🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Mamouth mountains near San Francisco

Hyra husbil San Francisco

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i San Francisco

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hem USA San Francisco

Den bästa husbilen för dig

San Francisco tram

Allt om skåpbilsuthyrning i San Francisco

Med en yta på mindre än 130 kvadratkilometer och en befolkning på mindre än en miljon invånare är San Francisco ändå en av de bästa städerna i världen. Staden är känd för sina linbanor, storslagna viktorianska hus, den livliga strandpromenaden och Golden Bridge och har något för alla.

Upplev innovativa rätter, från udda food trucks till restauranger med Michelinstjärnor. Delta i symfonikonserter, teaterpjäser, operor och baletter i världsklass. Upplev hisnande utomhusäventyr. Oavsett vad du tycker finns det något att göra i detta underbara land i Bay Area.

Staden grundades den 29 juni 1776 av spanska bosättare och under den kaliforniska guldrushen 1849 växte staden till den största på västkusten vid den tiden. Idag är det ett kulturellt och ekonomiskt centrum som lockar invånare och företag från alla samhällsskikt att bosätta sig här. Här finns några av världens största företag, däribland Twitter, Airbnb, Salesforce, Uber och Dropbox.

San Francisco är en populär turistattraktion året runt. Den är känd för sina svala somrar, sin eklektiska blandning av arkitektur och sina branta kullar. Med en rad olika attraktioner som väntar på att bli klickade med kameran är det populärt bland både turister och äventyrare.

Hur man tar sig dit

Bay Bridge förbinder I-80 med staden från öster, medan Golden Gate Bridge förbinder Highway 1 från norr. Om du kommer söderifrån tar du antingen US 101 eller I-280, som båda slingrar sig längs halvön in i San Francisco. Se till att du har en bra vägbeskrivning och en detaljerad karta när du reser till San Francisco. Motorvägskopplingarna, särskilt runt Bay Bridge, är ökända för att vara förvirrande och trafikstockningarna kan vara hektiska.

Du kan också flyga in för att hyra en husbil i San Francisco. San Francisco International Airport (SFO) ligger i San Mateo County, cirka 20 km söder om San Franciscos centrum. Flygplatsen betjänar flygningar i hela Nordamerika och är en viktig inkörsport till Asien och Europa.

Amtrak är också ett bra sätt att ta sig till San Francisco:

● Åk från Seattle eller Portland med Coast Starlight om du kommer norrifrån.

● Avresa från Los Angeles med Coast Starlight om du reser söderifrån.

● Avresa från Chicago eller Denver om du reser österifrån.

● Avresa från Fresno eller Bakersfield med Amtraks San Joaquin-tåg.

Capitol Corridor, som också drivs av Amtrak, har 18 hållplatser mellan Sacramento och Silicon Valley.

Platser att besöka

  • The Golden Gate Bridge: Golden Gate Bridge är en ikonisk konstruktion som sträcker sig nästan två mil och förbinder Marin County i Kalifornien med San Francisco.
  • The Castro: Castro är en ikon för homosexuella och var ett av de första gaykvarteren i USA och är än idag en symbol för hbtq+-aktivism. I dag kan du njuta av drinkar på gaybarer, shoppa i gayägda butiker och beundra den färgglada gatan längs huvudgatan.

Parkering

Parkeringen på gatan kostar mellan 1 och 6 euro i timmen, beroende på området. Dessa priser kan även fluktuera uppåt eller nedåt varannan timme. De flesta parkeringsautomater i staden är i drift mellan 9 och 18.00, måndag till lördag. På söndagar gäller de på vissa platser, bland annat Embarcadero, nio parkeringsplatser utanför gatan, Fisherman's Wharf, området för särskilda evenemang runt Chase Center och Oracle Park.

Årliga evenemang i San Francisco

  • Pride parade: Bay Area's största parad, Pride Parade, är ett firande av kärlek, frihet och allt som rör HBTQ+. Festligheterna äger rum i juni och omfattar ett antal evenemang runt om i staden samt själva den ikoniska paraden.
  • Chinese New Year: San Francisco firar det kinesiska nyåret, en av Asiens största högtider, i hela staden, men särskilt i Chinatown. Det exakta datumet varierar från år till år, men firandet börjar vanligtvis i början av februari.
  • Cherry Blossom Festival: Den årliga Northern California Cherry Blossom Festival hålls i april i Japantown-området i San Francisco. Här finns en stor parad, kulturella föreställningar, matkokning, orkestrar, kampsport och andra traditionella japanska aktiviteter.

Camping i San Francisco

  • Marin Park: Den närmaste RV-parken till San Francisco, Marin Park, ligger bara 16 km norr om Golden Gate Bridge. 87 euro per natt med 10 % skatt för två personer och ytterligare 4 euro per person utöver detta. Priserna kan ändras under semesterperioden.
  • San Francisco RV Resort: Priserna varierar beroende på bokningsdatum men kan beräknas på deras webbplats.
  • Pillar Point RV Park: Denna lilla park ligger strax utanför staden och rekommenderas varmt för sin havsutsikt och vänliga personal. Platser med havsutsikt kostar 97 euro per natt och standardplatser 70 euro per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i San Francisco