Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Porto

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Porto

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

hills and a river viewed from under tree branches

Plåtis Porto

Cidade Invicta (obesegrad stad) ligger i norra Portugal och utsågs till "Bästa europeiska stadsdestination" 2020. En destination med en unik charm och en rad attraktioner för alla typer av resenärer, smaker och budgetar. Dess historiska monument (Torre dos Clérigos, São Bento Station, Carmo Church, Bolhão Market, bland andra), unik gastronomi (landet av den berömda Francesinhas), portvinskällare och till och med en av de mest kända bokhandlarna i världen (Livraria Lello), är bara några av de enastående aktiviteter och platser Porto har att erbjuda när man hyr en husbil i staden.

Att ta sig till Porto

Staden Porto ligger i norra Portugal, nära floden Douros mynning och cirka 300 km från huvudstaden Lissabon. En bilresa från Lissabon till Porto tar cirka tre timmar. Den snabbaste vägen med bil är via A1 (denna rutt inkluderar vägtullar).

När du hyr en husbil i Porto kan du resa dit med flyg, buss eller tåg. Staden har en internationell flygplats där flygplan från flygbolag som Ryanair, Vueling, TAP eller AirFrance landar dagligen. Porto har bra väg- och järnvägsförbindelser. Tågresan mellan Lissabon (Santa Apolónia station) och Porto (Campanhã station) tar cirka tre timmar och tjugo minuter.

Parkering i Porto

 • Innan du hyr en husbil i Porto, se till att kontrollera var du kommer att kunna parkera där. Att hitta gratis parkering i Portos centrum är inte en lätt uppgift. Det är en bra idé att parkera husbilen i Portos utkanter under dagen och använda kollektivtrafik (som fungerar ganska bra) för att ta sig runt i staden.
 • Under natten, mellan 19.00 och 9.00, är det gratis att parkera i de flesta områdena i Porto. Tänk dock på att det kan vara ganska svårt att hitta en ledig plats i stadens centrum.
 • Parkeringsplatser är ett annat alternativ: Europarking - P&R (2 minuter från flygplatsen, öppet 24 timmar om dygnet - 2,50 € per dag) eller Parking4you (100 m €från flygplatsen, öppet 24 timmar om dygnet, med täckta (6 € per dag) och utomhusparkeringar (5 € per dag).

Årliga evenemang i Porto

Porto är en stad full av överraskningar och när det gäller evenemang finns det lite för alla. Festivaler, lokala festligheter, evenemang relaterade till bland annat konst, sport och gastronomi anordnas varje år. Här är några förslag på evenemang som kan intressera dig när du hyr en husbil i Porto.

 • Fantasporto: Internationell filmfestival mellan april och maj, som vanligtvis äger rum på Teatro Rivoli. Ordinarie biljettpris: 5 €.
 • Festa de São João (Sankt Johannes fest): Festdagen för skyddshelgonet i Porto, den 24 juni. Hela staden samlas för att fira. Gatorna är fyllda med mjuka plasthammare och grillade sardiner, och ballonger flyter genom himlen. Fri entré.
 • NOS Primavera Ljud: Musikfestival i stadsparken, som vanligtvis äger rum i juni. Dagsbiljett: €60.
 • Festival MEO Marés Vivas: Musikfestival i Gaia i mitten av juli. Dagsbiljett: €40.
 • Wine Fest Porto: Ett evenemang som firar vin i november på Alfândega Porto Congress Centre. Inträdespris: €10
 • Porto Blå Jazz: Jazzkonserter i Palácio de Cristals trädgårdar mellan juli och augusti. Fri entré.

Camping i Porto

Innan du hyr en husbil i Porto är det en bra idé att tänka på var du ska sova på natten. Det finns inga campingplatser i centrala Porto. Men utanför stadens centrum finns det några alternativ som:

 • Parque de Campismo Salgueiros, från €4.77 per natt
 • Vila Nova de Gaia Camping nära stranden
 • Parque de Campismo Orbitur Madalena: från €15 per natt
 • Parque de Campismo Orbitur Canidelo: från €4.15 per natt

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Porto

Bästa tiden att hyra husbil i Porto

Weather graph for average temperatures in Porto
Genomsnittliga temperaturer i Porto per månad

Staden Porto har så mycket att erbjuda att den förtjänar ett besök när som helst på året. Det är dock alltid viktigt att kontrollera vädret innan du besöker en ny destination.

Dess kustnära läge innebär att temperaturerna i Porto är milda under hela året, både på vintern och sommaren.

På våren är vädret mildare och trevligare. Det är oftare soligt och inte lika regnigt som på vintern. Det är liknande väder i början av hösten. Våren (april till juni) eller hösten (september till november) kan vara de bästa perioderna för att hyra en husbil i Porto för att besöka staden, eftersom vädret är soligt och varmt.

Även om temperaturerna är ganska milda är vintrarna i allmänhet regniga. Februari, oktober, november och december är de regnigaste månaderna. Men på första plats för årets regnigaste månad är december. På vintern är den kallaste månaden vanligtvis januari, när temperaturen i genomsnitt ligger runt 10°C. För portugiserna är denna säsong normalt kall, så om du reser då, se till att ta med varma kläder och ett paraply.

Sommaren har massor av soliga dagar och genomsnittliga temperaturer på cirka 19,5 °C. Under varmare dagar kan temperaturen nå 30ºC. Juli är normalt den varmaste månaden i Porto med en medeltemperatur på 19,5 °C. Om du gillar strandliv är detta ett bra tillfälle att hyra en husbil i Porto, eftersom du kan besöka staden och koppla av på stränderna i Foz. September är den bästa månaden för simning, eftersom den genomsnittliga vattentemperaturen är 18°C.

Sommaren anses vara högsäsong, eftersom det är då staden tar emot flest turister och därför ökar priserna. Gatorna fylls med människor för att fira den berömda festivalen São João. Många tar också tillfället i akt att äta en bit mat på restaurangerna vid havet eller gå på sommarfestivaler.

Lågsäsong är mellan november och februari. Januari och februari är i allmänhet de billigaste månaderna att resa till Porto.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Porto

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev