🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Road in Phoenix

Hyra husbil Phoenix

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Phoenix

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem USA Phoenix

Den bästa husbilen för dig

City view of Phoenix

Allt om skåpbilen i Phoenix

Phoenix är Arizonas huvudstad och den mest befolkade staden i delstaten med över 1,6 miljoner invånare. Staden grundades 1867 som ett jordbrukssamhälle nära sammanflödet av floderna Gila och Salt och blev en fullfjädrad stad 1881.

Staden ligger i den nordöstra delen av Sonoranöknen och har ett varmt ökenklimat året runt. Trots detta kunde de tidiga bosättarna etablera ett blomstrande jordbrukssamhälle tack vare regionens kanalsystem.

Idag är Phoenix känt för sina bergsparker, lyxhotell och närliggande sjöar. Turister kommer från hela världen för att njuta av utomhus- och inomhusaktiviteter, från natursköna vandringar till restauranger med Michelinstjärnor och museer i världsklass.

Phoenix spelar en viktig roll för ekonomin i Mountain West-regionen i USA som ett kommunikations-, finans- och transportcentrum. Phoenix är en mycket aktiv kulturstad med Phoenix Museum of Art och Phoenix Symphony Orchestra, som båda erbjuder ett program med gästande konstnärer och turnerande utställningar.

Hur man tar sig dit

Ryggraden i Phoenix vägnät består av tre stora motorvägar: Route 60, Interstate 10 och Interstate 17. Interstate 10 är den transkontinentala vägen mellan Florida och Kalifornien och är den mest trafikerade motorvägen i regionen. Phoenix Sky Harbor International Airport ligger bara 5 km öster om centrala Phoenix och fungerar som en knutpunkt för internationella och inhemska flygningar i regionen.Phoenix är fortfarande den största staden i USA utan Amtrak-trafik, så om du inte vill komma med bil eller flyg måste du ta bussen. Greyhound är den största serveren i området och ditt bästa alternativ för att få en tur med bussen.

Platser att besöka

  • Musée Heard : Heard Museum har som mål att främja indiansk konst. Den omfattande samlingen omfattar mer än 40 000 fantastiska konstverk, från Navajo-textilier till Zuni-smycken och Hopi katsina-dockor. Phoenix har ett starkt inflytande från indianerna och är en av de bästa platserna att åka till för att lära sig mer om regionen.
  • Canyon Lake et le Dolly Steamboat : Dolly Steamboat har varit i drift sedan 1983 och erbjuder hisnande turer i den vackra Canyon Lake. Båten erbjuder middagsbåtar och sightseeingkryssningar samt privata turer. Det finns inget bättre sätt att uppleva områdets storslagenhet än ombord på Dolly Steamboat.
  • Goldfield Ghost Town : Goldfield Ghost Town är resultatet av en liten stad som dog en långsam död och övergavs runt 1926 efter att den lokala gruvan stängdes. I dag kan du ta en vacker promenad längs huvudgatan och njuta av en svunnen tid.

Parkering à Phoenix

Phoenix har parkeringsautomater i hela staden. Om du parkerar mellan 22.00 och 8.00 kan du få en plats gratis, annars får du betala 1,50 dollar per timme. Det finns också några få platser utan avgift kvar i centrum, bland annat på sidogatorna Central Ave och Lincoln Street.

Om du inte har något emot att ta tåget är ett bra tips att parkera vid en av stadens lättbanestationer och ta tåget in till centrum.

I Phoenix finns också ett antal specialiserade parkeringshus. Priserna varierar, men tenderar att bli mer överkomliga ju längre bort från staden du kommer.

Årliga evenemang i Phoenix

  • Tour de Fat : Första helgen i oktober förvandlas Tempe Beach Park till en fest på två hjul med band, öl och, ja, cyklar. Tusentals öl- och cykelälskare tar på sig kreativa kostymer och tillbringar dagen med att lyssna på komiker, musiker och cirkusartister. Om du gillar cyklar eller öl är detta en dag som du inte får missa.
  • Arizona State Fair : Arizona State Fair äger rum under tre veckor i oktober och innehåller allt det bästa som finns på mässor: åkattraktioner, galna maträtter och söta djur. Här finns också gott om livemusik, och under de senaste åren har hitartister som Flaming lips och Awolnation tagit över scenen.
  • Phoenix Pride : På grund av värmen firas Pride i Phoenix i april i stället för i juni, men festen är inte mindre överdådig. Phoenix Pride Festival har dussintals föreställningar på flera scener och hundratals utställare som erbjuder mat, varor och information om samhällsresurser.

Camping à Phoenix

  • Covered Wagon RV Park : Covered Wagon RV Park ligger strax utanför stadsgränsen och har många familjevänliga faciliteter, bland annat en pool. Hotellet ligger nära flera shoppingområden och ett stenkast från Phoenix Art Museum. Priserna varierar mellan 49,95 och 54,95 dollar plus skatt.
  • Desert Sands RV Park : Desert Sands RV Park ligger strax utanför Phoenix och erbjuder faciliteter i resort-stil. Det kostar 50 dollar per dag att bo med upp till fyra personer.
  • Desert's Edge RV - Purple Park : Denna husbilspark ligger tillräckligt långt från staden för att erbjuda en lugn atmosfär, men ändå tillräckligt nära många lokala attraktioner för att få det bästa av två världar. Priset för en park med direkt tillträde är 60 dollar per dag, medan priset för en park med sidotillträde är 65 dollar per dag.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Phoenix