🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Porto

Hyra husbil Porto

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Porto

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

hills and a river viewed from under tree branches

Plåtis Porto

Cidade Invicta (obesegrad stad) ligger i norra Portugal och utsågs till "Bästa europeiska stadsdestination" 2020. En destination med en unik charm och en rad attraktioner för alla typer av resenärer, smaker och budgetar. Dess historiska monument (Torre dos Clérigos, São Bento Station, Carmo Church, Bolhão Market, bland andra), unik gastronomi (landet av den berömda Francesinhas), portvinskällare och till och med en av de mest kända bokhandlarna i världen (Livraria Lello), är bara några av de enastående aktiviteter och platser Porto har att erbjuda när man hyr en husbil i staden.

Att ta sig till Porto

Staden Porto ligger i norra Portugal, nära floden Douros mynning och cirka 300 km från huvudstaden Lissabon. En bilresa från Lissabon till Porto tar cirka tre timmar. Den snabbaste vägen med bil är via A1 (denna rutt inkluderar vägtullar).

När du hyr en husbil i Porto kan du resa dit med flyg, buss eller tåg. Staden har en internationell flygplats där flygplan från flygbolag som Ryanair, Vueling, TAP eller AirFrance landar dagligen. Porto har bra väg- och järnvägsförbindelser. Tågresan mellan Lissabon (Santa Apolónia station) och Porto (Campanhã station) tar cirka tre timmar och tjugo minuter.

Parkering i Porto

 • Innan du hyr en husbil i Porto, se till att kontrollera var du kommer att kunna parkera där. Att hitta gratis parkering i Portos centrum är inte en lätt uppgift. Det är en bra idé att parkera husbilen i Portos utkanter under dagen och använda kollektivtrafik (som fungerar ganska bra) för att ta sig runt i staden.
 • Under natten, mellan 19.00 och 9.00, är det gratis att parkera i de flesta områdena i Porto. Tänk dock på att det kan vara ganska svårt att hitta en ledig plats i stadens centrum.
 • Parkeringsplatser är ett annat alternativ: Europarking - P&R (2 minuter från flygplatsen, öppet 24 timmar om dygnet - 2,50 € per dag) eller Parking4you (100 m €från flygplatsen, öppet 24 timmar om dygnet, med täckta (6 € per dag) och utomhusparkeringar (5 € per dag).

Årliga evenemang i Porto

Porto är en stad full av överraskningar och när det gäller evenemang finns det lite för alla. Festivaler, lokala festligheter, evenemang relaterade till bland annat konst, sport och gastronomi anordnas varje år. Här är några förslag på evenemang som kan intressera dig när du hyr en husbil i Porto.

 • Fantasporto: Internationell filmfestival mellan april och maj, som vanligtvis äger rum på Teatro Rivoli. Ordinarie biljettpris: 5 €.
 • Festa de São João (Sankt Johannes fest): Festdagen för skyddshelgonet i Porto, den 24 juni. Hela staden samlas för att fira. Gatorna är fyllda med mjuka plasthammare och grillade sardiner, och ballonger flyter genom himlen. Fri entré.
 • NOS Primavera Ljud: Musikfestival i stadsparken, som vanligtvis äger rum i juni. Dagsbiljett: €60.
 • Festival MEO Marés Vivas: Musikfestival i Gaia i mitten av juli. Dagsbiljett: €40.
 • Wine Fest Porto: Ett evenemang som firar vin i november på Alfândega Porto Congress Centre. Inträdespris: €10
 • Porto Blå Jazz: Jazzkonserter i Palácio de Cristals trädgårdar mellan juli och augusti. Fri entré.

Camping i Porto

Innan du hyr en husbil i Porto är det en bra idé att tänka på var du ska sova på natten. Det finns inga campingplatser i centrala Porto. Men utanför stadens centrum finns det några alternativ som:

 • Parque de Campismo Salgueiros, från €4.77 per natt
 • Vila Nova de Gaia Camping nära stranden
 • Parque de Campismo Orbitur Madalena: från €15 per natt
 • Parque de Campismo Orbitur Canidelo: från €4.15 per natt

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Porto