Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Rom

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Rom

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Historical bridge with its reflection on a river

Plåtis Rom

Rom är en av Italiens vackraste städer, en av de platser som gör det möjligt att dyka in i traditionerna och historien i detta underbara land. En livstid räcker inte för att besöka allt, varje hörn döljer en legend eller en berättelse om det förflutna. Definitivt är det mest ikoniska monumentet Coliseum, men det finns många andra mindre kända platser som Orange Garden, en magisk plats där du kan beundra en av de vackraste solnedgångarna över staden. Men Rom är inte bara historia, det är också god mat och kul. Att äta i en av de typiska restaurangerna i centrum är ett måste; Vi föreslår dig Sora Lella, där du kommer att smaka på några av de traditionella rätterna i huvudstaden, som carbonara och amatriciana. Om du vill festa och ha kul, rör dig över till Campo de'Fiori, stadens nattlivscentrum.

Att ta sig till Rom

Roma ligger i den centrala delen av Italien, nära Tyrrenska kusten. Det finns flera sätt att komma dit, men det mest praktiska är med flyg. De två största flygplatserna är Fiumicino och Ciampino, båda ligger inte långt från stadens centrum. Alitalia, Easyjet och Ryanair är de två mest populära flygbolagen, med destinationer över hela världen (tid från London: 2 timmar och trettio minuter). Rom är också väl anslutet av flera motorvägar: A12 tar till Rom från väst, A24 från öster, medan A1 förbinder staden med Milano och Venedig. De två tågstationerna är Tiburtina och Termini, väl anslutna till alla italienska städer och till vissa europeiska huvudstäder. Du måste komma ihåg att pappersbiljetter måste valideras innan du går på tåget med de gula maskinerna vid tågspåret.

Parkering i Rom

Parkering i centrum är den bästa lösningen om du planerar en dagstur till Rom. Parkering Sant'agata ligger nära Piazza Venezia och är öppen från måndag till lördag (Priser: 5 euro per timme- 40 euro per dag). Alternativt hittar du Saba Car Park, som ligger under Villa Borghese och har mer överkomliga priser. (Priser: 2,30 euro per timme - 40 euro per dag). Om du vill parkera utanför staden rekommenderar vi parkeringsgarage Centrale ligger bredvid Vatikanstaten (Dagligt pris: 10 euro) eller Rom Termini Station Parking (Dagligt pris: 16 euro).

Årliga evenemang i Rom

  • May concert: 1 maj - Musikfestival på Piazza San Giovanni i Laterano, med internationella artister i huvudrollen. Gratis evenemang.
  • Filmfestival: Höst - Internationell filmfestival med deltagande av kända artister från hela världen. Priser: 5-10 euro, beroende på evenemanget.
  • RomaSposa: November - Internationell show tillägnad bröllopsklänningen. Den viktigaste av Italien, den äger rum på Palazzo del Congressos palats. Pris: 8 euro.

Camping i Rom

  • Camping Village Flaminio: Det ligger i hjärtat av den antika Naturparken Vejo, några kilometer från centrala Rom. Priser för husbilar: 11 euro per ledig säsong, 14 euro per dag under högsäsong.
  • Camping Village Roma Capitol: I hjärtat av ett skyddat reservat i Castelfusano tallskog, i Ostia Antica. Priser: 30 euro per ledig säsong, 50 euro per dag under högsäsong.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Rom

Bästa tiden att hyra husbil i Rom

Weather graph for average temperatures in Rome
Genomsnittliga temperaturer i Rom per månad

Rom är Italiens huvudstad, belägen i centrum av den italienska halvön. Det har ett Medelhavsväder, med varmare temperaturer på våren och hösten. Somrarna är varma och fuktiga (30-35 °C) med mycket sällsynt nederbörd, det är därför medborgarna föredrar att flytta vid havet, där den friska brisen mjukar upp värmen i stadens centrum. Vintrar är milda men nattfrost är mycket vanliga på grund av ett viktigt temperaturområde. De bästa perioderna att vandra genom Roms gator och besöka dess gamla ruiner är höst och vår. Sommaren rekommenderas inte; eftersom de flesta attraktionerna är utomhus, kan promenader under en brännande sol visa sig ganska tröttsamt. Våren är den bästa perioden att hyra en husbil i Rom, eftersom priserna är lägre och vädret är svalt och soligt. April och maj är de perfekta månaderna att besöka staden men också att ta en tur i omgivningen. Till exempel, några kilometer från centrum finns vackra arkeologiska parker, som Cerveteri och Ostia Antica's. Under de varma sommardagarna kan du besöka några av omgivningens sjöar, som sjön Bracciano, inom mindre än 1 timme från huvudstaden. Kom ihåg att på sommaren är hyrespriserna högre, som under jullovet.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Rom

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev