Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Österrike

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Österrike

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

pine trees and a lake with mountains in the back

Plåtis Österrike

Det verkar som om klockorna fungerar långsammare i det lilla landet som kallas Österrike. Det finns inget behov av stress under din husbilsemester i Österrike, eftersom allt ligger så nära. Du kan korsa landet från öst till väst på cirka 8 timmar.

Från höga berg till kristallklara sjöar till vänliga byar, på kort tid kan du uppleva mycket här. De olika landskapen är verkligen fantastiska.

Du hittar knappt några livliga städer. Huvudstaden Wien har cirka 2 miljon invånare. Annars är Österrike ren natur.

Österrikarna ses inte som de mest hjärtliga människorna, men om du engagerar dig i den typiska "Schmäh" (eng. humor) kommer du att välkomnas med öppna armar.

Roliga fakta om Österrike

Energidrycken Red Bull skapades 1984 av den österrikiska Dietrich Mateschitz. Efter några förändringar i receptet och tack vare det kreativa marknadsföringskonceptet blev Red Bull världsberömd.

Den lilla staden Hallstatt är extremt populär bland kinesiska turister. Det är därför de skapade en exakt kopia av staden i den sydkinesiska provinsen Guangdong.

Den största ädelstenen, en 2.800 karats smaragd, finns i Österrike. Den visas i Hofburgs finanskammare i Wien.

Camping i Österrike

Det finns cirka 600 campingplatser i Österrike, du kan hitta allt från enkla tältplatser till glamping. På nästan varje camping hittar du sanitära faciliteter, en restaurang eller till och med en liten stormarknad. De flesta campingar är endast öppna från april till september.

Gratis camping i skogen eller i naturreservat är endast tillåtet med markägarens tillstånd. Gällande gratis camping i olika delar av landet så går lokal lag före i alla delstater.

Campingturism är särskilt populärt runt sjöregionerna i Salzburg, Kärnten och Steiermark. Många platser har direkt tillgång till sjön.

För dem som älskar berg kommer de att njuta av den högsta campingen i Paznauntal i Tyrolen. Här campar du på en höjd av 1.820 meter.

Kör i Österrike

Österrike har i allmänhet ett utmärkt vägnät. I de bergiga regionerna måste du vara medveten om bergspass, serpentinvägar och branta sluttningar.

I Österrike måste du betala en avgift på motorvägen. Du kan köpa en vägskatteskiva som är giltig i 10 dagar, 2 månader eller ett helt år, och du kan registrera den digitalt. På vissa bergsvägar kan du behöva betala extra avgifter.

Du kör, som i resten av Europa, på höger sida.

Nationella huvudevenemang i Österrike

  • Four Hills Tournament i Bergisel (januari) - ett traditionellt backhoppningsevenemang i Bergisel i Tyrolen.
  • Karneval (Februari) - den österrikiska versionen av karnevalen firas vanligtvis på karnevalslördag.
  • Nova Rock (juni) - Österrikes största rockmusikfestival
  • Donauinselfest (mellan juni och september) - en gratis utomhusfestival bredvid Donau i Wien
  • Villach Kyrka dag (Juli, Augusti) - Den största traditionella festivalen av landet firas i Villach, en stad i södra delen av Österrike.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Österrike

Bästa tiden att hyra husbil i Österrike

Weather graph for average temperatures in Austria
Genomsnittliga temperaturer i Österrike per månad

 Österrike ligger inom Europas tempererade zon. Eftersom det ligger i Centraleuropa, får det de olika meteorologiska förhållandena från alla håll. I den västra delen av landet påverkas klimatet starkt av alperna, medan det i det kuperade plattlandet alltid är mildare men blåsigare.

Ska man hyra en husbil och utforska Österrike är bästa tiden mellan maj och juni, där juli bör undvikas om du inte gillar värmen. I maj och juni kan du förvänta dig temperaturer mellan 15 och 23 grader under dagen. Under kvällen blir det betydligt kallare. I mars och april kan det regna kraftigt, eller ibland till och med snö igen. Även hösten är en bra tid att resa med husbilen. Det kan i Alp-regionerna snöa redan från oktober och framåt vilket kan göra din vistelse i husbilen lite obekväm.

Under sommarmånaderna är campingplatserna runt de österrikiska sjöarna och längs populära vandringsleder oftast fulla. Priserna på campingplatser är ofta högre under juli och augusti, därför är det en bra idé att boka tidigt. I för- och eftersäsongen är priserna ofta lägre och det är också tystare. Från april och framåt kan du besöka de flesta österrikiska campingar till låga priser. Men försiktig: De flesta campingar stänger redan från september och framåt.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev