Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil Oslo

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Oslo

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Houses by the water in Oslo

Allt om skåpbilsuthyrning i Oslo

Även om Oslo har en rik historia och många spännande museer är den norska huvudstaden mest känd för Nobels fredsprisceremoni, det vackra operahuset, de flytande basturna i Oslofjorden och skyskraporna med streckkoder. Oslo ligger också högt på FN:s index för mänsklig utveckling. Om du vill uppleva staden som lokalbefolkningen gör, se till att promenera längs Grünerløkka längs floden. Området ligger i den östra delen av Oslo och var känt för sin stora invandrarbefolkning fram till slutet av 1990-talet. Under de senaste 20 åren har Grünerløkka genomgått en totalrenovering. Det är nu ett populärt område i staden, fullt av hipsters, lite konst och några konceptbutiker. Dessutom är det också en smältpunkt för kulturer från hela världen.

Hur man tar sig dit

Oslo ligger i den innersta delen av Oslofjorden, vilket gör det lätt att ta sig dit med kryssningsfartyg och färjor. Du kan nå det europeiska fastlandet med färjor till Tyskland, Danmark och Sverige eller med bil via Sverige och Danmark. Den svenska gränsen ligger mindre än 100 km öster om Oslo. Nationalvägarna E6 och E18 går direkt genom Oslo. Staden har goda förbindelser, både nationellt och internationellt. E6 går från södra Sverige till Kirkenes i Nordnorge, medan E18 kan användas från den svenska huvudstaden Stockholm till den norska oljehuvudstaden Stavanger.Det finns också Oslos centralstation, som är den viktigaste utgångspunkten för tågresor till resten av landet, med tåg till Stavanger, Trondheim, Bergen och Kongsvinger. Norges största flygplats är Oslo Gardermoen Airport, som ligger cirka 50 km från staden. Tåget från flygplatsen tar dig till stadens centrum på bara 20 minuter. Oslo har ett bra kollektivtrafiksystem med spårvagnar, bussar och tunnelbana. Men om du planerar att fortsätta din resa och upptäcka mer av Norge kan du hyra en husbil i Oslo.

Parkering

De flesta parkeringar i Oslo är avgiftsbelagda. Du bör alltid kontrollera skyltarna i det område där du parkerar, men den allmänna regeln är att det i centrala Oslo är avgiftsbelagt att parkera mellan kl. 9.00 och 20.00, måndag till lördag. Parkeringen är gratis resten av tiden. Oslo arbetar för ett "bilfritt stadsliv", vilket innebär att tillgången till bilar minskar, liksom antalet parkeringsplatser. Kostnaderna för parkering varierar också mycket. Om du måste betala för parkering finns det parkeringsautomater i närheten eller så kan du ladda ner programmet Bil i Oslo. Det finns också ett antal parkeringshus, bland annat Oslo P-hus och Sentrum P-hus, som ger dig ett utmärkt tillfälle att promenera runt i staden medan din bil eller husbil är säkert parkerad. Dessa privata parkeringsplatser har ofta en högre timavgift, men billigare dagspriser (130-500 NOK).

Årliga evenemang i Oslo

Om du funderar på att hyra en husbil i Oslo kan du här se några evenemang som kan intressera dig:

  • 17 mai, porte Karl Johans : Den norska författningsdagen, Norges helgdag, firas av mängder av glada norrmän som marscherar nerför Oslos huvudgata Karl Johan, klädda i sin nationaldräkt.
  • Festival Øya - première partie d'août : en mycket viktig festival i Tøyenparken, som lockar tusentals festivalbesökare och cirka 200 lokala och internationella artister.
  • by:Larm - une semaine en septembre/octobre : en musikkonvention för att visa upp nya musikaliska talanger. Hitta ditt nya favoritband!
  • Prix Nobel de la Paix - 10 décembre : Den prestigefyllda ceremonin för Nobels fredspris hålls i Oslo. Spikersuppa julmarknad - december: Njut av glögg och skridskoåkning på Oslos mysiga julmarknad.

Camping i Oslo

Innan du hyr en skåpbil i Oslo bör du se till att du vet vilka campingplatser som är tillgängliga för övernattning. Oslo erbjuder bra campingmöjligheter både inom och utanför stadens gränser:

  • Camping d'Ekeberg : nära stadens centrum, men ändå i en naturlig miljö i Ekebergsletta. En plats kostar 650 NOK.
  • Camping de Bogstad : ligger nära Holmenkollen, Bogstadvannet och Nordmarka - bara 15 minuter från stadens centrum.
  • Tyrifjorden : I Tyrifjorden finns flera campingplatser som är lämpliga för barn och som har badmöjligheter.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Oslo

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu