Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Reykjavik - Keflavik

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Reykjavik - Keflavik

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem Island Reykjavik - Keflavik

Den bästa husbilen för dig

town church in Reykjavik at sunset

Plåtis Reykjavik

Reykjavík är Islands huvudstad och det är landets största och folkrikaste stad. Den består av 6 olika kommuner, Kópavogur, Hafnafjörður, Garðabær, Mosfellsbær, och Seltjarnarnes. Den isländska huvudstaden är populär för sitt mysiga centrum, sina gågator, butiker och den berömda 'Harpa’, ett av Reykjavíks mest slående landmärken. Medan du är i staden föreslår vi att du parkerar din hyrda husbil och skaffar stadskortet, som inkluderar fri entré till många museer och gallerier, alla Reykjavíks pooler och obegränsade bussresor inom huvudstadsområdet.

Att ta sig till Reykjavik

Det är väldigt lätt att köra på Islands vägar med en hyrd husbil. Beroende på varifrån du utgår leder de flesta vägar rakt till Reykjavík. Þjóðvegur 1, eller Väg 1, är den mest använda vägen på Island, eftersom den tar dig till de viktigaste ställena. Trots att Reykjavík är Islands största stad har den inte en egen internationell flygplats. Om du planerar att flyga till Reykjavík kommer du att landa på Keflavíks internationella flygplats, som ligger ungefär en timme (50 km) från Reykjavík. Just nu flyger över 25 flygbolag till Island. Flygtiderna är normalt 3–4 timmar från Europa och 5-6 timmar från USA.

Parkering i Reykjavik

Det är lätt att hitta parkering för din hyrda husbil i Reykjavík. Det finns många parkeringszoner tillgängliga, med kostnader:

  • Zon 2 (Blå): 150 ISK (1,25€ eller $1,50) per timme. Gratis på söndagar.
  • Zon 3 (Grön): 125 ISK (1€ eller $1,19) per timme i 1–2 timmar. 30 ISK (0,25€ per timme efter 2 timmar). Gratis på söndagar.
  • Zon 4 (Orange): 150 ISK (1.25€ eller $1,50) per timme. Gratis på lördagar och söndagar.

 Det finns även parkeringshus, som är billiga och ligger i centrum. Det finns många platser och få bilar, vilket innebär att du inte kommer att behöva kämpa för att få en plats.

 These currencies are irrelevant to the Swedish market, consider using SEK conversion.

Årliga evenemang i Reykjavik

  • Menningarnótt: Augusti - En kulturell nattfestival i Reykjavík. Njut av fyrverkerier med vänner eller familj. Öppet för allmänheten.
  • Gay pride: Augusti - Ett firande för alla av att kärlek är kärlek. Öppet för allmänheten.
  • Sjomannadagurinn: Sjömansdagen - Första helgen i juni. Reykjavík firar fiskets betydelse för det isländska livet. Alla hamnar förvandlas till strandnöjen med traditionella fiskarvisor – Öppet för allmänheten.

Camping i Reykjavik

  • Reykjavík camping: En mysig camping i Reykjavík med pool och många bekvämligheter att njuta av för $19 (16€)/natt.
  • Tjaldsvæðið í Grindavík: Välkomnar alla turister som vill bo i Islands vackra natur, från $16 (14€)/natt.
  • Reykjamörk, Hveragerði: Är ett stort område i staden 'Hveragerði' med naturen rakt framför dig, från endast $12 (10€)/natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Faro Reykjavik

Bästa tiden att hyra husbil i Reykjavik

Weather graph for average temperatures in Reykjavik
Genomsnittliga temperaturer i Reykjavik per månad

Reykjavík är Islands största stad och huvudstad, belägen på den sydvästra kusten. Den kännetecknas av extremt långa dagar och nätter över året.

 Reykjavíks klimat är subpolärt oceaniskt, med kalla vintrar och mycket svala somrar. Juli och augusti är årets varmaste månader, med varierande temperaturer mellan 10 och 15 °C (50 och 59 °F), som sällan överstiger 20 °C. Januari och februari är kallast, då temperaturerna väldigt sällan sjunker under −15 °C (5 °F). Vindens kyleffekt kan få temperaturen att kännas ännu lägre, men trots detta ska du inte undvika Island på vintern – däremot packa ordentligt varm utrustning.

 Midnattssolen och varmare väder gör sommaren till den bästa årstiden att hyra en husbil och besöka Island. Vandrare bör överväga juli och augusti som bästa tiden att besöka Island, medan februari, mars, september och oktober normalt sett är den bästa tiden att besöka för en av Islands pärlor, norrskenet.

Reykjavík är dynamisk, ren och modern. Du kommer inte att hitta skyskrapor eller en klassisk europeisk stad med en historisk stadskärna. Den är framför allt full av fritidsaktiviteter, små nöjen, och det finns mycket att göra med en hyrd husbil beroende på hur du väljer att resa.

 Inconsistent use of “i" and “í” in the source, I have used “í” throughout the translation.

 It is a little bit unclear whether this means below as in more negative degrees (such as -20) or below as in a lower number (such as -10). I translated close to the source, the first of my examples, but if you mean a lower number you may replace “sjunker under” with “går över”

Indie Campers i Reykjavik - Keflavik

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev