hur många bilar som trafikerar vägen varje dag.

Om du föredrar att resa med tåg finns Orlando Amtrak-stationen nära centrala Orlando. Silver Star- och Silver Meteor-tågen stannar i Orlando och trafikerar städer som Miami, Tampa, Washington D.C., Jacksonville och New York. Florida SunRail trafikerar också från samma station.

Platser att besöka i Orlando

Walt Disney World Resort : Detta komplex är förmodligen Orlandos främsta turistattraktion och är juvelen i Orlandos krona. Detta omfattande komplex omfattar fyra nöjesparker, ett shopping- och matdistrikt, två vattenparker, mer än 20 hotell på plats och en husbilspark. Du har inte riktigt upplevt Disneys magi förrän du har varit i Walt Disney World.

Universal Orlando Resort : Universal Orlando Resort är hemvist för Wizarding World of Harry Potter, en magisk upplevelse som låter dig kliva in i en värld av trollkarlar och trollkarlar. Utanför Harry Potter-områdena finns en rad andra åkattraktioner med Universal-tema, bland annat den nya Velicicoaster i Jurassic World.

Discovery Cove : Discovery Cove är en all inclusive-vattenpark där du kan uppleva nära möten med hajar, delfiner och tropiska fiskar. Antalet personer som får komma in per dag är begränsat, vilket gör upplevelsen mindre stressig för alla.

Parkering i Orlando

Orlando har en av de bästa parkeringsreglerna i landet. Parkeringsautomater gäller måndag till lördag från 8 till 18. Ett undantag från denna regel är Creative Village, där reglerna gäller fram till kl. 21.00. De flesta av de avgiftsbelagda platserna är gratis på söndagar och vissa helgdagar.

Orlando har också standardiserat parkeringen i sina garage. Priset för evenemanget på alla parkeringar och garage i centrum är 10 dollar, med undantag för GEICO-parkeringen som kostar 20 dollar.

Årliga evenemang i Orlando

  • MegaCon : MegaCon är Central Floridas största konvent för popkultur och serietidningar. I augusti varje år är det värd för stora namn inom film, tv, serietidningar och mycket mer. Om du älskar fandom är detta ett evenemang som du inte får missa. Biljetterna kostar mellan 27 dollar för ett endagspass och 155 dollar för ett premiumpaket.
  • One Magical Weekend : One Magical Weekend hålls varje juni och är Orlandos sätt att fira sin stolthet - med hbtq+-turer på Universal Orlando och Walt Disney Worlds anläggningar under dagen och temafester varje kväll. Biljettpriserna varierar beroende på vilket paket du väljer.
  • Spooky Empire : Ett konvent för allt som har med skräck att göra. The Spooky Empire samlar kändisar, tatuerare, sminkörer med flera för en helg med skräckfyllda nöjen varje december. Oavsett om du är ett fan av 80-talets skräckfilmer eller gillar oberoende skräckfilmer är detta konventet för dig. Biljetterna kostar 15 dollar för en dag och 20 dollar för ett tvådagarskort.

Camping i Orlando

  • Disney's Fort Wilderness Resort : Fort Wilderness är en tematiserad campingplats med alla de fantastiska funktioner som kännetecknar Disneyparkerna. Med fullständiga anslutningar får du inte missa denna upplevelse med husbil. Priserna varierar beroende på när du reser, och på webbplatsen finns en praktisk kalkylator för att underlätta för dig.
  • Twelve Oaks RV Resort : Orlando RV-parkeringar tenderar att ha många permanentboende, så det är en bra idé att ringa i förväg för att kontrollera tillgängligheten. Den här parken är inte annorlunda. Det kostar 50 dollar per natt att bo här, förutsatt att du får en plats!
  • KOA Orlando NW/Orange Blossom : Den här KOA-anläggningen har plats för stora lastbilar, så om du kör ett monster är det här campingen för dig. Priserna varierar beroende på när du reser, men deras webbplats har en lättanvänd bokningsfunktion.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Orlando