Campervan on the go

Hyra husbil Salt Lake City

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Salt Lake City

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem USA Salt Lake City

Den bästa husbilen för dig

hill view of salt lake city

Allt om skåpbilsuthyrning i Salt Lake City

Utahs huvudstad, Salt Lake City, är den folkrikaste staden i delstaten med en befolkning på nästan 1,3 miljoner invånare.

Staden är omgiven av berg och har utsikt över den största inlandssjön i västra USA, vilket gör den till ett populärt resmål för friluftsäventyr som skidåkning och vandring. År 2002 var det värd för de olympiska vinterspelen, vilket gör det till ett populärt resmål för många vinterrekreatörer.

Salt Lake City har en vänlig och avslappnad atmosfär. Staden är känd för sin mångsidiga och politiskt liberala kultur, som står i kontrast till de konservativa tendenserna i resten av delstaten. Här finns ett blomstrande HBTQ+-samhälle och den årliga Utah Pride-festivalen äger rum.

Hur man tar sig dit

Salt Lake City Airport betjänar hela Utah, inklusive Salt Lake City. Flygplatsen har inrikes och internationella flygningar, ligger 4 miles väster om Salt Lake Citys centrum och är tillgänglig med alla större allmänna transportmedel.

Om du reser på väg korsar Interstate 15 och Interstate 80 varandra strax väster om Salt Lake Citys centrum. I-15 kommer in i Utah från norr och passerar genom Salt Lake Valley innan den lämnar delstaten i dess sydvästra ände.

Amtrak trafikerar även Salt Lake City. Resenärer rankar regelbundet Amtraks California Zephyr som en av de mest natursköna tågresorna i Nordamerika. Linjen trafikerar dagligen mellan Chicago och San Francisco med stopp i Salt Lake City.

Platser att besöka

Utah Olympic Park: Utah Olympic Park byggdes ursprungligen för de olympiska vinterspelen 2002, men är nu i drift året runt och erbjuder ett brett utbud av vinter- och sommaraktiviteter. Prova bobsledning, ziplining eller skidhoppning för att få en smak av OS eller prova flygskidåkning i sprutbassängen.

Great Salt Lake Marina: Den stora saltsjön är den största saltsjön på västra halvklotet. Upptäck dess underverk genom att paddla, paddla kajak eller segla på dess vatten, och missa inte den spektakulära solnedgången.

Redwood Drive-In Movie Theater: Drive-in teatrar blir allt färre, men Redwood Drive-in Theater har fortfarande ett stort antal fans. Den har visat dubbelfilmer sedan 1948 och idag kan du gå på dessa visningar för endast 10 dollar per person.

Parkering

Det är relativt enkelt att parkera husbilen i Salt Lake City. Det finns gott om parkeringsplatser på gatan och de är överkomliga: 2 euro för upp till två timmar mellan kl. 8.00 och 20.00, måndag till fredag. På helger och under lågtrafik är det gratis, men på lördagar får du bara parkera i upp till två timmar.

Salt Lake City har också ett antal parkeringshus. Priserna varierar, men tenderar att vara billigare i stadens utkanter.

Årliga evenemang i Salt Lake City

  • Sundance Film Festival: Sundance Film Festival är den största oberoende filmfestivalen i USA. Den arrangeras av Sundance Institute och visar upp några av världens mest kända filmskapare och lockar stora skaror till delstaten varje år. Biljetter till festivalen som hålls i januari varje år kostar mellan 18 euro för en enskild visning och 650 euro för ett festivalpaket.
  • Utah Pride: Utah Human Rights Festival är en av de största i USA och äger rum varje år första helgen i juni. Festivalen innehåller en parad, mat, dryck, underhållning och konst, och är en utmärkt plats att fira kärlek och frihet. Själva paraden är gratis, och de olika föreställningarna säljs med biljetter.
  • Utah Arts Festival: Utah Arts Festival firar varje sommar under tre dagar den visuella och sceniska konsten med lokala och internationella konstnärer. På festivalen hittar du allt från poetry slams till skulpturer i naturlig storlek och dansföreställningar. Biljettpriserna varierar mellan 13 och 30 euro.

Camping i Salt Lake City

  • Pony Express RV Resort & Campground: Pony Express RV Resort ligger intill Jordan River State Recreation Area och bara några minuter från flygplatsen, och läget är oslagbart. Som en del av Sun RV Resorts franchise kan du förvänta dig en välskött fastighet med många bekvämligheter och underhållning. Priserna beror på dina resedatum. Ett lättanvänt beräkningsverktyg finns på anläggningens webbplats.
  • Salt Lake City KOA: Den här RV-parken ligger bara några minuter från Interstate 15 och flygplatsen och är idealisk för besökare som vill ha en utgångspunkt för att utforska Salt Lake City. Här finns alla bekvämligheter som behövs för både korta och långa vistelser. Priserna beror på datumet för din resa och på deras webbplats finns ett lättanvänt verktyg för prissimulering.
  • Park City RV Resort: Park City RV Resort ligger i bergen vid Lincoln Highway och är den perfekta platsen för att uppleva vildmarken runt Salt Lake City. Det tar dock bara 30 minuter att köra in till stan för dem som vill uppleva den urbana sidan av staden. Priserna varierar mellan 48 och 58 euro per dag för två personer. Ytterligare personer kan läggas till för 4 euro per dag.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Salt Lake City